Наши партнеры

Entropa og Saddam i formaldehyd

entropa-dox1I Prag åbnede galleri Dvorak Sec fornylig en udstilling med mange af kunstneren David Černýs værker. Vi har skrevet om David Cerny flere gange tidligere >> Her har vi billeder af det kontroversielle værk Entropa som hang i Bruxelles, da Tjekkiet havde EU-formandsskabet.

Danmark er i Lego på Entropa, et ansigt med turban ses i Jylland. Her er også billeder fra galleri Dvorak Sec og link til tidligere indlæg om David Cerny, samt link til interview med Cerny fra P1 og Information. Endelig giver vi tip til at finde David Cernys værker i gaderne i Prag.

2489969-cerny-ve-dvorak-secDvorak Sec Gallery >> åbnede i begyndelsen af juni en udstilling som dækker hele David Cernys karriere. I et interview med Information insisterer Cerny på at være apolitisk. Cernys værker har ellers næsten altid et politisk perspektiv og synes desuden ofte at spille på tjekkisk identitet eller fraværet af samme. Det gælder f.eks. både Cernys omvendte rytterstatue, som vi ser på byrundturen 3xugentligt, og i det markante springvand i Mala Strana, som er formet som et kort over Tjekkiet – som to mænd pisser på >>

prag_lucerna_vaclav_david-cernyByrundtur i Prag >> laver vi 3 gange ugentligt indtil 18.oktober 2009. Vores tur kører i to udgaver. Første del går gennem Stare og Nove Mesto, den højre flodbred. Anden del fortsætter over Karlsbroen igennem Mala Strana og Hradcany. Uanset længde begynder vi på Vaclavske Namesti, Wenzelspladsen, kl.9.30.

Bestil ture i Prag online her >>

entropa-dox-indgangDavid Cerny kan findes en række steder i Prag. Det er oplagt nu at begynde med Gallery DOX og Entropa >>, som findes i Holesovice, i nordlige Prag 7. Tilbage i Stare Mesto, den Gamle By, ligger Dvorak Sec gallery i Dlouha gaden. I Mala Strana står springvandet med de pissende mænd i en restaurations-have. I Zizkov, Prag 3, står TV-tårnet med de markante babyer af Cerny.

I Nove Mesto, den Nye By, ved Vaclavske Namesti, hænger den omvendte rytterstatue i Lucerna Pasaz. I Smichov ligger Futura gallery >>, hvor værket “Brownnosers” står. Endelig vil vi anbefale at besøg kunstcentret Meet Factory >>, det ligger i Smichov, Prag 5, og David Cerny er drivkraften.

Læs mere om David Cerny i Prag: Den lyserøde tank >>
Interview med David Cerny på P1 radio med Karin Larsen >>
Interview med David Cerny i Information af Ota Tiefenböck >>
David Cernys egen hjemmeside >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


View David Cerny i Prag på et større kort

5 Comments on “Entropa og Saddam i formaldehyd

  1. En skulptur eller fontæne bygget af peniser er seneste projekt planlagt af David Cerny. Det/den skal i følge Radio Prag http://tinyurl.com/yk2fbdq indgå i centret Copa, som bygges ved Narodni Trida i Prag 1.

    Cernys 30 peniser skal afbilde den tjekkiske politiske scene, de vil række fra 2-18 meter i forskellige grader af hård. Hver får en skærm med navnet på en af landets parlamentarikere, med skiftende størrelser afhængigt af den givne politikers indflydelse.

    Projektet er annonceret, om det også udføres eller David Cerny blot udnytter opmærksomheden bliver der spekuleret på. Se også Ceske Noviny: http://tinyurl.com/yftw4kj

  2. DOX gallery har forlænget udstillingen af David Cernys værk Entropa. Nu kan det ses i gården frem til 30.april 2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk