Наши партнеры

Det gamle parlament i Prag

tjekkoslovakisk-parlament_prag1I Prag ligger det tidligere tjekkoslovakiske parlament i Nove Mesto den Nye By. I toppen af Vaclavske Namesti Wenzelspladsen ved siden af Nationalmuseet findes denne kolos. Vi synes det er  en mulig kandidat til kåring af de grimmeste huse i Prag.

Nationalmuseet i Prag har netop overtaget det gamle parlament. Udstillingen “Be Free!” åbner d.17.november 2009 i anledning af fløjlsrevolutionens 20-års jubilæum. Dette indlæg handler om bygningens historie, om Nationalmuseets udvikling og om seværdigheder i Nove Mesto.

nationalmuseum_parlament_pragDet tidligere tjekkoslovakiske parlament ophørte med landets deling 1.januar 1993. Inden da var den ene del af bygningen børs – ofte er det sagt at kommunisterne nød at bygge ovenpå denne kapitalismens højborg. Radio Free Europe overtog bygningen i 90’erne, men er i dag flyttet til forstæderne. Nu passer det at det gamle Nationalmuseum skal renoveres og samtidig overtager de denne bygning.

1397_v_novinky_komentovana-prohlidka_500Bygningen er allerede åben for rundvisninger. I hverdagene begynder turene hver hele time og i weekender hver halve time. Rundvisninger i “det nye nationalmuseum” varer cirka en time og koster 80czk. Det er på tjekkisk med engelske guider som en mulighed. Efterårsferie i Prag på tilbud >>

2531658-nova-budova-narodniho-muzea1Første udstilling åbner med en enorm samling af slovakiske mønter. Den første udstilling det tjekkiske nationalmuseum selv forestår åbner d.17.november 2009 med titlen “Be Free” i anledning af 20-års jubilæet for Fløjlsrevolutionens begyndelse. Bygningen er så mærkelig og med så dramatiske begivenheder i sin historie, at den må betragtes som en seværdighed i sig selv. Apropos laver vi gerne tur om kommunisme i Tjekkoslovakiet. Læs også om Jan Palach som brændte sig selv foran Nationalmuseet d.16.januar 1969.

atomtidsalder-af-vincenc-makovksyNove Mesto den Nye By har mange seværdigheder. Jubilæumssynagogen, hovedbanegården i Prag Wilsonova og Vaclavske Namesti Wenzelspladsen er alle lige om hjørnet.

Ture i Prag med pavel-helge.dk begynder netop her og vi har træffetid på Vaclavske Namesti hver dag i sæsonen, fra kl.17-17.30. Vi har også skrevet om den fine restaurant Operahaven Zahrada v Opere i samme bygning og det gode værtshus Ferdinanda, nede ad gaden.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

3 Comments on “Det gamle parlament i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk