Наши партнеры

Efterårsferie i Prag

prag_udsigt_oktober_2014

Prag har meget at tilbyde i oktober måned. Dette særlige indlæg er et tillæg til vores normale, månedlige kulturkalender for Prag. Vi har i dette indlæg ekstra fokus på familier og ferie i Prag med børn samt begivenheder mellem 10. og 19.oktober. Netop 10.-11.oktober holdes dels lokalvalg i Prag, dels supplerende pladser til senatet. Vi laver daglige ture i Prag med dansk- talende guide for både børn og voksne. I vores kulturkalender special her, for 10. til 19.oktober, handler det både om Signal, gratis lysfestival, Designblok med nyt design og mode og andre begivenheder i Prag.

Ture i Prag. 15.oktober har vi igen pladser til Skoda fabrik,  det gælder også alle andre ture samt Prag udflugter med privat guide.

Prag signal festival

Sidste år var Signal Festival (16.-19.oktober 2014), en omfattende udendørs festival med lys, en stor succes. Gratis og tilgængelig, kun følsom overfor vejret. Forbered dig på at gå og møde relativt mange mennesker. I projektet indgår installationer af meget forskellig karakter, interaktive og videomapping. Belært af oplevelser til begivenheden sidste år, har vi disse forslag til fem uomgængelige: I Kampa park vil børn og barnlige sjæle vist få en fest i “The Pool”. Over hundrede interaktive puder i koncentriske cirkler, som du kan påvirke, skaber et mljø til leg. I nabogården lover E:MERGE af kollektivet Nerdworking godt. Det er den eneste installation i 3D., i gården ved Sokol, Tyrsuv palæet. lige over Djævlestrømmen fra Kampa park. Skt.Ludmilla Kirken på Namesti Miru / Fredspladsen (metro A, sporvogn 10, 16, 22 m.fl.) i Prag 2 vil blive forandret med videomapping, det starter forfra hvert kvarter. Det er kl.19-24 – som næsten alle installationer. I gården af et nybygget kontorkompleks vil ofte omtalte enfant terrible David Cerny vise en ny skulptur, Speederman (Læs om hvor han går ud i Prag i interview med expats.cz). Endelig vil vi gerne se den tjekkiske “Grand Spectrum” regnbue hyldest på Ovocny Trh / Frugttorvet midt i Stare Mesto / Gamle by.prag_byrundtur_guide

Vi kan give den bedste introduktion i Prag på byrundture med dansktalende guide. Vi laver ture mandag 13.10, onsdag 15.10 og fredag 10.10 og 17.10 i fast program. Vi er til fods og holder på første del pause på en unik kubistisk café, mens vi på anden del spiser lokal frokost i en snedig kælder. Vores faste byrundtur koster blot 300czk for første halvdel i Nye- og Gamle by fra kl.9-12.30. Anden halvdel er til 400czk fra kl.12.30-16.30 gennem Lillesiden og borgkvarteret. Børn under 12år til halv pris! Vi gennemfører alle ture i program med mindst fire tilmeldinger. Vi tilbyder desuden byrundture fra jeres adresse, med egen/privat guide og alene udfra jeres interesser. Det kan være når som helst, grundprisen er 2500czk i alt for fire timer.

wenzelpladsen_prag_designblokDesignblok er en festival om mode og design, etableret i 1999 og udvidet med mode-shows de seneste år. Designblok viser både internationale og tjekkiske navne i flere såkaldte Studios, de overtager for eksempel det fantastiske Art Nouveau Hotel Evropa på Wenzelpladsen. Læs mere i den samlede kulturkalender for oktober, da det begynder allerede d.7, det slutter d.12.oktober. Samme dag, 12.10 fra kl.10, holdes der “Streetfood” festival i den dejlige Stromovka park, ved udstillingsområdet (og sporvognsstop) Vystaviste. Forvent masser af fingermad lavet på stedet og en del besøgende, sidste gang kom fem tusind. 4×4 Days er en international festival for dans, teater og andre kunstformer fra 10.-18.oktober. Omdrejningspunktet bliver igen i år det tomme Palac U Styblu på Vaclavske Namesti / Wenzelpladsen, hvor du vil finde en stor kunstudstilling, entré blot 50czk for udstilling og/eller aftenprogram.theresienstadt_arbeit-macht-frei

Er I historisk interesserede? Vores ture fra Prag til Theresienstadt mandag 13.10 og torsdag 16.10 er med dansktalende guide. Vi kører både til Gestapofængsel og jødisk ghetto, hvor 481 danskere sad. Lille fæstning, ghettomuseum, film, kremaorie, Magdeburg-barak og danske huse, vi når meget på seks timers tur. Selv i mødet med den forfærdelige grusomhed under anden verdenskrig, finder vi også håb i historierne om jødisk vilje til at leve, om det rige kulturliv med fodbold, musik og opera og de 423 danske som blev hentet 15.april 1945.

zofin-nationalteatret-vandtaarn_pragMange genrer af musik trives i Prag. Tjekkiets hovedstad er med god grund både kendt for små, alternative spillesteder, en omfattende jazzscene og vel især det fantastiske niveau aaf klassisk musik, orkestre såvel som opera. Her følger en kort række af bemærkelsesværdige muligheder i efterårsferien. I den nyåbnede “venue”, Forum Karlin, vil vi gerne til koncert med legenden Steve Reich d.14.oktober, det er en del af Strings of Autumn festival. 12.10 spiller Laco Deciz (N.Y. med tjekkisk baggrund) på AghaRTA i Celetna gaden. Vi tilbyder hver aften jazz i Prag. En aften med chauffør fra jeres adresse, middag og live musik. 13.oktober er det faktisk blues med anerkendte Stan the Man (video: Live in Aalborg). Den klassiske musikscene er berømt i Prag. De tre operascener holder meget høj kvalitet, det er som regel til at få billetter og til at betale. De bedste sæder plejer at koste omkirng 1200czk/ca.330dkk. I efterårsferien har vi kig på disse produktioner, vi mener flere generationer vil synes om: Turandot af Puccini på Statsoperaen søndag d.12 kl.19. Nabucco af Verdi på Statsoperaen fredag d.17 kl.19. Endelig vil vi her pege på Jazzlegenden Ahmad Jamal som besøger den vanlige scene for filharmonien, Rudolfinum, søndag d.19.

beroun_bryggeri_turVores ture tirsdag 14.10 og fredag 17.10 fra Prag til glasværk i Nizbor, familiebryggeri i Beroun og så Karlstejn borg tiltaler alle aldre. Vi skal først på rundvisning på glasværket og se pustere og slibere samt fabriksbutik. Så laver vi pause på familiebryggeriet Berouns Bjørn, hvor øllene er sprøde og kan købes som souvenirs – og så er gården en skrothandel med militærmaskiner og ambulancer. Vi slutter med ophold i Karlstejn landsby, måske et besøg oppe i borggården eller måske en ose-tur. Denne tur er også med børn under 12 år til halv pris og dansktalende guide.

sparta-prag_022510I Prag fylder ishockey- og fodboldkampe en del i gadebilledet. HC Sparta Praha spiller hjemme d.12.10 kl.17.00 mod Vitkovice Steel og 14.10 mod Litvinov kl.18.30. Det koster 120-230czk. HC Slavia Prag spiller fredag 10.10 mod Hradec Kralove kl.18.15, 17.10 kl.18.15 mod Zlín og 19.10 kl.17 mod Oloumoc. SK Slavia Prag spiller 18.10 kl.17 Gambrinus Liga fodbold mod Jablonec. Klubben Dukla Praha spiller 18.0 mod Pribram på stadion i Prag 6. Vi laver gerne ture ud af Prag på cykel, hvis energien brænder?gæster_vin_prag

Onsdag d.15 og lørdag d.18.oktober laver vi vores vel hyggeligste tur, bådtur på Moldau. I år begynder vi med en aperitif på vej til kajen, så nyder vi to timer med buffet og masser af information fra guiden. Vi fortsætter i år til en fantastisk degustation. FÅ mere end fem vine og spændende forklaringer om Bøhmen og Mæhren. Vinsmagning med værten Hr. Karel Novotny og dansktalende guide. Det er lige apropos nu, det er officiel vinhøst sæson hele oktober i Tjekkiet.

dansende-hus_udsigt_022414Udstillinger er Prag som altid fuld af. Vi synes en direkte forbindelse til Theresienstadt tur er værd at undersøge i borgkvarteret. I de Royale haver ved Prags borg, ved det smukke Belvedere sommerpalæ findes en udstilling om tvungen arbejdskraft under WW2: “Forced Labour”.  Body Talks er en tilsyneladende vild udstilling i det Dansende Hus, en bygning som i sig selv er værd at se – måske mere udefra end inde. Kombiner det med en hyggelig tur langs Naplavka kajen, fra det Dansende Hus til Vysehrad borgen. Det Nationale Tekniske Museum i Prag er ikke kæmpestort- og de har glemt noget interaktivt til børn, men vi synes alligevel om det. I sidste weekend så vi kælderudstilling om miner, noget til større børn. Børn og barnlige sjæle har efter vores erfaring altid en fest ved den gigantiske modeljernbane i Smichov, hvis regnen truer.

Savner du noget her? Skriv endelig en kommentar herunder eller diskutér på vores Facebook-side. Vi håber at se jer på ture, hvor vi synes vi kan give den bedste vejledning om Prag overhovedet. Kommer du her første gang er det værd at tjekke dette indlæg om turistfælder i Prag. Byen er ellers tryg og fredelig! God efterårsferie i Prag, Pavel og Helge

Telefon +420 608 081 111 og E-mail her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfers 2021. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 30dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2021

prag byrundtur dansk Prag rejser 2021 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2021 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk