Наши партнеры

April i Prag

prag_paaske_2014

April i Prag er fuld af påske, men i Tjekkiets hovedstad sker der også alt mulig andet mens både lokale og turister flokkes på de kendte påskemarkeder. I år er foråret tidligt på vej, så hvis vi også er heldige med temperaturene i april, er det værd at søge ud. Parker, ølhaver, barokke palæ haver, kajer og ture på floden anbefales for udsigter og grønt. Denne april kulturkalender handler om hekseafbrænding, fodbold derby, halvmaraton, ishockey Danmark-Tjekkiet, rytmiske og klassiske koncerter, udstillinger, alternative markeder og en lukket metro-linie. 

pavel-helge_guider_prag1.april åbnede vi vores 8.sæson for ture, derfor blev vi også lidt sene med kulturkalenderen. Vi kan altid give dags aktuel introduktion til Prag på byrundture. Alle vores ture er med lokal, dansktalende guide som gerne fortæller med en personlig vinkel – også om begivenheder. Byrundtur i Prag laver vi i to halvdele, mandag, onsdag og fredag. Første del kl.9-12.30 er højre flodbred, Nye og Gamle by for blot 300czk/person (ca.85dkk). Andel del kl.12.30-16-30 går til frokost på venstre flodbred, til Lillesiden og Borg for 400czk/person. Ture i Prag >

10. og 11.april spiller Danmark og Tjekkiet ishockey landskamp i Decin, det er i Nordbøhmen. Vi har i første omgang talt om tur meden god chauffør i minibus fredag d.11.april. Han vil køre fra Prag kl.15.30. Kampen spilles kl.17.30, så vil der være en halv time til at købe en øl og finde plads. En halv time efter kampen slutter, vil han så køre til Prag igen. Vi har endnu en plads i minibus. Kommer vi op i en bus over 12, kan vi lave en lavere pris. Se Facebook event.

Prag moldau solnedgangStare Mesto / Gamle by og områder langs Moldau spærres for biltrafik 5.april, der løbes halvmaraton. Der er udsolgt for længe siden for deltagere. Ruten begynder og slutter ved Namesti Jana Palacha, lige ved filharmonien, men den strækker sig mod syd helt ud omkring Nusle og mod nord ud til Liben og Prags marked (det gule). I april har vi også noteret os at der er lokalderby i fodbold. D.12 spiller arvefjenderne Sparta Prag mod Slavia Prag, det foregår på førstnævntes faste stadion, Generali Arena, Letna, Prag 7. Pas lidt på hooligans den dag, politiet vil dog være massivt tilstede. Apropos trafik, vil vi gerne gøre opmærksom på at metro A (grøn) linie lukker for reparationer 18.-22.april. Se vores indlæg om priser med offentlig transport i Prag.

sapa marked pragPrag er kendt for sine store påskemarkeder. Hvis du hellere vil finde lokale designere, specielt tøj, brugte genstande og alt mulig andet fra og for unge tjekker, anbefaler vi mode bazaar midt i byen 4.-5.april. Det hedder YBERKYBL og holdes i GRID lokaler, Opatovicka 18 kl.9-20. Senere i april er det værd at tage til Holesovice og Prags marked (det gule). I flere haller holdes Holesovice Fashion Market 25.-27.4 sin 8.udgave, det er til kl.21 fredag og lørdag, kl.10-17 søndag. I byen er flere mad markeder blevet kolossalt populære de sidste par år. 18.-19.april er det farmermarkeder kl.10-16 i påskeversion både ved Naplavka, mellem det dansende hus og Vysehrad borg, og ved Namesti Jiriho z Podebrad. Vi tilbyder hver søndag Prag markeder, en tur til Tjekkiets største loppemarked og SAPA, Centraleuropas største asiatiske marked.

I øjeblikket er der en hel række af spændende udstillinger i Prag. Mange kender filminstruktøren Tim Burton. I Prag bys galleri, Huset af Stenklokken, udstiller de fra i dag 28.marts fem hundrede tegninger og illustrationer, som de skriver vil illustrere hans Dr.Frankenstein verden et sted mellem gru og humor. Tirs-søn kl.10-20, voksne 190czk, børn 130czk og der findes familiebilletter. Tim Burton fortalte ved åbningen til pressen at den tjekkiske filmanimator Karel Zeman tæller blandt hans inspirationskilder. Se Karel Zeman museum lige ved Karlsbroen, i Lillesiden.

Børn af alle aldre kan nok finde sammen om modeller af dinosaur, de udstilles ved Vystaviste i Prag 7,  det hedder Dinosaurium. Find desuden det gamle, slidte og for nogen charmerende forårs-tivoli, Matejska Pout med fuld skrald på tekno og candyfloss netop bag Vystaviste, ved Stromovka parken. Er du nærmere til stilig Art Nouveau, er det værd at søge til Obecni Dum / Borgerhuset. De huser dels en stor særudstilling om Tjekkisk Art Nouveau, dels er ejendommen en Art Nouveau seværdighed i egen ret. Vi synes den nye burton udstilling Pragfestival for cirkus (ny cirkues, uden dyr) fra Belgien og Frankrig ser spændende ud for alle aldre. Syv aftener i Palac Akropolis, billetter (voksne) fra 240-400czk.

Prag er kendt for sin musik, både klassisk musik og jazzklubber med liveprogram hver aften præger byen. Den rytmiske musik stortrives på alle mulige slags scener. Her kommer en hel række Prag koncerter til inpsiration med både meget forskellige kunstnere og på forskelligartede scener. • 2.4 19.30 Tanya Tagaq, unik inuit strubesang og filmprojektion. Palac Akropolis (Zizkov, Prag 3) • 3.4 20.30 Karel Ruzicka trio. Suveræn tjekkisk pianist. U Maleho Glena (Prag jazztur – Blues mandag!) 5.4 22.00 Ivan Gutierrez and Madera, elegant og sydamerikansk. Jazzdock (Smichov, Prag 5) • 7.4 19.30 Ung Jazz festival Hiromu Uehara fra Japan i den tidligere kirke, Vaclav Havel fondens Prague Crossroads • 12.4 Noize MC, MeetFactory • 14.4 20.30 Chris Dave and the Drumhedz (AGHartA jazzfestival). Lucerna Music Bar, Prag 1 • 15.4 19.30 Ibrahim Maalouf Trompetist, jazz og funk, Frankrig og Libanon. Akropolis, Prag 3 • 26.4 Robin Williams koncert i O2 Arena (udsolgt!).

prag borgerhuset SmetanaPåske fejres selvfølgelig også med musik. Vi tror den bedste påske-fejring med klassisk musik bliver det forrygende, unge tjekkiske orkester Collegium 1704 og Bach i Dvorak salen i Rudolfinum d.15.4. Tøv ikke med at få billet! I den overdådige Smetana sal i Obecni Dum er et andet oplagt valg Dvoraks Stabat Mater 16.-17.4 kl.19.30 med fuldt orkester, fire solister og kor. Er du nærmere til arkitektur end musik, her Art Nouveau, er det også værd at søge til Obecni Dum / Borgerhuset. De huser dels en stor særudstilling om Tjekkisk Art Nouveau, dels er ejendommen en Art Nouveau seværdighed i egen ret.

April slutter med en hedensk skik. 30.april er hekseafbrænding. Čarodějnice hedder det på tjekkisk. Kampa park ved Lillesiden, Petrin højen eller Ladronka parken i Prag 6 er tre sikre bud, hvis du vil se bål den dag. Vi ønsker dig her en fredelig april. Husk at du får mere at vide med lokal guide som taler dansk. Ture i Prag 8.sæson.

Vi svarer altid på dansk. Send E-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Glædelig påske, Helge og Pavel

2 Comments on “April i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk