Наши партнеры

Det gamle parlament i Prag

tjekkoslovakisk-parlament_prag1I Prag ligger det tidligere tjekkoslovakiske parlament i Nove Mesto den Nye By. I toppen af Vaclavske Namesti Wenzelspladsen ved siden af Nationalmuseet findes denne kolos. Vi synes det er  en mulig kandidat til kåring af de grimmeste huse i Prag.

Nationalmuseet i Prag har netop overtaget det gamle parlament. Udstillingen “Be Free!” åbner d.17.november 2009 i anledning af fløjlsrevolutionens 20-års jubilæum. Dette indlæg handler om bygningens historie, om Nationalmuseets udvikling og om seværdigheder i Nove Mesto.

nationalmuseum_parlament_pragDet tidligere tjekkoslovakiske parlament ophørte med landets deling 1.januar 1993. Inden da var den ene del af bygningen børs – ofte er det sagt at kommunisterne nød at bygge ovenpå denne kapitalismens højborg. Radio Free Europe overtog bygningen i 90’erne, men er i dag flyttet til forstæderne. Nu passer det at det gamle Nationalmuseum skal renoveres og samtidig overtager de denne bygning.

1397_v_novinky_komentovana-prohlidka_500Bygningen er allerede åben for rundvisninger. I hverdagene begynder turene hver hele time og i weekender hver halve time. Rundvisninger i “det nye nationalmuseum” varer cirka en time og koster 80czk. Det er på tjekkisk med engelske guider som en mulighed. Efterårsferie i Prag på tilbud >>

2531658-nova-budova-narodniho-muzea1Første udstilling åbner med en enorm samling af slovakiske mønter. Den første udstilling det tjekkiske nationalmuseum selv forestår åbner d.17.november 2009 med titlen “Be Free” i anledning af 20-års jubilæet for Fløjlsrevolutionens begyndelse. Bygningen er så mærkelig og med så dramatiske begivenheder i sin historie, at den må betragtes som en seværdighed i sig selv. Apropos laver vi gerne tur om kommunisme i Tjekkoslovakiet. Læs også om Jan Palach som brændte sig selv foran Nationalmuseet d.16.januar 1969.

atomtidsalder-af-vincenc-makovksyNove Mesto den Nye By har mange seværdigheder. Jubilæumssynagogen, hovedbanegården i Prag Wilsonova og Vaclavske Namesti Wenzelspladsen er alle lige om hjørnet.

Ture i Prag med pavel-helge.dk begynder netop her og vi har træffetid på Vaclavske Namesti hver dag i sæsonen, fra kl.17-17.30. Vi har også skrevet om den fine restaurant Operahaven Zahrada v Opere i samme bygning og det gode værtshus Ferdinanda, nede ad gaden.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

3 Comments on “Det gamle parlament i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk