Наши партнеры

August måned i Prag

Denne måneds kalender med tip om kultur i Prag bugner med sport, udstillinger og musik. Byen plejer at være varm i august, så det vigtigste tip er – som ofte – søg væk fra de andre turister i Stare Mesto / Gamle by, over Karlsbroen og ved borgen. Tag op på bakkerne, ud i parkerne eller find gård- haver med skygge. Få de bedste personlige tip på vores byrundtur, tre gange ugentligt i Prag – på dansk.

I dette indlæg har vi tip om fodbold, galop, kølige øl og en bid mad, Verdi festival og kunstudstillinger. Georg Michael i Statsoperaen d.22.august er udsolgt, men ikke Jon Spencer Blues Explosion, Primal Scream og The National. Nyd udsigten til Prags borg fra en barok have til barok opera eller se NY punk med Vivangirls på kollegieklubben 007.

I slutningen af juli måned begynder den tjekkiske Gambrinus-liga igen. Fodboldblogger Sam Beckwith anbefaler sæsonstart med Bohemians mod Slavia Prag, lokalderby i Prag 10, allerede denne fredag d.29.juli. I august spiller både Sparta Prag og Slavia hjemme. Find link og lidt mere information om fodbold i Prag her > Galopbanen Velka Chuchle holder et af sæsones store løb d.28.august, fra kl.12 holdes det 66.tjekkiske St.Leger. Nær Zoo og Troja slot holdes der World Cup finale i kajak slalom fra d.12-14.august (50czk entré). Endelig huser Slavias stadion i Prag 10 Freestyle Frisbee og Freestyle fodbold 10-13.august.

Vi mener at vores dygtige, lokale og dansktalende guider laver den bedste introduktion til Prag, du kan få. Hvad enten det er med Sylva, Jitka eller Kristina, vil du på byrundturen både få geografisk orientering, perspektiv i historie og arkitekur samt tip til at undgå turistfælder. Har du særlige interesser, er I en lille gruppe eller skal det være personligt, anbefaler vi en privat guide til byrundtur. Ture i Prag >

Prag byder bogstavelig talt på en symfoni af musiktilbud i august måned. Vi begynder med rytmisk musik og så følger jazz og klassisk musik. 4.august spiller et af vores egne favorit rockbands Jon Spencer Blues Explosion på Akropolis. Svedig, punket blues-rock af bedste slags. 5.august anbefaler vi tage på kollegie. Den altid livlige klub 007 får besøg af N.Y. punkpigerne Vivian Girls, som fik nylig ros i Danmark.  Primal Scream spiller på Kulturni Centrum Vltavska i Prag 7 d.8.august. Cheikh Lo (Senegal) turnerer med sit nye album, Jamm. Han gæster Akropolis d.16.august med saxofon og virtous guitar. Bandet The National fik ros for Roskilde og koncert i K.B.hallen sidste år, i år spiller de til Skanderborg festival og efterfølgende i Prag d.17.aug på Archa, Prag 1. Vi tror at mange vil sukke over udsolgt George Michael koncert. Hans Symphonica show d.22.august i Statsoperaen opulente sal åbner en verdensturne. Vi har søgt billetter helt uden held. Som afrunding på rock er Next Fest d.27.august til bare 200czk oplagt, hør flere tjekkiske navne på vej.

Ovenover skrev vi at Prag byder på en symfoni af musik i august. Det er måske lidt misvisende, da både Filharmonien og Prag bys symfoni holder sommerferie. Jazzscenen er til gengæld livlig hver aften. Vi tilbyder en Jazzaften med chauffør til U Maleho Glena, vi hørte forleden igen ros af Stan The Mans faste bluesgig der om mandagen. Her vil vi dog amstidig gøre opmærksom på en særlig koncert på Jazzdock i Prag 5. Tjekkiske Karel Ruzicka, som ellers spiller i N.Y.C., giver triokoncert d.5.august, med sin søn som gæst.

Vi nævnte at byens symfoniorkestret holder sommerferie. Derfor anbefaler vi i august måned festival for tidlig klassisk musik. Fine programmer i helt unikke og usædvanlige sale. 1.august er det i Troja sommerslot, bagefter i Brevnov kloster og slutkoncerten d.8.august er i, den normalt lukkede, overdådige rokokosal den spanske sal på Prag borg. Under borgen i det barokke kvarter Mala Strana (Lillesiden) spilles der hele august måned barok opera i en smuk barok have. De har fået enormt fine anmeldelser. Verdis kendte operaer såsom Aida og La Traviatta i klassiske produktioner er i højsædet på Statsoperaen, Verdi festivalen holdes fra 18.-31.juli (pånær d.22.). Billetter fra 100-1200czk.

Den kæmpestore biennale med unge kunstnere, Prague Biennale 2011, holdes i en overraskende bygning syd for centrum. Vi kan arrangere særlige aftenbesøg for grupper, når der ellers er lukket. Send os altid en e-mail for et tilbud på et arrangement til netop jeres gruppe: info@pavel-helge.dk Se også tidligere udgaver af kulturkalender for tip om udstillinger. Vi mangler endnu selv at nå til det helt specielle sommerslot fra renaissancen, Hvezda i Prag 6, der holdes udstilling om surrealisme i Tjekkiet. I en helt anden boldgade er der interaktiv udstilling om Abba i Slovansky Dum shoppingcenter, det er i gaden Na Prikope nær Krudttårnet og Borgerhuset. Vi har selv været meget glade for flere forestillinger til Letni Letna festivalen for nyt cirkus og teater. 21.august til 4.september i den skønne Letna park på bakken ved metronomen. Dette 8.år er åbningsaftenen gratis og der er flere forestillinger for børn, hver eftermiddag.

I introduktionen lovede vi information om kølige øl og god mad. Netop ølhaven på Letna bakken, eller den kendte og livlige ølhave i Rieger parken , som er meget livlig kravler lokale gerne op til. Er du alligevel endt midt i byen kaldes en (gård)have ofte Zahrada på skiltene. En kølig have med en solid frokost, finder du lige bag Mustek / Vaclavske Namesti. I hjørnet, mod den høje kirke, ligger U Pinkasu. Her serveres de friske Urquell også i haven, i skygge af kirken. Det lille bryggeri U Valsu / Prazsky Most har forfinet sine øl, siges det. Et stenkast fra Karlsbroen, det er gode øl fra eget mikrobryggeri til lokale priser. Læs videre om Prag restauranter med stil, udsigter i Prag eller værtshuse med den 4.hane.

Skoda fabrikken holder industriferie frem til 8.august. Vi kører igen til både fabrik, museum og kantine på Skoda d.10.august. Bemærk også trafik og transport ændringer i Prag i august. Vi håber at møde dig i Prag, god fornøjelse.

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111.

One Comment on “August måned i Prag

  1. Vi mangler at tilføje en hel weekend med fest i august, 11-14. Prague Pride 2011 er den første queer parade i Prag d.13.august, ruten er endnu ikke offentliggjort, men den vil gå gennem midtbyen. Tjek programmet, det er mægtig alsidigt og også for hetero. Vi overvejer selv at tage til bandet Hedwig and the Angry Inch på Iron Curtain (Propaganda) bar i Michalska 12, Prag 1 d.11.august for 250czk. Link: http://www.praguepride.com/index.php?page=home-3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk