Наши партнеры

Byrundtur i Prag

Byrundturen i Prag med pavel-helge begynder på Wenzelspladsen, Vaclavske Namesti, lige midt på pladsen ved Cafe Tramvaj, Sporvognscafeen. Det er ud for Vodickova, gaden med sporvognslinjer, og cirka 200 meter neden for rytterstatuen. Vi begynder altid kl.9.30.

Vi slutter byrundturen 3 timer senere i nærheden af Karlsbroen Hver torsdag og søndag, 250czk / 70dkk. Vi har planlagt vores by-rundtur med to formål. Dels vil vi gerne præsentere de vigtigste steder, hvor I samtidig får en bedre mulighed for at orientere jer i byen, dels vil vi gerne præsentere alt det, Prag byder på, som nemt kan overses.

Når vi begynder byrundturen er der allerede på Wenzelspladsen meget at tale om. Vi går fra pladsen til den vidunderlige Lucerna Pasaz, hvor vi vil se smuk Art Nouveau bygningsstil og kunstneren David Cernys berømte, omvendte rytterstatue. Via Franciskanerhaven, Frantiskanska Zahrada kommer vi ud ved Narodni boulevarden. Det var her studenterne blev tæsket af uropolitiet d.17. november 1989. Det blev begyndelsen på fløjlsrevolutionen.

Efter en kort tur på nutidens strøg kommer vi til Stænderteatret Stavovske Divadlo, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren på sin opera Don Giovanni i 1787. Nabobygningerne er de ældste dele af Universitas Karlova, Karlsuniversitetet. Karl d. IV fik tilladelse til at åbne universitet i 1348.

Vi slentrer videre over Prags gamle grøntsagsmarked Ovocny Trh der leder os til det helt usædvanlige kubistiske U Cerny Matky Bozi, “Ved den Sorte Madonna”. Det er en bygning Nationalgalleriet overtog i 1990erne, og dermed blev de originale interiører genskabt. Vores kaffepause er på Grand Cafe Orient; her er venlige priser, fadøl, god kaffe og lækre, hjemmelavede kager.

Efter at have hvilet ben og ører, går vi videre – nu et lille stykke på Kroningsvejen. Vi når hurtigt Krudttårnet, Prasna Brana, den sidste af Prags oprindeligt 9 byporte, Obecni Dum Folkets Hus ligger ved siden af. Tjekkiets største shoppingcenter, Palladium er åbnet her på Republikpladsen Namesti Republiky.

Så snart vi står i Ungelt kan vi se den enorme, gotiske Týn kirke. Den dominerer området omkring den gamle rådhusplads, og Tycho Brahe ligger begravet her. Omkring Starometske Namesti Prags gamle bys rådhusplads er der overvældende meget at se på og tale om. Her vil vi også dvæle ved det astronomiske ur Orloj, bygget under Mester Hanus i 1490’erne.

Vi fortsætter mod Josefov, der findes blandt andet Europas ældste synagoge, den Gamle-Nye synagoge, bygget mellem 1270-80 og den mystiske kirkegård, hvor der menes at være grave i op til 12 lag.

I hjørnet af det jødiske kvarter finder vi Karlsuniversitetets filosofiske institut. Her hænger studenten Jan Palachs dødsmaske, – og det er iøvrigt også her, der studeres dansk. Vi har Karl d. 4’s statue ved Karlsbroen som slutpunkt. Så har vi set to af Prags fire historiske bydele. Herfra er der kort vej tilbage til den gamle rådhusplads og der er sporvogne og metro-muligheder. Vi fortsætter over Karlsbroen på Slotsturen til de andre to historiske, Unesco-fredede kvarterer.

Se hele programmet for ture i Prag med guide. Send os en mail.
pavel-
helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk