Наши партнеры

Karlstejn og glasværk

Vi begynder på hotellerne, hvor vi henter jer i bus. Vi kører 39km mod sydvest fra Prag på motorvejen (D5) mod Beroun og Nizbor. Videre til Karlstejn kører vi i naturreservatet Cesky Kras, kendt for fugle, blomster og sommerfugle. Læs om alle ture i Prag 2008.

I Karlstejn er frokost og handel med krystal manges ønske, landsbyen er fyldt med krystal til priser langt under Prag niveau. En tur med hestevogn op igennem landsbyen, 12 procent stigning, er også populært. Rundvisninger på borgen er på engelsk eller tysk, på egen hånd. Turen koster i 2008 900czk-250dkk, hver tirsdag og fredag.

Glasværk Rückl krystal i Nizbor. Vi begynder ved landsbyen Nizbor, her ligger en af Tjekkiets ældste glasvirksomheder, hvor traditionen for krystal-produktion strækker sig 300 år tilbage. Bøhmisk krystal fra Tjekkiet er blandt verdens fineste, og håndværkets århundreder lange tradition holdes stolt i hævd. Både i forbindelse med forarbejdning og forædling.

Vi skal på 45 minutters rundvisning, hvor vi både vil se, hvorledes man puster og sliber glas i dag. Rückl har i dag en moderne produktion, hvor de både vægter traditonerne og har udviklet nye metoder omkring forgyldning, sandblæsning og håndmaling. Vi har til sidst mulighed for selv at prøve at slibe glas og besøge fabriksbutikken.

Karlstejn borg og landsby. Karlstejns historie strækker sig tilbage til 1348, hvor selveste Karl d. IV, bøhmisk konge og tysk-romersk kejser, sammen med ærkebiskop Arnost af Pardubice lagde grundstenen.til Karlstejn. Borgen er den næstvigtigste i landet, efter Prag.

Karlstejn borg blev bygget som et sted til at opbevare de kongelige skatte, bl. a. det hellige romerske imperiums kroningsjuveler. Karl d. IV havde en stor samling af relikvier, som han også ønskede beskyttet. Finansieringen skyldte Karl d. IV landets sølvminer, hvoraf han ejede 25%. Borgen skulle også udtrykke det Bøhmiske folks uafhængighed.

Det er i den grad værd at bemærke hele konstruktionen på bakkekammen. Borgen har gennemgået flere ombygninger, senest i slutningen af det 19.årh., hvor der blev renoveret i puritansk, nygotisk stil af Josef Mocker. En stor del står som bygget i højgotikken. OBS: 1.juni til 1.oktober 2008 kan man også se det berømte Helligkorskapel (det gyldne) på rundvisning 2.

Karlstejn landsby forandrer sig i sæsonen og bliver til Tjekkiets største strøg for Krystal-glas. Adskillige tjekkiske krystalvirksomheder har udsalg her, der er mange butikker og lavere udgifter end i Prag, og de mange mennesker giver livlig handel. Der er også antikvitetsbutikker, et lille voks-museum og den skønne Nationalpark. Der er utrolig mange restauranter i Karlstejn.

Vi er i Prag inden kl.16. Send os en mail. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk