Наши партнеры

Februar i Prag

prag_februar_kulturkalender

prag borg sporvognDen kommende måneds kulturkalender for Prag i februar handler heldigvis om meget mere end danske elever på vinterferie. Vi præsenterer her et bredt spektre af byens mange tilbud. Måske unge på vinterferie også kan bruge disse tip. Ingen behøver at føle sig pinlig over at være dansk i Prag, synes vi, pånær det fåtal som lavede ballad- en. Se Prag kort nederst.

Vi tilbyder i år for første gang en-dags ture fra Prag på ski! I byen kan du stå på skøjter hele februar. Der er også masser af aktiviteer i den Olympiske by på Letna bakken, den er åben 7.-23.februar i anledningen af Sochi (Sotji). Den suveræne Grand Restaurant Festival med gode gourmet tilbud er i fuld gang hele måneden, ligesom det er sæson for opera, koncerter og udstillinger. Februar er også karneval-masopust. I vores kulturkalender her prøver vi at at samle tip og nyttige link for nysgerrige Prag rejsende.

Her begynder vi med musik, så følger karneval, udstillinger, sport i Prag, Grand Restaurant Festival og mad samt endelig et Prag kort med centrale pladser, barer og diskoteker i Prag at undgå i uge syv.

Januar måned slutter for os med koncert d.27 med hurtigtspillende rumænske Fanfare Ciocarlia på Lucerna Music Bar. Vi glæder os til at se en tegneseriehelt fra ungdommen, Enki Bilal, der laver et visuelt projekt med trompetisten Truffaz på Palac Akropolis d.6.februar. 10.februar spiller Depeche Mode koncert i den store O2 Arena i Prag 9. 16.februar spiller John Mayall på Archa teater og 28.februar trakterer Simple Minds med en Greatest Hits Tour i Incheba Arena i Prag 7. Vi slutter måneden med en indisk verdensklasse-percussionist, Trilok Gurtu, 24.februar på Akropolis. Er du til jazz, tilbyder vi en herlig aften med fuld service. Vores Prag Jazzaften byder på chauffør-kørsel, tre-retters middag og to drikkevarer samt intim jazzkoncert (eller mandag Blues). Det koster 1300czk/person og kan bestilles alle aftener i februar 2014.

collegium1704_rudolfinum_pragInd i mellem er det Valentines dag 14.februar, den kan oplagt fejres med Grand Restaurant Festival eller måske med anti-valentin på den hippe Sasazu-klub? Et af de bedste klassiske tjekkiske orkestre, Collegium 1704, spiller 18.2 under overskriften “Betweeen Dream and Reality” Haydn, Rossini m.fl. i den gode Dvorak sal i Rudolfinum. Prag Symfoni indtager 5.-6.2 den overdådige Smetana sal i Obecni Dum med fagot som solo. Den tjekkiske komponist Janaceks opera Jenufa er på Nationalteatrets Gamle scene 8.2. Mozart æres i Prag som var han tjekke. Da Mozart selv dirigerede både Don Giovanni og La Clemenza de Tito i den smukke sal i Stænderteatret i Prag, giver det ekstra mening netop at høre hans operaer der. 4.februar har de Tryllefløjten, 12.februar Figaros bryllup og 13.februar Don Giovanni – endda med originale kostumer.

vitus prag borgDen markante skulptør Olbram Zoubek er kendt af mange af vores gæster. Han stod i 1969 bag Jan Palachs dødsmaske. monumentet til kommunismens ofre ved Ujzed er også hans arbejde. I ridestaldene på Prag borg har han stor, retrospektiv udstilling hele februar. Prag er kendt for sin imponerende Art Nouveau arkitektur. Det fejres med en stort anlagt udstilling i Obecni Dum, Borgerhuset der i sig selv er et Art Nouveau mesterværk. Udstillinger følger også med til det festlige og rige Carnevale Praha fra 20.februar til 4.marts, det er midt i Stare Mesto / Gamle by i det barokke Clam-Gallas palæ. Der er udklædnings-baller, barokke koncerter og endda mulighed for en bådtur i en venetiansk gondol. 22.februar er der parade med masker på Gamle bys plads fra kl.12. I begyndelsen af marts holder Nationalmuseet traditionel slagtning og bydelen Zizkv fejrer karneval, læs mere i næste kulturkalender.

Sport i Prag kan forståes som muligheder for udøverer og for tilskuere. Her kommer tip om begge dele. Letna parken findes bag metronomen på bakkekammen lige over floden, nord for Gamle by. Spar benene og tag sporvogn 1,8,25, 26 til Sparta stop. 7.februar åbner en “olympisk by” i anledningen af vinter OL. Daglig adgang 9-22 for 50czk til stor skøjtebane, ishockey, langrend og snowboard m.m. Der er ishockeykampe, instruktion og andre aktiviteter. Du kan også stå på skøjter uden OL-stemning på Stvanice øen, du skal leje skøjter men adgangen er ellers gratis. Ishockey klubben HC Sparta Praha fejrer 110-års jubilæum. De spiller i den tjekkiske ekstra-liga hjemmekampe både 4.2 mod Kladno og 25.2 mod Brno. Hvis du stadig har kræfter i overskud, kan du flere steder i Prag prøve en indendørs klatrevæg, f.eks. her i Smichov, Prag 5.

prag tyn kirkeGrand Restaurant Festival er allerede i gang. Du vil nok også finde nogle af de mest populære restauranter er udsolgt, men festivalen foregår i hele februar i år. 100 af de bedste kokke i Tjekkiet tilbyder på sine restauranter 1 ret for 250czk, to retter for 500 eller tre retter for 600czk. I går så vi en video med chefkok Steven Trumpfheller som klargjrode Halibut fisk, en af hovedretterne som tilbydes på fantastiske U Emy Destinnove, det er én klar anbefaling at nå! 27.1-2.2 er det også værd at tjekke vine til Prague Wine Week, de har centrum på den tiltalende Vinograf, Senovazne Namesi 23. I vores lavsæson kan vi altid tilbyde en vinsmagning for mindst fire personer. Vi tolker hos den charmerende vært med et suverænt udvalg af tjekkiske vine, fra 350czk/person i 2014. Vi vender som sagt tilbage med mere om lokale karneval og de medfølgende traditionelle svine-slagtninger til marts kulturkalender.

Herunder slutter vi med det nævnte Prag bykort. Vi lister de barer og diskoteker som er booket til danske teenageres besøg. Det kan ses på kortet at det samme råd altid er gyldgit i Prag, hvis du vil møde lokale i byen. Tag væk fra Gamle by og Wenzelspladsen. Vi anbefaler en personlig guide til at vise dig nogle af Prags andre ansigter. Vi begynder gerne fra jeres adresse, vi er afsted i fire timer og det koster i alt 2500czk, læs om ture i Prag her. Følg os gerne på Facebook!

Vi svarer altid på dansk. Send e-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Medvind i 2014, Helge og Pavel


View Prague week 7 Danish teenagers in a larger map

 

One Comment on “Februar i Prag

  1. jeg skal til prag d. 15/2 og kom tilfældigvis forbi dette blog. må sige at jeg virkelig fik meget ud af indlægget.. Tusind tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk