Наши партнеры

Karlovy Vary Film Festival 08

Vinderen af filmfestivalen i Karlovy Vary 2008 blev Henrik Ruben Genz med sin film “Frygtelig lykkelig”. Idnes.cz: citerer under overskriften “Ve Varech vyhráli Dánové” Danskerne vandt i Karlovy Vary følgende:

Jeg er lykkelig for at min lille historie fra min fødeby er kommet så langt. Tak til alle fra den fantastiske festival sagde Henrik Ruben Genz, instruktør af den sejrrige, dystre detektivfilm.”

I år havde festivalen ifølge hjemmesiden 10872 akkrediterede deltagere, deraf 9054 festivalpass og der blev i alt solgt 143.781 billetter til 477 screeninger. > Opdatering d.12/7 kl.21.20

Tjekkiets berømte kurby Karlovy Vary bliver for 43.gang rammen om Karlovy Varys Internationale Film Festival (KVIFF) fra 4-12.juli. Filmfestivalen er blandt de vigtigste i Europa, et højdepunkt i årets kalender for kultur i Tjekkiet. I år er der 56 premierer. I alt vises der 235 helaftens- og dokumentarfilm på de 9 dage i Karlovy Vary (Karlsbad).

Den danske “Frygtelig lykkelig” af Henrik Ruben Genz får verdenspremiere og flere danske film er med. Jørgen Leth skal være juryformand i hovedkonkurrencen for dokumentarfilm. Robert de Niro er æresgæst. Han får en Golden Globe for sin livsindsats for filmen, festivalens programdirektør begrundede det med at han både spiller og instruerer, samt støtter USAs kulturliv og unge instruktører.

Udover Genz (Politiken skriver om det her) og Leth præger danske film med Mikala Kroghs “Alt er relativt” i dokumentarfilm konkurrencen. I serien Another View deltager Omar Shargawis “Gå med fred Jamil”, “Dansen” af Pernille Fischer Christensen er med i serien Horizons og endelig screenes “Fighter” af Natasha Arthy i Variety Critics´choice. Vi ser selv frem til mange af serierne, især Midnatsfilm og Tribute to Nicolas Roeg. Roeg kommer i øvrigt selv.

Sidste år besøgte et rekordstort antal mennesker festivalen, bl.a. tusindvis af studerende. Vi kan anbefale alle filmelskere en ferie. Det er hverken dyrt eller særlig besværligt at få akkreditering og dermed kunne skaffe billetter. Overnatninger i Karlovy Vary kan klares med alle budgetter, fra tjekkiets dyreste hotel Grand Hotel Pupp til campinglejren Brezovy Haj med en ren seng i eget værelse for 190czk eller 8 euro

Opdatering d.25. juni: 12.-23.juli vises i Prag “Echoes of IFF Karlovy Vary 2008”. Mange af de vigtigste film fra festivalen i vises i Prags Kino Svetezor, lige ved Vaclavske Namesti, Vodickova gaden. Opdatering 2.juli: Danny Glover, Christoffer Lee mfl. kommer også til Karlovy Vary i 2008, læs mere.

Læs mere på festivalens egen hjemmeside, læs vores rapport efter festivalen her (11-12.juli) eller book en individuel tur med pavel-helge til Karlovy Vary. Vi tilbyder afhentning på din/jeres adresse, egen guide og minivan. 9 timers tur for 7200czk for 1-8 personer. Læs vores kalender om kultur i Prag i juli og festivaler i Tjekkiet eller om filmfestivalen i 2007 i Karlovy Vary. Mail os eller ring +420 608 08 1111.
pavel-helge.dk

One Comment on “Karlovy Vary Film Festival 08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk