Наши партнеры

Begivenheder i Prag i marts

prag borgerhuset sevaerdighedVi glæder os til marts i Prag. Vi åbner nemlig vores 7.sæson for ture i Prag d.22.marts, påske er altid vores sæsonstart. I 2013 har vi flere nye ture med dansktalende guide. Dette indlæg er vores kultur- kalender for marts måned, siden følger et indlæg kun om påske i Prag 2013.

Prag er som vanligt rig på festivaler. Derfor begynder kulturkalenderen med en dansk cirkusartist, fortsætter med splatterfilm og ender med restauranter med vegetarfestival. Der er traditionel griseslagtning, spændende jazz, Muchas art nouveau kunst, både ny og kendt opera samt koncerter i alle genre. Cole Porter, Kid Koala, Sophie Hunger og Olga Peretyatko med flere. Vi glemmer ikke attraktioner for børn og sport! Vi kommer som oftest vidt omkring i vores Prag kulturkalender.

2013 er vores 7.sæson med faste Ture i Prag, fra 22.3. Se ture i Prag >

prag markeder paaskeDet er som antydet næsten ikke til at vælge ud blandt de mange festivaler i Prag. Derfor kommer her en hel række nævnt i kort form. Fun Fatale er en teater/nycirkus festival kun med kvinder. Det holdes helt ude i Prag 13, i klub Mlejn, og vi bed mærke i forestillingen Zenith am/fm med Moa Prescott, uddannet på det meget omtalte Akademiet for utæmmet kreativitet. Forestillingen 1.marts, med to andre show, koster 300czk, festivalen begyndte 28.2 og slutter 3.3. Dette indlæg slutter med afsnit om sport og aktiviteter for børn i Prag.

prag kommunisme byrundturMene Tekel er en festival mod totalitarisme, det er 9.år. Mene Tekel begyndte mandag 25.2, da årsdagen for det kommunistiske kup i 1948 blev markeret. Foredrag og filmvisninger er problematiske med sprog, men tag til de daglige koncerter i Klub Vagon, Narodni gaden 25, Prag 1 kl.21, det fortsætter til og med 1.3. I den forbindelse laver vi meget gerne ture til Vojna lejren uden for Prag og steder relateret til 40-års kommunistisk regime i byen. Billedet er fra monumentet til kommunismens ofre ved Ujezd med Rønshoved højskole. Ture med privat guide om de emner du ønsker, fra 2500czk i alt.

I en helt anden boldgade holdes der nu vegetarfestival, det begyndte i mandags og slutter 17.marts. De syv detagende restauranter i Prag tilbyder en tre-retters menu til 290czk, vi vil gerne selv prøve Lemon Leaf i Prag 2, for eksempel. Hvis du som os er en glad kødspiser, er det en traditionel svineslagtning måske lige dig. Landbrugsmuseet på Letna, Prag 7, holder 9.3 grisefest. En slagter foretager en traditionel slagtning kl.11, 14 og 16. Samtidig kan du se gårddyr og købe gode tjekkiske produkter. Indgang i gården ved Kostelní og Letohradske.

prag metro rulletrappeSpringet fra en slagtning til en splatter-film er vel til at forstå. Vi synes selv at den ret gale festival Shockproof i biografen Aero, i Zizkov Prag 3 mellem 5.3 og 10.3 rykker. De præsenterer alskens obskure film der ellers ikke er i distribution. Arrangørerne mener at det kun er Stoker af Park Chan-wook 5.3 som bliver udsolgt. Febio Fest har udviklet sig til en af de største filmfestivaler i Tjekkiet. I Prag løber festivalen af stablen mellem 14.3 og 22.3. I garageanlægget tre etager under multisals-biografen Cinestar Andel, i Smichov Prag 5, holder Febiofest gratis musikfestival hver aften fr 18.30. Programmet for Febiofest er online fra i dag 27.2.

Den tredie filmfestival som virkelig er værd at nævne er One prag lucerna cernyWorld, fra 4.-13.3. Den 15.udgave af denne vigtige menneskerettigheds-festival har undertitlen “Don’t Be Scared of Eggality”, et fokus på voksende intolerence, racisme og diskrimination i Tjekkiet. One World festival har som vanligt Lucerna biografen i den smukke passage som omdrejningspunkt, men der vil være screeninger i flere biografer, fotoudstilling om Syrien i Lucerna og barcamp på galleri DOX.

AghaRTA er en jazzforening og klub. I foråret afholder de hvert år en fornem koncertrække med internationale navne fsapa marked pragra jazz- og blues. I 2013 synes vi den første koncert 10.3 lover bedst. MEHLIANA er Brad Mehldau og trommeslageren Mark Guiliana med afsæt i Fender Rhodes og andre gamle synthesizers. Trænger du til at lufte de store kjoler, skal du søge til det fornemme Zofin palæ ved National- teatret. 14.3 er der forårsarrangement for Strings of Autumn. Gregory Porter vil synge jazz. Hvis du er til DJ-set i stedet for koncerter, tror vi spanske Sak Noel og “Glow in the Dark” 22.3 på den hippe klub Sasazu har potentiale. Husk hvidt tøj! Sasazu ligger på Prags marked (det gule). Se flere Prag markeder på vores nye tur hver lørdag formiddag, vores chauffør kører dig til Kolbenova loppemarked, SAPA vietnamesisk marked og vi slutter på Prags marked.

archa teater pragVi har selv lyst til at høre en mængde forskellige koncerter i Prag i marts. Her kommer flere ideer i kort form, først rytmisk musik, så klassisk. 3.3 er der Kid Koala i Lucerna Music Bar (godt lokale, ringe fadøl!). To stjerner fra Schweiz, Sophie Hunger og Erik Truffaz, indtager Archa med support af Anna Aron 12.3. Elektronisk musik, Hip Hop og Rap blandes på engelsk, Zulu og flere sprog med Skip and Die (NL/SA) på Akropolis 22.3. Olga Pereyatko er en feteret russisk sopran, hun synger i overdådige Obecni Dum 3.3. I 200-året for Verdi er det oplagt at få billetter til Statsoperaens nye produktion af Don Carlo, den bærer undertitlen Gotisk Verdi, der er 1.premiere 28.3 og 2.premiere 31.3. Dvoraks elskede opera the Jacobin spilles på Gamle Scene 14.3.

Komponisten Mozart arbejdede og dirigerede i flere omgange i Prag. Hans uropførelse af Don Giovanni i prag koncert rudolfinumStænderteatret huskes endnu, så det er oplagt at se netop den opera i samme sal. Don Giovanni opføres to gange 3.3 og igen 9.3. Endelig vil vi nævne det dygtige barok orkester Collegium 1704, de laver en påske aften med Bach 26.3. Top anbefaling! Læs mere om koncerter til påske i Prag i næste indlæg. Børn kan sagtens tage del i Prags kulturliv. Nationalteatret har en ny danseforestilling Krabat på programmet 3.3 og 17.3, den forestilling er netop tænkt til alle aldersgrupper. Børn og voksne vil også med fordel opleve Laterna Magikas “Prag legender”, en multimedieforestilling på Nationalteatrets Nye Scene.

prag paaske aegVi lovede øverst et afsnit om sport og børn. Det hører ikke nødvendigvis sammen. Vil du se fodbold i marts, er det måske værd at gå efter Sparta Prags kampe, de ligger nr.2 i Gambrinus-liga som bedste hold fra hovedstaden. I marts er der play-off i Tjekkiets bedste ishockey-serie. Vi kender endnu ikke kampdatoerne, læs om ishockey i Tjekkiet. Børn og barnlige sjæle med gode nerver vil synes godt om Matejska Pout, et traditionsrigt, noget faldefærdigt tivoli ved Vsytaviste i Prag. Hold godt øje med mindre børn ved de vilde attraktioner, fra 2.3!

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Begivenheder i Prag i marts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk