Наши партнеры

Laterna Magika og Sort Teater

I Prag er Sort Teater og Laterna Magika blevet en tradition igennem årtier. Det er ordløst teater og det tager klart afsæt i dans og klassisk pantomime.

I Sort Teater bruger man ultraviolet lys til at skabe forbløffende usynlige effekter. Laterna Magika baserer sig ofte på film- spejl- og sceneeffekter blandet. Uanset form spiller musikken en central rolle.

Læs nyt indlæg fra 2010 om Laterna Magika >>

Læs nyt indlæg fra 2010 om Sort Teater i Prag >>


Hvis du er interesseret i vores turprogram kan det ses her, særlige datoer for April her og endelig kan du downloade brochuren i PDF. Vi tilbyder hjælp med billetter til alle slags arrangementer, musik, sport og andet. Vi beregner 50czk pr billet for at hente og have billetterne klar ved jeres ankomst. Mail os.

Vi har et fast samarbejde med det Sorte Teater ”Black Light Theater” og Laterna Magika. 2010 OBS: Vi tilbyder nu kun billetservice for vores egne kunder. Billetpriserne er lidt ændrede i dag ifht nedenstående, se nye indlæg for mere information.

Black Light Theatre: Voksen: 590czk Barn: 590czk

Laterna Magika: Voksen: 680czk Barn: 300czk

Ideen om sort teater stammer fra 1958. To teaterfolk, instruktøren Alfred Radok og scenografen Josef Svoboda skabte begrebet Laterna Magika og navnet som det tjekkiske bidrag til verdensudstillingen i Bruxelles i 1958. Pavillionen fra dengang står i Letna-parken, overfor Botel Albatros.

Laterna Magika i Prag. Året efter blev deres scene kopieret ved nationalteatret. Det blev i 80erne til den permanente, nye scene. Laterna Magika ligger i Narodni-gaden ved floden og den gamle scene.

I 1967 i Montreal og i Japan, 1970 blev Laterna Magika igen en stor verdensudstillingssucces. De kom til at turnere over hele verden. Ifølge deres egen web-side har Laterna Magika været og er en bestræbelse på at skabe et ordløst teater der kan fortælle en historie ved hjælp af forskellige temaer og medier. Det kan kaldes multi-medie med dans, film-projektioner og meget sofistikerede spejl-effekter.

Black Light Theatre spiller i deres nyrenoverede teater, Palace Theatre på Wenzelspladsen, en helt moderne tolkning af Sort Teater. De kombinerer klassiske teknikker med nyudviklet 3D teknologi, så effekterne og oplevelsen skærpes.


Deres øjeblikkelige forestilling hedder ”The Colour Dreams of Dr. Frankenstein”. Oplev en fantasifuld fortælling baseret på Mary Shellys klassiske roman om Victor Frankenstein som forsøger at skabe liv.

Få andre ideer til kulturlivet her i links eller læs bloggen om Ishockey Playoff i weekenden.

Se byens bedste Kulturkalender her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk