Наши партнеры

Fontæne og middag

Fontæneturen byder på en klassisk, tjekkisk middag og bagefter show ved Krizikova- fontænen – turen er efterhånden i sig selv en Pragklassiker. Turen egner sig til både børn (halv pris, som på alle vores ture) og voksne, vi bestiller gerne børnemenuer, – og i øvrigt også glimrende vegetarmad på denne restaurant.

Middag, velkomstdrink og billet til show er inklusive i prisen. Turen er fra 18.30-22.00, hver torsdag og søndag, i 2008 til 900czk per person.

Krizikova-fontænen er unik i verden. Den findes ikke helt magen til. Fontænen, det kæmpe springvand, blev oprindelig bygget til den såkaldte “århundrede-udstilling” i 1891. Hundrede år senere undergik Fontænen, som hele området, en total renovering. Man holdt Tjekkoslovakisk udstilling i 1991. I dag fremstår Fontænen med adskillige tusinde dyser, lyssætning, musik og endda lejlighedsvise dansere.

Forestillingerne er oftest baseret på kendte rock, pop eller klassiske stykker musik, som altså iscenesættes med vand og musik koreograferet. Musikken kan bl.a. være Bocelli, Dvorak og Queen. Forestillingerne varer knapt en time. Vi tager til showet kl. 21, hvor det er nogenlunde mørkt hele sæsonen, så ses lyset bedst.

Vi spiser på restaurant Bohemia Bagel, hvor vi har reserveret egen salon. De står klar med velkomsten, et glas tjekkisk ”Bohemia Sekt”. Middagen begynder med suppe, bagefter skal vi have en lækker and, med brun sovs, knødel og rødkål. Endelig får vi strudel. Drikkevarer er, udover sekten, ikke med i prisen. Her er velskænket Pilsner Urquell, frisk presset juice, god kaffe og gode tjekkiske vine.

Når vi spadserer fra middagen skal vi forbi de smukke Art Noveau haller i Vystaviste. Hele området i Prag 7 blev bygget til den store industriudstilling i 1891, en tjekkisk pendant til verdensdstillingerne. Der er også et ældre tivoli, en kopi af Shakespeares Globe teater og mange andre attraktioner. I Lapidariet, som hører under Nationalgalleriet, findes mange af de originale statuer fra Karlsbroen og andre steder i Prag.

Opdatering d.17.oktober 2008: En voldsom brand, d.16.oktober 2008, ødelagde store dele af hovedbygningen i Industripaladset, den smukke Art Nouveau hal fra 1891. Krizikova-fontænen er som sådan uskadt. Læs mere om branden her: http://avisen.dk/blogs/pavelhelge/voldsom-brand-i-vystaviste-prag-7_18310.aspx

Fontæne-turen begynder som altid ved ture i byen ved vores faste mødested, sporvogns- cafeen midt på Wenzels- pladsen i Prag (Vaclavske Namesti). Vi mødes 18.30 og tager så sporvogn 14 mod Vystaviste- udstillings- området. Husk I selv skal have billet. Stoppet før Vystaviste ligger vores restaurant, Bohemia Bagel.

Eftersom vi kun skal gå en kort tur for at nå indgangen til Fontænen bagefter, kan vi afslutte middagen i fred og ro, inden vi i god tid finder pladser til forestilingen kl.21. Det slutter inden 22, hvorefter der er gode forbindelser med sporvogn 14, 17 og Rød Metro. Hjemturen er på egen hånd. pavel-helge.dk

One Comment on “Fontæne og middag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk