Наши партнеры

Fodbold i Prag

Fodbold i Prag er emnet for dette indlæg. Vi vil gerne præsentere Prags fodboldklubber, deres stadion og nogle tips til at finde dem og nyde kampene. De fleste kampe i 1.division (Gambrinus-liga) er stille og rolige. De store brag står ved lokalderby mellem Slavia Prag og Sparta Prag, samt når der spilles internationale- og landsholdskampe. Enkelte klubber er kendt for at deres fans skaber ballede, der er f.eks. en gammel rivalisering mellem Sparta og Ostrava.

Sæsonen begynder med august og slutter i juni. Der er vinterpause i Tjekkiet fra slutningen af november til slutningen af februar. Slavia Prag har sæsonens dyreste billetter (op til 550czk), men divisionskampe kan ses for 100czk og op. Nedenunder følger en kort beskrivelse af de 4 Pragklubber som spiller i Gambrinus-ligaen.
Indlægget her bygger på en artikel hos vores partner Prague.tv af Sam Beckwith.

Brug også disse links:
Kort over fodboldstadions i Prag – pavel-helge.dk
Czech Football Daily fra Prague.tv
Tjekkiets fodboldassociation CMFS
Resultat.dk – Den tjekkiske Gambrinusliga

SK Slavia Praha. Slavia Prag blev oprindelig etableret som et debatsamfund og klubben associeres med middelklasse. Slavia vandt Gambrinus-liga sidste år. Igennem klubbens 116-årige historie har de ellers været kendt som den evige 2er. Samtidig kvalificerede Slavia sig i sidste sæson til Champions League. Klubbens nye stadion Eden (se billedet over) er netop klar. Der er plads til 21.000 på det nye stadion i Prag 10. Slavia spiller i rød-hvide farver.
Web: http://www.slavia.cz/ Stadion: Vladivostocka 10, Prag 10

AC Sparta Praha. Sparta Prag har tradition som tjekkiets stærkeste klub, også kaldet Zelezna Sparta Jern Sparta. Sparta vil være sultne efter deres 33.mesterskab denne sæson, da de ikke kvalificerede sig til Champions-league og tabte til Slavia i sidste sæson. Sparta Prag spiller på Letna, AXA arena, hvor der er plads til 20.374 tilskuere. Her spilles ofte landsholdskampe. Undgå sektionerne D3, D4 og D5, hvis du ikke vil feste med “Ultras”, Spartas mest indædte, fascistiske fans. Sparta Prag spiller i mørkerødt og hvidt.
Web: http://www.sparta.cz Stadion: Milady Horakove 98, Prag 7

FK Viktoria Zizkov. Viktoria Zizkov sluttede på en komfortabel 10.plads i sidste års Gambrinus-liga. Klubbens største succes var nok UEFA-cup i 2002, hvor de slog Glasgow Rangers. Zizkovs stadion er vældig specielt, midt i livlige Zizkov, Prag 3. Der er blot 5600sæder og kampene begynder næsten altid søndag morgen kl.10.15. Viktoria Zizkov spiller i rød-hvid stribet.
Web: http://www.fkvz.cz/ Stadion: Seifertova, Prag 3

FK Bohemians Praha. Bohemians Prag er en af to klubber der bruger navnet Bohemians. Denne klub købte navnet i 2005, siden startede den gamle klubs fans deres egen “Bohemians 1905”. Bohemians kom i Gambrinus-liga sidste år, paradoksalt netop som Bohemians 1905 rykkede ned. De vil spille deres kampe på Viktoria Zizkovs stadion. Bohemians Prag spiller i grøn-hvid stribet.
Web: http://www.bohemiansfc.cz/ Stadion: Stadion FK Viktoria Žižkov

Send os en mail eller ring direkte +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

One Comment on “Fodbold i Prag

  1. Her er 3 aktuelle artikler der beskriver mindre flaterende sider af fankulturen og i særdeleshed Sparta Prags fans. Senest åbnede de sæsonen (denne weekend) med bannere til støtte for Karadzic:
    http://www.praguemonitor.com/en/392/czech_national_news/26304/
    http://www.praguemonitor.com/en/307/czech_national_news/20800/
    http://www.radio.cz/en/article/95167

    Sparta vandt sæsonens første kamp mod Mlada Boleslav 1-0. Slavia Prag tabte til Liberec 1-2. Viktoria Zizkov tabte til Plzen 2-3. Endelig spiller Bohemians i dag 4/8 kl.17.15 mod Sigma Oloumoc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk