Наши партнеры

Kampa park i Mala Strana

Kampa park i Mala Strana Lillesiden, i Prag,  siges at have været en skov. Her havde prinsesse Libuse sin hellige lund. Kampa er en halvø, adskilt fra resten af Mala Strana af Certovka, djævlebækken. Bækken blev skabt på Prags venstre flodbred i det 12.århundrede for at drive møller. To af møllerne findes endnu.

Vi skriver om Kampa med to formål i dag. Dels vil vi gerne gøre opmærksom på to kunstudstillinger, den ene gratis i parken. Dels vil vi gerne gøre opmærksom på at det nu er forbudt at drikke offentligt i Prag. Bumserne forsvinder fra det centrale Prag. Kampa park kan være utrolig charmerende, men også meget overrendt på solskinsdage, især i weekender. Læs om parker og svømning i Prag.

Området på Kampa-halvøen blev først beboet af pottemagere, snedkere og murere som arbejdede på byggeriet af Karlsbroen. Det var i Karl d.4s regeringstid. Byggeriet af Karlsbroen begyndte i 1357. Der opstod fra den tid et pottemagermarked i Kampa, der var fortsat potte-markeder helt frem til 2.verdenskrig, siges det.

I Kampa park er det store palæ, endnu en mølle oprindeligt, lavet til et af Prags bedste kunstmuseer, Kampa Muzeum i bygningen Sovovy Mlyny. Kampa Muzeum har i sig selv en interessant historie, det bygger på en samling af moderne, tjekkisk kunst, opbygget i eksil under kommunist-regimet af Jan og Meda Mladek. De har skænket samlingerne til Prag by og museet drives som en fond.

The Cracking Art Group hedder den kunstnergruppe der udstiller på museet frem til 12.oktober. Deres skulpturer og installationer er kæmpe store dyr, se dem på balkoner og i gården af museet, blandt andet en 3meter høj, rød puddel. Cracking Art stammer fra Biela i Norditalien. Udstillingen hedder Re-evolution og er et samarbejde mellem flere kunstnere.

I hele parken er der telefonbokse, det er en udstilling arrangeret af Linka bezpečí (Hjælpelinie) forening. De gav 17 unge kunstnere frie hænder med hver sin telefonboks. En ligner en gummicelle, en er forstenet og en er der vokset et træ igennem. Tag en tur hele Kampa parken rundt.

Vi inviterer til at lave individuelle ture i Prag med pavel-helge.dk, fra 2000czk, jeres guide og jeres program.

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk