Наши партнеры

Fontæne med middag

Fontæne-turen er en klassiker i Prag, turen nydes af både børn og voksne. Læs her om den faste tur og bestil. Læs i stedet månedens kulturkalender for Prag eller læs om Prag Zoo der ligger på den anden side af floden, ved Troja.

Krizikova-fontænen er et unikum i verden. Der findes ikke magen til. Fontænen blev oprindelig bygget til århundrede-udstillingen i 1891 i Prag. Hundrede år senere undergik Fontænen som hele området en total renovering, da man holdt Tjekkoslovakisk udstilling.

I dag fremstår Fontænen med adskillige tusinde dyser, lyssætning, musik og endda lejlighedsvise dansere. Forestillingerne er oftest baseret på kendte rock, pop eller klassiske stykker musik, som altså iscenesættes med vand og musik koreograferet. Cirka 50.min. forestillinger.

Fontæne-turen begynder som altid ved ture i byen ved vores faste mødested (se billede i højre spalte), sporvognscafeen midt på Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti), midt i Prag. Vi mødes 18.30 og tager så sporvognen direkte til Vystaviste-udstillingsområdet. Her skal vi forbi de smukke Art-Noveau haller for at finde vores restaurant til kl.19.

Hele området i Prag 7 blev bygget til den store industri-udstilling i 1891, der er også et ældre tivoli, en kopi af Shakespeare’s Globe og mange andre attraktioner. Vystaviste ligger i kanten af den fantastisk dejlige park, Stromovka. Det er gamle, kongelige jagtmarker.

Bemærk vi har skiftet restaurant til Bohemia Bagel, læs om turen her: Fontænetur med middag. Vi vil i år spise middag på en dejlig, klassisk Tjekkisk restaurant Staroceska Rychta (Den Gamle Tjekkiske Foged). Den ligger umiddelbart ved siden af Fontænen, hvor vi skal til forestilling. Vi vil blive budt på et glas Bøhmisk Sekt mens vi finder vores pladser. Når I har bestilt drikkevarer (for egen regning), begynder menuen med en suppe. Dernæst følger en hovedret med et udvalg af typiske Tjekkiske retter (uden Knödel), endelig slutter vi med pandekager og kaffe. Der er Staropramen øl på fad, mørke øl på flaske og et godt udvalg af vin. Vi tager 800Czk for turen, inkl. middag og billet til show, eksklusiv drikkevarer.

Eftersom vi kun skal gå få meter for at nå indgangen til Fontænen, kan vi afslutte middagen i fred og ro inden vi i god tid finder pladser til forestilingen/showet kl.21. Det slutter inden 22, hvorefter der er gode forbindelser med sporvogn 14 (Albatros) og 17 (Racek). Den røde metrolinie kører nærved (Ilf). Tryk på billederne for links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk