Det gamle parlament i Prag

tjekkoslovakisk-parlament_prag1I Prag ligger det tidligere tjekkoslovakiske parlament i Nove Mesto den Nye By. I toppen af Vaclavske Namesti Wenzelspladsen ved siden af Nationalmuseet findes denne kolos. Vi synes det er  en mulig kandidat til kåring af de grimmeste huse i Prag.

Nationalmuseet i Prag har netop overtaget det gamle parlament. Udstillingen “Be Free!” åbner d.17.november 2009 i anledning af fløjlsrevolutionens 20-års jubilæum. Dette indlæg handler om bygningens historie, om Nationalmuseets udvikling og om seværdigheder i Nove Mesto.

nationalmuseum_parlament_pragDet tidligere tjekkoslovakiske parlament ophørte med landets deling 1.januar 1993. Inden da var den ene del af bygningen børs – ofte er det sagt at kommunisterne nød at bygge ovenpå denne kapitalismens højborg. Radio Free Europe overtog bygningen i 90’erne, men er i dag flyttet til forstæderne. Nu passer det at det gamle Nationalmuseum skal renoveres og samtidig overtager de denne bygning.

1397_v_novinky_komentovana-prohlidka_500Bygningen er allerede åben for rundvisninger. I hverdagene begynder turene hver hele time og i weekender hver halve time. Rundvisninger i “det nye nationalmuseum” varer cirka en time og koster 80czk. Det er på tjekkisk med engelske guider som en mulighed. Efterårsferie i Prag på tilbud >>

2531658-nova-budova-narodniho-muzea1Første udstilling åbner med en enorm samling af slovakiske mønter. Den første udstilling det tjekkiske nationalmuseum selv forestår åbner d.17.november 2009 med titlen “Be Free” i anledning af 20-års jubilæet for Fløjlsrevolutionens begyndelse. Bygningen er så mærkelig og med så dramatiske begivenheder i sin historie, at den må betragtes som en seværdighed i sig selv. Apropos laver vi gerne tur om kommunisme i Tjekkoslovakiet. Læs også om Jan Palach som brændte sig selv foran Nationalmuseet d.16.januar 1969.

atomtidsalder-af-vincenc-makovksyNove Mesto den Nye By har mange seværdigheder. Jubilæumssynagogen, hovedbanegården i Prag Wilsonova og Vaclavske Namesti Wenzelspladsen er alle lige om hjørnet.

Ture i Prag med pavel-helge.dk begynder netop her og vi har træffetid på Vaclavske Namesti hver dag i sæsonen, fra kl.17-17.30. Vi har også skrevet om den fine restaurant Operahaven Zahrada v Opere i samme bygning og det gode værtshus Ferdinanda, nede ad gaden.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

3 Comments on “Det gamle parlament i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-1.11 2017 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture (PDF) 2017 på vej

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Brochure 2017 bliver klar i januar!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2017 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her