Наши партнеры

Juli i Tjekkiet, sommer i Prag

Prag er varm i skrivende stund. Masser af sol, men også torden, byger og høj luftfugtighed. De lokale forlader helst Prag i juli og august, måske tager de til filmfestival i Karlovy Vary. Her tipper vi om byens oaser, Prag er heldigvis fuld af parker og skyggefulde gårde, næsten altid med servering.

Færge til Zoo, spejlkabinet og gode legepladser med mere hører til en kulturkalender for Prag, i juli. Udstillinger, koncerter, barok opera, øl og Proms i skønne Obecni dum hører også med. I solen anbefaler vi at søge væk fra Gamle by (rådhuset til venstre på billedet, Jan Hus til højre). Kalenderen for juli spænder fra gynger i Prag til festivaler i hele Tjekkiet.

I Juli er der to statsfridage i Tjekkiet. Onsdag d.5.juli markeres munkene Cyrillus og Methodius som bragte kristendommen til Moravien (Mæhren) i 863. Torsdag markeres så Jan Hus, han blev brændt på bålet som kætter i Konstanz, ved Bodensee i Bayern, netop d.6.juli i 1415. De lokale som ikke allerede holder ferie vil have fri de to dage og en del er lukket i Prag.

Vi tog billedet herover med for at minde om, at der er strengt håndhævede parkeringszoner i Prag, selv om flere pladser er fri over sommeren. Pas på de blå zoner, læs mere >

Den internationale filmfestival i Karlovy Vary er en af de største begivenheder i Tjekkiet og i følge DFI en vigtig platform for lancering af danske film. I år deltager fire danske, Birgitte Stærmoses “Værelse 304” er i hovedkonkurrencen. Festivalen i den overdådige kurby (Karlovy Vary på tjekkisk, Karlsbad på tysk) foregår fra 1.-9.juli. De første dage er voldsomt besøgte, men ellers er det som regel både til at betale værelser lidt væk fra centrum og få akkreditering. Ser du gerne mindst 3-4 film om dagen, og fortsætter du ufortrødent til cocktailfester, anbefaler vi denne tilgang til kurophold.

Andre byer i Tjekkiet holder musikfestivaler. Rock for People i sit 16.år er en af de største. Den holdes 2.-5.juli i Hradec Kralove, øst for Prag. Udenfor netop Hradec Kralove (Königgrätz), ved Chlum, holdes samtidig en “genopførelse” af et stort slag mellem Preussen og Østrig, 3.juli i 1866. Dette afgjorde den Preussisk-østrigske krig, som bl.a. handlede om Slesvig-Holsten. Byen kan også anbefales for markant arkitektur > Ostrava er kendt som en forurenet industriby i Moravien (Mæhren). I Tjekkiet er byen også kendt for en af de største musikbegivenheder Colours of Ostrava er en byfestival med kæmpe program fra 14.17.juli.

Vi inviterer tre gange ugent- ligt til grundig byrundtur i Prag, altid med dansktalende guide. Få større udbytte af dit ophold. Ture i Prag >

I et stjerneformet jagtslot fra renaissancen, Hvezda i Prag 6, finder du overvældende lofter med stuk. Her holdes en lovende udstilling om surrealisme i Tjekkiet. Der er bl.a. også værker af Svankmajer, hvis film Zahrada er på den danske pavillon i Venedig. Det vil måske passe meget godt, at fortsætte derfra til en helt moderne udstilling om identitet i Galerie Rudolfinum. På halvvejen holder Prags borg udstilling om sit porcelæn – bemærk også at Prags Gyldne gyde er genåbnet > Ellers synes vi, at de bedste sommerudstillinger, holdes af Prags bys galleri. I Huset af Stenklokken vises fotografen Andreas Feininger og ved hovedbiblioteket, Marianske Namesti, en hård historie om tabet af avantgarden mellem München aftalen i 1938 og den kommunistiske magtovertagelse i 1948.

Cykelbåde fra Zofin og Børnenes Ø er en oplagt aktivitet for børn i alle aldre. Du finder oven i købet også fine legepladser de samme steder. Detsky Ostrov, Børnenes Ø, mellem Mala Strana og Smichov er den mest alsidige med alt fra sandkasser for de helt små til boldbaner for større børn. Ved kajen Na Frantisku på den nordlige side af Gamle by finder du kajen Na Frantisku. Her holdes loppemarkeder, som vi skrev om > Herfra tager vi selv på bådtur med guide og buffet om aftenen, herfra kan du også tage båd direkte til Prag Zoo. De sejler til Zoo for 100czk/voksen kl.9,10,11, 15 og 17 hver dag i juli og august.

Når tjekker holder sommerferie, i juli og august, ændrer kulturudbuddet sig også. Der er færre koncerter i Prag og mange flere på festivaler ude i Tjekkiet. Vi har allerede nævnt to attraktive festivaler. I Prag har vi i juli bidt mærke i to store koncerter, dels Underworld d.6.juli på den fashionable klub Sasazu, dels Macy Gray på det anderledes simple Kulturni Centrum Vltavska. Begge steder ligger i Prag 7. 7.juli kunne vi også fristes af det lokale setup med alternativ musik på Jazzdock i Smichov, Monika Naceva og Justin Lavash, ligesom okteten Points samme sted d.27.juli. Den lidt stille måned, ses også på programmet hos Klub Akropolis for eksempel, men for hungrende dansere, er det oftest værd at ligge vejen forbi gratis Reggae- og Dub-aftener om søndagen.

Spejlkabinettet vi nævnte i indledningen, finder du Petrin bakken (bjerget), hvor også turen op med tandhjulsbane er en oplevelse. Vi vi også både til børn og voksne anbefale de skønne naturområder nær centrum, hvis det bliver rigtig varmt. Prokopske Udoli er en smuk dal i Prag 5, Smichov og vores egen favorit for klipperne og det fine svømmebad er Divoka Sarka i Prag 6 – nå det med sporvogn. Vi har tidligere lavet indlæg om svømning og parker >Vi venter på at vi selv – eller en af jer, kære læsere? – kan lave en report om det nye “Lego museum” i Narodni gaden. En ny oase lige overfor er restaurant på toppen af det store Tesco-varehus. Vi venter selv spændt på at prøve, flere fortæller gode ting.

Husk at priserne i offentlig transport i Prag stiger pr.1.juli >

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk