Наши партнеры

Florenc rutebilstation i Prag

florenc-uan_prag_1Florenc rutebilstation i Prag var og er den centrale plads at finde busser til hele Tjekkiet og internationale linier. Nogle buslinier ud af Prag kører fra Nadrazi Holesovice, Hradcanska og Cerny Most.

Dette indlæg er kort og handler om den renoverede rutebilstation Florenc, samt lidt generelle observationer om at køre i bus/rutebil i Tjekkiet. Vi har også billedgalleri fra Florenc i Prag.

florenc-uanI modsætning til togene er bustrafik og rutebiler i Tjekkiet blevet privatiseret. Det statsejede CSAD er splittet op i flere regionale afdelinger, de store private hedder f.eks. Studentagency, ICOM, Eurolines og Jihotrans.

Den nye afgangshal på Florenc station giver god hjælp, informationen taler engelsk og der er kompetente billetsalg. Nemmest er det dog at bestille billetter online. Kortet til venstre linker til kort online, den nye afgangshal og adgang til metrostation Florenc ses nederst i kortet.

Under dette lille galleri med billeder fra Florenc kan du læse videre om netop billetbestilling og information samt omgivelserne af Florenc. Her findes flere Prag seværdigheder og et lille marked.

Find information om offentlig transport i Prag 2009 her >> Vi gør også opmærksom på at vi gerne arrangerer individuelle, private, ture i Tjekkiet med egen guide og chauffør til og fra Prag. Læs mere her >>

En del større byer i Tjekkiet når man nemmest fra Prag med bus. Det gælder f.eks. Karlovy Vary og Liberec, som vi skrev om. Byer som Plzen eller Teplice (se hoteller i Teplice) ligger til gengæld på hoved toglinier, så der er florenc-uan_prag_2toget lige så hurtigt. Lokale linier til oplandet omkring Prag kører typisk fra forskellige metrostationer, f.eks. er der flere linier til området syd for Prag fra metrostation Budejovicka.

Jizdnirady (tidligere IDOS) >> er den nemmeste side til information om både busser og tog. Siden findes også på engelsk. Desuden anbefaler vi e-AMSBUS >>, hvor billetter kan bestilles online. Hvis du selv vil hente billetterne og betale kontant, skal det gøres senest tre dage inden afrejse. Hvis du betaler online kan det gøres indtil to timer før afrejse. AMBUS siden kræver registrering.

I busser i Tjekkiet er der kun garanti for sæder til dem der har pladsreservation. Normalt skal man være klar ved bussen 10-15.min før afgang for at have retten. I rutebiler i Tjekkiet florenc-uan_prag_3er det normalt at spørge om man må sætte sig ved siden af nogen, sko på sæderne er ildeset og stor bagage skal i bagagerum. De større selskaber kører med nyere busser og f.eks. Studentagency har normalt stewardesse med drikkevarer. Mindre regionale selskaber kører stadigvæk med ældre tjekkiske Karosa-busser.

Florenc rutebilstation ligger på grænsen af den Nye By i bydelen Karlin, Prag 8. Bymuseet som hører under Prag bys museer, militærmuseet i Zizkov og det gode værtshus Pivovarsky Klub ligger alle i nærheden af Florenc. Læs om museer i Prag >> Burger King åbnede deres første centrale restaurant i Prag i den nye afgangshal på Florenc. Desuden findes der et mindre marked på den vestlige side. Læs om Prags marked (det gule marked) >>

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk