Efterår i Prag

I denne blog vil vi gerne vise en svamp “houba” frem. Det er svampe-sæson og mange er i skovene i weekenderne. Drahnovice og restaurant U Konci Sveta, Ved Verdens Ende, er stedet hvor denne pragtsvamp blev set. Frokoststed på turen til Cesky Sternberk og Kacov bryggeriet.

Disse damer på billedet kom direkte fra skoven og ville selvfølgelig ikke afsløre, præcis hvor de fandt kæmpe-eksemplaret. Drahnovice landsby var i kommunist-tiden bestemt til at skulle forsvinde, hvorfor vides ikke helt. Derfor blev de lokale landbrug ikke tvangs-kollektiviseret som oftest i landet, men de fik heller ingen hjælp.

I dag er der blot 46 indbyggere, 6 af dem børn. Brandkorpset har en stolt tradition, deres gamle sprøjte udstilles midt i landsbyen. De lever ellers af landbrug og skovene. Der er masser af jagt i Tjekkiet, I Drahnovice har vi i dette efterår derfor fået serveret vildsvin “Kanec” til en af frokosterne. Du kan bestille overnatninger på en øko-gård i området gennem os.

Spis også masser af vildt på restauranter i Prag. Reserver for eksempel et bord for and “Kachna” eller bøffer “Biftek” U Sadlu, nær Botel Albatros. Et af byens mest berømte steder for vildt ligger i Prag 9, Hotel Dianas restaurant har lige nu både hjort “Jeleni”, kaniner “Kralík” og andet på menuen og et fantastisk vinudvalg. På begge restauranter anbefales det at reservere, brug links. Har I gode restauranter at anbefale? Skriv en kommentar, brug linket forneden 0 comments, det kræver ikke login.

Når temperaturerne falder, trænger vi til noget varmt at drikke. Tjekkerne byder som regel på flere muligheder. “Grog” er rom og vand med krydderier, typisk en tjekkisk, såkaldt rom, “Tuzemsky rum”. “Svařák” er varm rødvin, som du kan se en opskrift på her.

I Tjekkiet diskuteres der fortsat både Missilskjold og radar, samt retten til St.Vitus katedralen, som nu også Havel blander sig i. Brug links for orienteringer på dansk. Læs om Aktuelt i Prag i højre margen. Stimuli og Strings of Autumn anbefales. Se vores Vinter-program. Brug tlf: +420 608 081 111 eller send en mail. pavel-helge.dk

2 Comments on “Efterår i Prag

  1. I dag, 12.september 2008, læser jeg en hel række artikler om svampe i Tjekkiet med tip til steder og god opførsel. En tjekkisk familie plukker i gennemsnit 8kg svampe i sæsonen. Over 26 millioner kilo blev det til i 2006. De spises både friske, tørrede samt i olie og eddiker.
    Læs videre på engelsk:

    Prague Monitor: Mushroom season – http://www.praguemonitor.com/en/421/life_in_prague/27973/

    Mushrooms – Houby: http://www.geocities.com/Athens/Forum/7953/mush.html

    Prague Wanderer: ‘Shrooming safely – http://www.praguewanderer.com/en/7/articles/358/

    Radio Prague: A new season begins for Czech mushroom-pickers – http://www.radio.cz/en/article/94529

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. Bestil online, betal her. 100dkk/350czk
LÆS MERE

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 15.3-1.11 2016 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se kort til mødested >

Ture i Prag 2016 (PDF)

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Oplev mere med de lokale, dansktalende guider!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2015 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her