Наши партнеры

Aftenture med guide i Prag

Aftenture i Prag

Vi laver i 2014 elve forskellige ture i Prag med dansktalende guide. Det faste program gælder 1.april til 1.november. Ture med personlig guide, private ture i bil, til fods eller med offentlig transport, laver vi året rundt. Her følger et indlæg, hvor vi gerne vil beskrive de syv faste aftenture og mulige udflugter med personlig guide. De fire aftenture i Prag er med guide, de tre andre er med chauffør, men uden guide. I år tilbyder vi den klassiske Prag bådtur med en ekstra introduktion og et lille glas. Vi sejler hver onsdag og lørdag med guide. I forlængelse af bådtur tilbyder vi onsdag og lørdag vinsmagning med Hr.Novotny, hvor vi tolker hans store viden om fem tjekkiske og mæhriske vine, vi skal smage.

Vi tilbyder som noget nyt i år to ture hver fredag, som vores dansktalende guide kolleger laver. Ølrundturen går til fire spændende værtshuse i Zizkov, det ene med bryggeri og det andet med middag. Teateraften er en oplagt tur for familier i Prag, her skal vi til god middag og forestilling med sort teater. Vi laver i år igen fire Prag aftenture med chauffør, men uden guide. Turene begynder og slutter med chaufføren på jeres adresse i Prag. I betaler til chaufføren på turen, middag er altid inklusive. Jazzaften går til et af Prags bedste jazz værtshuse, det ligger i Lillesiden. Når I ankommer ca.19.30 venter en god tre-retters middag med to drikkevarer. Koncerten begynder i kælderen kl.20.30, hvor vi også har reserveret bord til jer. Vores jazz scene er den mindste i Prag, så du kommer helt tæt på. Programmet er altid med blues mandag, jazz langt de fleste dage og så jamsession hver søndag. Det er typisk de bedste lokale bands med tjekkisk/international besætning som spiller her.

Prag jazz turJazzaften i Prag kan laves året rundt. Det gælder også middelalderaften og Folkloregarden, som dog ikke har program alle dage i ugen. Folkloregarden er en dejlig aften med alt inklusive. I varmt vejr er det udendørs ved det lille slot. Chaufføren kører ud og hjem. Middagen serveres i fade på bordene og drikkevarer er ad libitum. Når I ankommer venter den søde værtinde som guider jer igennem aftenen. Husorkestret er fra Moravien og musikkerne spiller med bland andet violin livlig folkemusik. Her er professionelle dansere, ligesom I bliver inviteret med på gulvet. Middelalderaften foregår i en middelalderlig kælder. Her kører chaufføren jer også, ligesom han sikrer at I kommer godt ind ad døren. I kældrene fra det 14.årh venter en anderledes aften med gøglere og jonglører, spåkone og ildsluger samt musik. I vil spise en tjekkisk forret og en platte med kød. Første drikkevare er også inklusive.

Prag aftenture baadBådtur på Moldau, en sejltur gennem Prag er en klassisk oplevelse – med god grund. Byen opstod på begge sider af floden, så fra båden ser vi mod vest Lillesiden og Borgkvarteret, mens udsigten mod øst præges af alle tårnene i Gamle- og Nye by. Vi ser mange af de kendte seværdigheder som oplyses, samtidig med at udsigten fra floden giver en helt anden fornemmelse af byens geografi. Prag er præget af sin placering ved krumningen af flodlejet, men også af de syv høje som betyder 2-300 meters niveauforskel omkring de fire, nævnte middelalderlige kvarterer. Vores bådtur er først og fremmest en mægtig hyggelig tur, hvor vi altid finder god tid til at snakke. I 2014 har vi forlænget turen lidt, for at få tid til en aperitif på vej til båden. Vi tager først sporvogn sammen, inden vi skal spadsere kort det sidste stykke til kajen. Der finder vi tid til et lille stop ved det middelalderlige Skt.Agnes kloster. Vi vil gerne byde på et glas tjekkisk hvidvin eller en lille og god mørk øl. Vi går fra kaj cirka kl.seks og to timer senere lander vi igen. I samme ånd har vi forlænget vinsmagning med et glas vin og en halv time.

vin tjekkiet pragHr.Novotny er ejer på den lille vinbar. Vi tolker hans store viden om de fem vine, vi skal smage. Hr.Novotnys store passion er vine fra Bøhmen, det kalder tjekkerne selv bare Cechy. Derfor byder vi altid på sjældne, spændende vine fra denne vestlige del af landet, områder nord for eller endda i Prag. Vidste du for eksempel at der kommer fine, unge og friske vine fra Troja i Prag? Markerne ligger lige nord for zoologisk have. Byen Melnik ved sammenløbet af Moldau og Elben, nord for Prag, er berømt for sit imposante vinslot og den adelige familie Lobkowicz. Vi vil gerne byde dig på vin fra de beskedne marker over floden, hvor adelsmandens fraskilte hustru faktisk laver meget bedre vin. Ligesådan synes vi det er en overraskelse at der kommer endog særdeles spændende vine fra Elbens bredder nord for Theresienstadt – hvor vi i øvrigt gerne besøger vingården – deres egen, hvide drue Mopr, fra Zernosecky, kan være helt fantastisk. Vi vil med denne vinsmagning i samarbejde med Hr.Novotny altid servere mindst fem vine, altid både hvide og mindst en rød, ofte en rose. Hr.Novotny og vi følger ikke et manuskript, udvalget af vine vil være nyt hvergang. Derfor tolker vi altid.

prag oel_bryggeriDet er en fornøjelse at drikke øl i Tjekkiet. I dag findes der en hel række bryggerier i Prag alene. Når vi spørger ølspecialister, hvad der helt særligt ved øl i Tjekkiet, peger de gerne på to vigtige pointer. Bryggerier i Tjekkiet, fra de mindste til de største, overholder for det første typisk det bayriske Reinheitsgebot, de bruger kun vand, malt, humle og gær. Selv de store har også en rimelig lagringstid. Der drikkes grundlæggende altid kvalitetsøl. For det andet er tjekkisk ølkultur uløseligt forbundet med fadøl og værtshus. Det skal være friske og velskænkede øl, vi ser lidt ned på flaske- og dåseøl. Der tilsættes normalt heller ikke kulsyre i hanerne. Vi tilbyder i år i samarbejde med vores dansktalende kolleger en ølrundtur i Zizkov, Prag 3. I den gamle arbejderbydel praler de i dag med at have flere værtshuse end under den første republik, mellem verdenskrigene. Vi vil gerne tage jer med til fire meget lokale, ret forskellige værtshuse i en gade. Det ene har endda mikrobryggeri. I vil kunne smage både lyse og mørke øl, fra små bryggerier, en sprød pilsner Urquell og en fra bydelens første mikrobryggeri. En god middag afslutter turen på det sidste værtshus.

prag sort teaterTeater i Prag kan være mange ting, der er et hav af spændende scener i landet, hvor den tidligere præsident skrev skuespil. Ofte er det tjekkiske sprog dog en hindring for os udlændinge. Heldigvis findes der alternativer til klassisk teater båret af sproget. Hvis du er til alternativt teater, er det værd at bemærke scene Alfred v Dvore i Prag 7. Vi tilbyder i år en aften med teater for familier. Vores dansktalende kolleger vil tage jer med til en dejlig middag i Gamle by og via en kort spadseretur, fortsætter turen bagefter med Sort Teater. Det sorte teater i Prag er inspireret af skyggeteater fra østen. Her blev det stort i sidste århundrede med blandt andet Laterna Magika. I Sort Teater bruges særligt lys, mimik, dans og en masse humor for at opnå meget specielle effekter og en livlig forestilling i traditionen fra skyggeteater. Det er selvfølgelig en stor gevinst at det er uden sprog. Kritikere hævder ind i mellem at det er en stivnet teaterform, det har mistet sin sociale- og politiske kritik. Under kommunismen var det en stor fordel kun at antyde ting, ikke at sige dem. Vi mener at de er utrolig dygtige, de er professionelle dansere og de formår at skabe forestillinger der kan samle flere generationer.

aftenture-i-prag-guideI år er fontænetur efter syv år i programmet ikke med. Vi laver fortsat meget gerne ture med dansktalende guide, lækker middag og fontæneshow. Vi kan som tidligere lave den for 1000czk/person, hvis I er mindst fire. Vi laver så til gengæld kun Prag fontænetur på bestilling. Vi laver også meget gerne Prag udflugter med personlig guide om aftenen. Vi har gode erfaringer med mange slags gåture, alene til fods til smukke udsigter, eller med tjekkisk øl eller vin som en del af indholdet. Hvis I sender os en linie om jeres interesser, laver vi gerne et forslag skræddersyet til jer. Hvis I er vores kunder til overnatning eller ture i Prag, prøver vi altid at hjælpe jer med andre begivenheder i Prag så langt tiden rækker. Vil I spise en gourmet-middag, have en aften på bryggeri eller måske i opera?

Vi svarer altid på dansk. Send e-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Medvind i 2014, Helge og Pavel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk