Наши партнеры

Kubisme i Prag

Kubismen i Prag er unik, fordi den findes i arkitekturen. Vi har lavet et kort (nederst) og en kort introduktion til kubistiske ejendomme og seværdigheder i Prag. Vi er stærkt inspirerede af en fornem bog, der fungerer som en guide til Prags kubisme.

Den hedder “Kubistická Praha & Cubist Prague”. Her kan den bestilles online. Den kan også købes i butikken i  Dum U Cerne Matky Bozi Huset af den Sorte Madonna, hvor netop Muzeum Ceskeho Kubismu det Kubistiske Museum ligger.

Kubismens begyndelse tilskrives billedkunstnere i Paris, især Braque og Picasso. I Prag slog kubismen, modsat andre steder, også igennem i arkitekturen fra 1912 og cirka et årti frem. Kubismen karakteriseres ved ophævelsen af centralperspektivet, arbejdet med geometriske former, trekanter og firkanter, samt to-dimensionelle flader, både i maleriet og arkitekturen.

Det fremhæves ofte at Prags kubisme er en dialog mellem moderne rationalisme på den ene side og fantasiens styrke (pegende mod mysticisme) på den anden. Sikkert er det at Prag fra århundredeskiftet og gennem 1920 og 30erne var en boomende smeltedigle. En industriby med penge og et rigt videnskabs- og kulturliv.

Vi holder altid pause på Grand Cafe Orient i Huset af den Sorte Madonna på byrundturen. Se et VR 360graders panorama derfra. Her er en artikel fra Berlingske Tidende om cafeen. Museet skrev vi om i et seperat blog om det tjekkiske Nationalgalleri.

Kubistisk Lygtepæl Prag Kubistisk kunst finder I også på Nationalgalleriets moderne afdeling, Veletrzní Palac, i Prag 7. Desuden anbefaler vi butikken Modernista i Celetna 12 med fantastiske ting og en anden, større bog til salg: “Czech Cubism 1909-25”. Endelig vises kubistiske ting på UPM (Museet for dekorativ kunst).

På kortet over kubisme i Prag nedenunder har vi valgt at fokusere på alt det der kan ses i Prags Stare Mesto (Gamle by) og Nove Mesto (Nye by), samt under Vysehrad borgen syd for centrum. Desuden er der en enkelt afstikker til Franz Kafkas gravsted i Prag 3. Vi opfordrer alle kubisme-interesserede til at begynde i det kubistiske museum for overblik.

Vi laver gerne en individuel tur til kubistiske seværdigheder i Prag. Vi laver individuelle ture til fods fra jeres adresse. Vi beregner 2000czk for 3timer, turene kan være længere.

Send os en mail for mere information om individuelle ture i Prag og muligheder tilpasset jeres interesser. Eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk
KUBISME I PRAG – Vis stort kort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk