Наши партнеры

Juni i Prag

Juni måned i Prag er en dejlig tid. Temperaturen er over 20 grader i gennemsnit og byen er typisk heller ikke propfuld af gæster i denne periode mellem fridagsferier i maj og sommerferie. Vi syntes det er en ekstra stor bonus at de lokale er i byen endnu, derfor boomer kulturlivet. Læs om juni her i vores månedlige Prag guide, kulturkalender i bred forstand fra gratis udendørs koncerter over festivaler til design marked med mere.

pivo Prag oelAfslutning af den store klassiske Prags Forår festival, to herlige øl-festivaler, vin smagning ved Troja vinslot, Tim Burton billeder og dinosaur udstilling, gratis stor musikfestival, borgmesterens kaproning, kano World Cup og Top Gear show. Her begynder vi med ølfestivaler og vin, så følger musikken og endelig sport og udstillinger i de sidste afsnit. Husk at bestille en byrundtur med dansktalende guide i Prag for en helt aktuel, lokal introduktion til byen.

Prag park parukarka

Parukarka park i Zizkov, Prag 3, har nogle af byens bedste udsigter. Her holdes “Zizkov Ølfest” Zizkovske Pivobrani fredag 6.juni fra kl.14 og lørdag 7.juni kl.10. Køb et glas (80czk i 2013) og ellers øl til lokal pris, bestemt af hvert bryggeri. Forvent øl fra cirka 30 små tjekkiske bryggerier. Der er musik og underholdning. Det var hyggeligt, lokalt og velbesøgt i 2013. 13. og 14.juni byder endnu flere bryggerier ind til Øl ved slottet Pivo Na Hrad. I de royale haver kan du over to dage smage mere end 100 typer tjekkisk øl fra flere end 50 bryggerier. Information til 2014 er endnu ikke offentliggjort, men vi regner igen med en entré (i 2013 var det 300czk) som gav et katalog, et glas og ubegrænset ret til at smage.

troja von prag Troja slot ligger ved Moldau nord for Prag, Zoo og botanisk have er lige om hjørnet. Over Troja står St.Claire vinmarkerne fint siden middelalderen. Prague Drinks Wine er en festival som vil genoplive vinmøder fra tiden under Østrig-Ungarn og minde om at hele Prag var omkranset af vinmarker i tidligere århundreder. 6. og 7.juni kan du for 550czk/person smage vine fra over 40 små, Centraleuropæiske vinproducenter. Vi tilbyder en spændende vinsmagning i Prag. Smag fem tjekkiske vine og få tolket værten Hr.Novotnys store viden, hver onsdag og lørdag.

respect festival praha

United Islands er en store, gratis musikfestival. Den rykker i år hovedscenen 20.-21.juni fra Moldaus bredder til Kinsky haven i Smichov, Prag 5. United Islands foregår gratis på Zofin øen, Skarpskytternes ø, i Kampa park og ved Petrin højen i Lillesiden. Hovedscenen i Kinsky haven er til gengæld med entré på 250czk, det er nyt i 2014. Allerede 19.juni holder United Islands klubaften på 12 scener, det er også gratis.  Tanec Praha er dansefestival som tidligere år har været gæstet af de bedste danske ensembler, såsom Palle Granhøj. I år holdes Tanec Praha fra 1. til 26.juni med forestillinger på Ponec scenen i Prag 3, på Alfred ved Dvore teatret i Prag 7 og et par andre scener. Der er også forestillinger for børn. Respect festival er et to-dages overflødighedshorn af verdensmusik i park Ladronka, Prag 6. Hør yiddish fra England, gnawa funk fra Marokko, lyre fra Finland m.m. 14. og 15.juni 2014.

Prag har et rigt musikliv året rundt. Juni måned afslutter Prags forår, klassisk festival. Symfoniorkestrene holder så snart ferie. Den tjekkiske filharmonie slutter 13.juni med den russiske stjernedirigent Valery Gergiev og den koreanske pianist Yeol Eum Son. Filharmonien markerer sin sommerferie med gratis, openair koncert i Prag, kl.20.30 d.24.juni på Hradcanske Namesti /slotspladsen foran Prags borg. FOK Prags Symfoni har fint tjekkisk program med komponisterne Novak og Suk 11. og 12.juni. FOK markerer sin deltagelse i Prague Proms festival med gratis openair på Vaclavske Namesti / Wenzelpladsen med filmmusik d.16.juni kl.20.

staenderteatret opera prag

De tre scener for opera i Prag spiller hele juni. Vi kan blandt mange anbefale Händels Rinaldo på Stænderteatrets smukke scene med det dygtige tjekkiske orkester 1704 14. og 24.juni. Mozarts Don Giovanni havde urpremiere netop her med komponisten selv i spidsen, se Don Giovanni 7.juni. Vi så den meget omtalte Prag opsætning af 1914 af Cervena og Robert Wilson her, som også spiller i juni, den var efter vores mening visuelt flot og desværre tømt for indhold. Forfatteren Capeks roman Salamanderkrigen sættes op på Statsooperaen 4., 10. og 25.juni, den vil vi gerne se. Orkestret Collegium 1704 kan i øvrigt også høres med barokke mestre i en smuk kirke 13.juni.

Førnævnte festival Prague Proms inddrager flere genrer, også rytmisk musik. 26.juni huser festivalen saxofonisten Joe Lovano, guitaristen Abercrombie, dirigenten Mendoza og Prags Symfoni i Smetana salen i Borgerhuset. Dagen før gæster Scott Bradlee AghaRTA jazz festival i kælderen lige ved Gamle bys plads. Jazz og blues er ligeledes på programmet med China Moses sange i Hybernia 19.juni. Jeff Beck giver koncert på Prags borg 4.juni, Tori Amos 11.juni og 30 Seconds to Mars er ellers blandt juni highlights. Vi synes godt om tjekkiske Raduza, et sted mellem folkrock og roma-rytmer 19.juni. Vores egen måned slutter med hollandske Zea og ghanesiske King Ayisoba, Palac Akropolis i Prag 3, 29.juni. Måske skal du tjekke steder som Klub Roxy, hvis vi ikke ramte din smag endnu. 17.juni lægger de sal til hip-hop med KRS-One.

Dyzajn market er en dagslang fest og marked for unge, mest tjekkiske tøjdesignere, hattemagere, juvelerer og meget mere. Dyzajn (design) market holdes lørdag 24.juni kl.10-20 midt i Prag. Bag Nova Scena, på Nationalteatrets Piazetta, i nærheden på Hostel Mosaic House, Odboru 4 og hos Era Svet på Jungmannova Namesti . Vi anbefaler gerne at besøge de mange “farmer” markeder i Prag. Find fødevarer, drik kaffe og spis snacks flere gange ugentligt, flere steder i byen. Læs ældre indlæg. Hver søndag vil vi gerne vise jer Tjekkiets største loppemarked, Kolbenova, og SAPA, Centraleuropas største asiatiske marked, Prag markeder.

Prag moldau naplavkaJuni måned markerer afslutning på fodboldens Gambrinus-liga. Maj slutter også med Prague Speedway Grandprix d.31. Juni begynder til gengæld med Tjekkiets ældste sportsbegivenhed, den 101. Prag borgmesters 8´er ro-konkurrence. Det begynder syd for centrum og det imponerende opløb er mellem jernbanebro og Palackeho broen. Det begynder kl.10 d.6.juni og slutter d.8,juni. En ekstra anledning til at ose på Naplavka kaj-strækningen. 20.juni kl.9 begynder kvalifikationen til World Cup Kano slalom ved whitewater-centret, Troja i det nordlige Prag. Konkurrencen foregår hele dagen 21.-22.juni. En oplagt kombination med zoologisk have. Billetter til 70czk/dag, børn under 150cm gratis. Den sidste begivenhed handler kun indirekte om sport. TV-showet Top Gear har lavet sin produktion om til et arena-show, det er 28.juni i 02 Arena med stunts og biler. I øvrigt ligger der endda en Top Gear bar i Hybernska gaden i Nove Mesto, Prag 1.

obecni-dum_prag_art-noveauDenne gang slutter vi den lange Prag guide, kulturkalender for juni med et par udstillinger. Vi må indrømme at for os selv trækker alt udendørs mere i foråret, hvis du fornemmer billedkunst er trængt i baggrunden. Børn og barnlige sjæle kan få stor fornøjelse af Tim Burton udstilling midt i Prag, det er i Huset af Stenklokken, lige ved Gamle bys plads indtil august. Tirs-søn kl.10-20, entré 190czk/børn130czk. Børn og børnefamilier vil nok også synes om Dinosaurium ude ved Vystaviste, en stor og international udstilling indtil slut juni, børn 6-15 200czk, voksne 300czk. Endelig vil vi anbefale alle aldre at se Art Nouveau kunst udstillet i Art Noveau perlen Obecni Dum / Borgerhuset. Det er en fin syntese af Prags rigdom fra sidste århundredeskifte.

God fornøjelse med juni i Prag. Tøv ikke med at foreslå tilføjelser og stille spørgsmål.
Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Juni i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk