Наши партнеры

Efterår i Prag

Oktober i Prag 2012Prag byder på et hav af skønne oplevelser og forkælelse, selv når efteråret sætter ind og temperaturerne fald. Her er vi endelig tilbage med månedlig kulturkalender efter en alt for lang pause. Vil du holde efterårsferie i Prag eller besøge byen nu i oktober, prøver vi her at samle tip om alskens kultur. Vi har også en kort note om enkelte sporvogns- linier. Vi har faste ture i Prag til 22.oktober.

I resten af 2012 og i de første tre måneder af 2013 laver vi ture med privat guide. Vi arbejder med dygtige tjekkiske guider som alle taler dansk, for vi vil med Prag ture gerne vise jer flere af byens “ansigter”. Lige nu er det vinhøst og jagt, drik Burcak og spis vildt. Læs om Ture i Prag > Herunder fortsætter kalenderen om kulturliv i oktober.

Prag, statue af Franz Kafka i JosefovVinhøsten i Tjekkiet begyndte 1.september, jagtsæsonen er skudt i gang og Designblok en festival i Prag for mode og design er allerede i gang. Designblok foregår over den halve by, de har flere superstudios du kan besøge, daglige modeshows og pop-up butikker med mere. Det koster 100czk for et show, 250czk at besøge et af de to superstudios som ligger i Husova 20 samt Namesti Franze Kafky 3. I gaden Hybernska, nummer 5, findes et åbent studie dagligt 10-21 med fokus på smykker, prototyper og nye talenter i tjekkisk design.

Oktober i Prag byder på yderligere to spændende kunstfestivaler. 17.-31.oktober er en Tina B festival for nutidig kunst, i 2012 foregår det både på gallerier og usædvanlige steder som TV-Tårnet, Vysehrad borgen og Oko biografen. 26.oktober til 3.november et det 4+4days in Motion med teater, koncert og stedspecifik kunst. Deres program er endnu ikke klar til 2012. Forleden åbnede en udstilling i Prag om dronning Dagmar af Danmark. I år markeres 800året for Dagmars død. Hun blev født som prinsesse Marketa af Bøhmen, derfor er det helt oplagt med en udstilling om hende i Klementinum, lige ved Karlsbroen i Stare Mesto / Gamle by. Udstillingen er åben til 31.oktober, man-fre til kl.19.

Cirkus cirkus Classic er også allerede begyndt. De har forestillinger onsdag-fredag kl.17.30, lørdag både 13 og 18 samt søndag 14.30. Billetterne koster 270-370czk og børn under tre er gratis. Oplev elefantdomptør, akrobater, søløver med mere ved Hagibor i Prag, tæt på metrostationen Zelivskeho (A grøn linie). Er du til sport, byder oktober på fuld gang i Gambrinus Liga. 21.oktober spiller Slavia Prag for eksempel hjemme på det nye Eden stadion mod Pribram. Galopbanen i Velka Chuchle når du med tog direkte fra centrum, de har løb både 7.,21. og 28.oktober. Denne lørdag d.6. spiller det helt nye Prag Lev / løve ishockeyhold mod Skt.Petersborg og d.9. mod Dynamo Moskva med øjeblikkets bedste spiller Ovechkin. Begge kampe er en del af den russiske liga, men de spilles i O2 Arena i Prag 9. Billetterne koster blot 170-280czk.

Billedet til venstre er fra klubben Roxy. De fejrer 20år i oktober, gratis mandage og masser af techno og house aftener. Vi anbefaler at droppe det turistede Prag diskotek Karlovy Lazne ved Karlsbroen, læs i stedet om lokale klubber her > Strings of Autumn er en spændende musikfestival som bevæger sig i et krydsfelt mellem jazz og klassisk – gennem efteråret. Vi overvejer selv koncert med jazz-sangeren Gregory Porter d.9. i Lucerna Music Bar. Vi skal i hvertfald til Sonny Rollins i Lucernas store sal 31.oktober, selv om billetterne koster fra 650czk (ca.200dkk)-2200czk. 20.10  afvikles en række workshops for børn.

Nu var vi ved at glemme at Agharta Jazz desuden har Al Foster Quartet i Lucerna 17.10. Miles Davis udtalte at Al Foster havde alt hvad han ledte efter i en trommeslager! Vi overvejer selv første koncert på lørdag, Anna Aron fra Schweiz er et folk-rocknavn på vej, 6.oktober på Akropolis i Zizkov. Tirsdag d.9.oktober kan vi friste med blues til vores “jazzaften“, få live-koncert, middag, øl og chauffør-kørsel for 1200czk/ person (ca.360dkk). Musik på U Maleho Glena på tirsdag er af den roste Roman Pokorny. Få hjælp på dansk til daglig træffetid i Prag >

Den store O2 Arena får besøg af to kendte amerianske sangere. Lionel Richie synger d.20 og Jennifer Lopez d.26.oktober, begge koncerter til 1-2000czk. Den klassiske musik har ligeledes solidt fodfæste i tjekkiets hovedstad, her er tre opera-scener og tre etablerede symfoniorkestre. Filharmonien med sin 117.sæson er vores favorit, de har et fint program d.17.10 med Janacek, Dvorak og Stravinsky stykker. Netop komponisten Janacek skrev en række udfordrende operaer. Hans stærke Kata Kabanova – med scenografi af Robert Wilson – opføres på Natioalteatrets Gamle Scene d.17.oktober.

Det Dansende Hus i Prag med efterårsbladeVi lovede til slut at omtale den offentlige transport i Prag. DPP, Prags metro- bus- og sporvognssystem, lagde nogle linier om per 1.september for at spare. Vi har allerede hørt at det berører en del danske turister her. Linie 3 kører ikke til Prags marked fra Vaclavske Namesti mere, tag i stedet linie 14 direkte. Linie 14 kører til gengæld ikke til Vystaviste og mod Zoo på samme måde, tag da linie 24 fra Vaclavske Namesti. Linie 26 kører nu fra Zizkov over Republikpladsen til Letna og Prag 6. Priserne er uændrede i år, billigste billet (30min) koster 24czk, en mere anvendelig enkelt til 32czk (90min) og 24timer koster 110czk. Læs hvad vi skrev om offentlig transport i 2011 >

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Efterår i Prag

  1. Hej Kristian, tak for tip. Vi kan se at der er mange arrangementer. Filmforevisninger på Meetfactory i Smichov og udstilling af Thomas Ott på Veletrzni Palac, Nationalgalleriets afdeling for 20.årh. Komiksfest foregår fra 27.oktober til 3.november. Her er 1 adresse i Bio Oko i Prag 7 og 3 steder i Stare Mesto / Gamle by: http://www.komiksfest.cz/2012/mista. Bh Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk