Наши партнеры

Blanka tunnelen i Prag

Blanka tunnelen er en kæmpe konstruktion som strækker sig 5,5 kilometer fra Troja, nær Zoo i det nordlige Prag, under floden og Stromovka parken til Letna ved Spartas fodboldstadion.

944.000 tons jord er gravet op ved Blanka, siden er der brugt 1270.000 tons beton. Den kontroversielle tunnel skal åbne i 2012. Kontroverser opstod efter tre sammenstyrtninger, Prags overborgmester Pavel Bem blev, atter, opfordret til at træde tilbage.

Vi gik igennem 28.september, det var Vaclav dag, statsfridag, og Metrostav gav offentlig adgang til tunnelkonstruktionen. Herunder finder du 14 billeder i galleri fra spadsereturen og et 360graders panorama fra hullet på Letna.

Om tunneler bliver til gavn for Prags borgere eller mest er for billister, om de overholder miljøhensyn og prisen for konstruktionerne er til stadig debat. Det samme gælder projektet med Blanka, stærkest var kritikken på grund af hele tre sammenstyrtninger som nævnt, de to midt i Stromovka parken. Her lader vi de kritiske overvejelser vente, se links nederst.

Vi tilbyder studieture af alle typer. Dansktalende guide eller tolk, til fods, i sporvogn eller med egen bus. Egen guide fra 2000czk. Har I emne/tema og antal personer, har vi forslag til fagligt relevante Ture i Prag >>

[nggallery id=38]

Vi var på turen med 16.000 andre og Jeffrey Martin fra 360cities.net. Ham har vi længe samarbejdet med. Et af hans seneste projekter var fra TV-tårnet i Prag 3, det helt gigantiske 18 gigapixel billede . Herunder kan du se et af hans 360 graders panorama billeder, drej og zoom ind/ud med musen.

Send os en email >> Ring +420 608 08 1111pavel-helge.dk


Construction of Tunel (tunnel) Blanka at Hradcanska in Prague

Relevante links:

2 Comments on “Blanka tunnelen i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk