Наши партнеры

Cirkus og Pride. August i Prag

august Prag Kultur

August er ofte rigtig varm i Prag. Gamle by kan blive kogende og der er mange mennesker ved berømte seværdigheder. Prag har heldigvis andre kvaliteter. Tag en tur med dansk-talende guide og få det største udbytte af byen med lokale og aktuelle tip. Nu og her deler vi en blanding af store Prag begivenheder og lokale ideer. Prague Pride er både parade og festival. Letni Letna er en stor ny-cirkus festival i Letna parken. Det handler også om koncerter vilde udendørs steder, udstillinger, markeder med mere i august.

wallensteins_have_prag_malastranaCirkusfestivalen Letni Letna og Pride festival og parade er festlige begivenheder på skønne steder midt i byen. Patti Smith koncert er udsolgt 5.august, der er til gengæld billetter til Dr.John udendørs i haven ved Prags borg, dagen efter, 6.august. Det er et tema i august, spændende koncerter på udendørs steder med udsigter ud over det sædvanlige. Læs om koncert på Vysehrad borg, musik festival med danske gæster i Riegrovy Sady, Prag 2 og filmmusik i den smukke, barokke Wallensteins Have i Lillesiden (billede) med mere. Udstillinger fra Dox galleri i Prag 7 over Nationalgalleriet til Kampa Museum i Lillesiden.

Skoda holder ferie disse uger, vi kører til fabrik, museum og frokost på Klaster bryggeri igen 19.august. Vi tilbyder ellers alle ture, dagligt med dansktalende guide. Tag en byrundtur formiddag, eftermiddag eller aften til fods til 90/108dkk per person, nyd Prag på hjul søndag eller se byen med fødderne oppe på Moldau cruise hver onsdag og lørdag med drink, buffet og guide for 270dkk per person (Kurserne er øjeblikkets, cirka 3,7czk for 1dkk). Børn under 12år er til halv pris på alle vores ture (pånær aften ture med chauffør). Ølrundtur er eneste tur, hvor der ryges i lokalerne. Turen til knoglekapel og den Unesco-fredede sølvby Kutna Hora har nu et ekstra stop på bryggeri. Næste tur fra Prag lørdag d.8. Ture i Prag med lokal og kyndig guide

Prague Pride 2015 er vokset anseeligt siden begyndelsen. Det er garanteret god fest med venlig stemning. I år er kulminationen parade d.15 med festival i Letna Parken, åbningskoncert med Conchita Wurst 10.august på Skarpskytternes Ø. Paraden d.15 går fra Wenzelspladsen kl.13 over Na Prikope, Revolucni, langs floden til Ceprag_august-2_2015chuv broen og så op i Letna parken. Musikprogram der fra kl.14-22 på to scener. Afterparty fortsætter på Klub Roxy og NoD kl.22-05. Letna parken med øl-have og de skønne udsigter over Gamle by huser også den fine ny-cirkus festival Letni Letna (sommer Letna) i sin 12.udgave fra 16.august til 3.september. Shows for både børn og voksne og typisk meget afslappet, hyggelig stemning til en fadøl i teltet. I år byder de også på en helt særlig, gratis videomapping, 16.8 kl.22-23, om biblioteket som burde have været bygget der af arkitekt Kaplicky.

Restaurant-dag holdes, oftest udendørs og (næsten) gratis over held Europa d.16.august, i Prag kan du for eksempel besøge italiensk dag i Ladronka parken, Prag 6. 23.august holdes gratis te-festival på Vysehrad borg. Smag og lær om tilberedning med mere. Ice-cream festival. Marmelade dag i øl-have ved Vystaviste 30.8 kl.9-24. Smme dag kan du i nabo-området, Vystaviste, komme til ice-cream festival kl.10-20. Entré 110czk med rabat på indkøb. Hver søndag huser den helt specielle Cross Club i Prag mini-festival for street-food, i august d.16 og d.30. Førnævnte Ladronka park huser 29.8 FOOD fest, arrangeret af et mad magasin. Samme dag holdes den måske største street-food fest i Prag ved den meget omtalte Naplavka strækning i Prag 2, entré 30czk, kl.10-21.

Centralt farmer-marked i Prag holdes på Namesti Republiky / Republikpladsen både 3.-7.8, 10.-14.8 og 17.-21.8. Loppemarked holdes på Tylovo Namesti i Prag 2 29.august. Vi synes fødevare-markeder ofte er en fornøjelse, også hvis du bare vil ose og smage på stedet. Namesti Jiriho z Podebrad (metro A) i Prag 3 huser lokalt marked hver onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Kulatak, den store rundkørsel i Prag 6 (metro A Dejvicka) holder marked hver lørdag. Besøg også det største loppemarked i Tjekkiet, Kolbenova, hver lørdag og søndag. Du kan bestille en privat tur til de 50.000m2 med os i kombination med SAPA, det største vietnamesisk/kinesiske marked i Centraleuropa og bryggeri eller stort outlet center. Prag markeder tur. Entusiaster vil givetvis have en fest 22.8 til Vinyl dag hos Containall i Lillesiden.prag-vysehrad-slavín_2

Vi nævnte koncerter i Prag på usædvanlige steder i begyndelsen. Her kommer en liste af forskellige genrer, hvor stedet udendørs spiller en rolle. Husk at august er ferie for de store orkestre og opera, så stil dig skeptisk overfor det der falbydes på gader og stræder, spørg din guide. Cargo Gallery er et nyt tip. En båd lige under metronomen på Letna bakken med café og koncertsal. En fadøl til 36czk/ca.10dkk. 27.august synger en lokal helt, Monica Načeva. En festival i en øl-have lyder som en fin parring. Riegrovy Sady / Rieger parken byder på byens livligste og vist største øl-have. Pølser og fadøl, bænke og borde. Overtone festival 15.august fra kl.16 med en række bands, også danske The Asteroids Galaxy Tour, billetter 690czk. Dan Barta og Robert Balzar Trio vi også kender fra jazz-turen, er desværre nu udsolgt d.23 på sommerscene på Vysehrad borg, der er koncerter andre datoer. 6.august kombineres udsigter og jazz suverænt med tjekkiske Adam Trvdy Crossover på Jazzboat, 620czk entré.

Opera Barocca er en række dygtige, barokke koncerter i en barok gård i Clam-Gallas palæet midt i Gamle by, Prag 1. Det er iscenesat med kostumer og barok belysning, ikke-elektrisk. Hver aften kl.20.15 fra 14.august til 6.september, billetter fra 600-1200czk. 26.august kl.17, er det Dvoraks danse og filmmusik gratis med Prags symfoni orkester i den flotte, barokke have i Wallensteins palæ. Kom i god tid, tænker vi. 20.august kan du gratis høre Prague Philharmonia orkester i den forsinkede Blanka tunnel. Det forventes at være kl.19 med 5-10.000 mennesker. Indgang fra Svatovítská gaden i Dejvice, program endnu ukendt. Indendørs opfører Early Music Festival denne mandag, 3.august, renaissance musik over Maria-figurer, i den tårnhøje gotiske kirke ved Jungmannova Namesti. Samme festival inviterer til sin afslutning til Calisto, en barok opera, i  den overdådige Statsopera torsdag 6.august. Den roste sopran Kristine Opolais gæster Obecni Dum 31.8, program med Dvorak og mere (400-3495czk).

I den rytmiske musik er det særligt Lucerna Music Club i passagen af samme navn der præger udbuddet med amerikanske navne. De begynder 6.8 med hip-hop, afro-beat stjernen Nnenka (Nigeria) til 790czk. Samme aften synger Ogoya Dengo (Kenya) dodo-musik med sin kvindegruppe. Galleri og klub Meetfactory huser 7.8 lokale City Surfer kl.22, entré 200czk. 12.8 er koncert med Interpol (US) på Lucerna Music Club udsolgt, dagen efter har de billetter til 400czk til Halestorm (US). Bandet The War on Drugs (US) gæster 17.8 (640czk), mens Shamir (US) spiller dagen efter (580-890czk). Skønne Jazzdock er en klub beliggende ugenert i sluseløb midt i Prag. Lørdag d.8 blander de DJ og live til dans til alskens jazz-genrer, de følgende lørdage holder de Latino-salsa aftener. Klub Roxy som også holder Pride Afterparty har de fleste aftener DJ’s og gratis entré, i hvert fald til midnat.

Her vil afslutte med udstillinger og et par begivenheder som falder lidt uden for nummer. Skønne Kampa museum huser adskillige udstillinger, i deres gård kan du lige nu se en kontroversiel skulptur/installation der forestiller en reel situation fra årene under det kommunistiske regime. En dreng bides til blod af hunde mens grænsevagter ser på. Bemærk også Sculptureline gratis udendørs skulptur-udstilling i Prag. DOX galleri i Prag 7, nær Prazske Trznice / Prags marked (det gule) viser Art Brut udstilling, de har børneaktiviteter hver lørdag og dejlig café på taget. Landscape festival holder stor udstilling på den tidligere godsbanegård i Zizkov, et forunderligt sted i sig selv, med café. Triathlon weekend holdes 14.-16.august på Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø midt i Moldau. Søndag d.16 fra kl.13.40 afsluttes hovedbegivenheden, en halv triathlon. Hestekræfter kan du opleve på galopbanen, 70.udgave af St.Leger køres 30.8 fra kl.14. Er du til kubik holdes bil udstilling. 29-30.8 ved Letnany (metro C), entré er 200czk.

Forsømmer vi noget? Skriv gerne kommentar her eller på facebook. Vi tager altid gerne mod spørgsmål og tilføjer flere tip!

Pavel og Helge info@pavel-helge.dk +420 608 08 1111

 

 

Kommentarer er lukket.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk