Наши партнеры

Marts i Prag

prag_udsigt_marts-2014

Prag har i marts måned mange fristelser. Film på tre festivaler, de sidste ishockey-kampe i extraliga og playoff, karneval i flere bydele og dansk jazz sågar. Det er sæson for opera og klassisk musik, tre operascener og tre symfoniorkestre sikrer udvalget i Prag, oplev for eksempel Helene Grimaud eller Magdalena Kozena. Vi begynder først ture i Prag i fast program fra april, men vi laver gerne Prag udflugter med personlig guide, fra blot 2500czk/ca.715dkk i alt fra jeres adresse.

I marts 2014 kan du som noget helt specielt komme rundt i det berømte Dansende Hus, der holdes Pop Up kunst salon. Nationalteatrets piazetta huser Dyzajn-market og d.27 er det Prague Fashion Night. Ishockey-sæsonen går mod slutningen, men du kan nå at fange lokalbrag Slavia mod Sparta. Her skriver vi også om karneval i Zizkov, stor dinosaur udstilling og jazz koncerter, bl.a. Niels Lan Doky.

Prag udsigt moldau

Vi er selv helt svedige ved tanken om alle de koncerter, vi gerne vil nå i marts i Prag. Vi vil dog begynde med alle de begivenheder som ikke er helt så lette at kategorisere. Derefter følger et afsnit om udstillinger og salon i det Dansende Hus, så filmfestivaler og endelig koncerter. I Zizkov, Prag 3, holdes karneval med tre eftermiddage for både børn og forældre. 1.marts kl.10-15 på Namesti Jiriho Z Podebrad (metro A) og koncert kl.15. Dagen efter holder det legendariske værtshus U Vystrelenyho Oka zabajicka / svineslagtning kl.12-15. 3.marts slutter det med optog/parade på Namesti Jiriho Z Podebrad kl.16. Helt ublodige dinosaur kan ses på en stor udstilling ved Vystaviste, Prag 7, fra d.14.marts. Samme sted holdes traditionelt Matejska Pout / Forårs tivoli. Det er en lidt billig omgang, synes vi, men hvis du har lyst til candyfloss og kitch går det an. Høj tekno høres allerede på afstand.

moldau prag naplavka

De tjekkiske ishockey-klubber kæmper for Play-Off pladser her mod slutningen af sæsonen. Slavia Prag modtager SpartaPrag d.2.marts kl.15 i den store O2 Arena i Prag 9 (metro Ceskomoravska), billetter fra 130-260czk. Slavia spiller også 4. og 7.marts. Stå selv på skøjter på Stvanice øen indtil 20.marts. Midt i byen bliver Dyzajn market 22.marts nok en festlig dag bag Nationalteatret med unge tjekkiske designere. Find tøj og brugsgensstande, kaffe og musik. Prague Fashion Night var sidste år to gange aftener med ekstra åbent hos designere og i butikker, tilbud og begivenheder. Det holdes i forårs-version 27.marts, men programmet er ikke offentliggjort endnu. Hvis du får kolde tæer på gåture til de mange seværdigheder i Prag, anbefaler vi et besøg i sauna på båden. (A)void galleri har bygget en sauna på en båd med udsigt til Smichov, jernbanebro og Prag borg. Den kan bookes online, også til en privat gruppe.

dansende hus pragBåden med sauna ligger ved kaj lige under det Dansende Hus. Den berømte ejendom er blandt Prags mest fotograferede seværdigheder. Hidtil har den eneste mulighed for adgang dog været at besøge kontorer i bygningen eller den fransk-orienterede restaurant Celeste på toppen. Nu er det Dansende Hus imidlertid sat til salg. I de ryddede lokaler har Salon S lavet Pop Up kunstsalon, det varer hele marts ud. Foto og installationer af Dereck Hard og en udstilling om byggeriet og samarbejdet mellem arkitekterne Frank O´Gehry og  Vlado Milunič. Der er åbent dagligt 11-17, entré 90czk. Jacy Meyer skrev for expats.cz et godt indlæg om fem andre, spændende udstillinger i Prag lige nu.

Marts er en vild måned for film i Prag, vi bliver forkælet med tre meget forskellige festivaler. Shockproof festival dyrker for 10.år alskens obskure film, splatter, horror og alt mulig andet såkaldt dårlig smag, ikke-æstetik. Festivalen holdes i Kino Aero i Zizkov, Prag 3 4.-9.marts. One World Festival er verdens første festival for film om menneskerettigheder. Flere danske film har deltaget de seneste år, de har fokus på aktuelle begivenheder med film om sydafrikanske minearbejdere, Pussy Riot og overvågning. One World har Kino Lucerna og Kino Svetezor som hovedbiografer 3.-12.marts, begge lige ved Vodickova gaden / Vaclavske Namesti. Marts måneds overflødighedshorn af film kulminerer med den store, publikumsvenlige, 21. Febiofest som holdes i multisal-komplekset Cinestar ved Andel, Smichov, Prag 5. Febiofest 20.-28.marts åbner med to lovende film, Only Lovers Left Alive af Jim Jarmusch og Walesa: Man of Hope af polske Andrejz Wajda.

kino aero Prag

Febiofest præsenterer desuden et program med gratis koncerter i parkeringskælder underneden etage -3. De gratis koncerter til Febiofest overskygger langt fra alle deandre koncerter i Prag i marts. The Loop er en ny jazz scene i byen. Den ligger ved floden under Letna bakken, lige overfor Gamle by. The Loop huser 1.marts tjekkiske Emil Viklicky trio. To dage senere, 3.3., gæster danske Niels Lan Doky med quartet Lucerna Music Bar, det er en del af AghaRTA jazz festival. Vores jazztur kan vi lave hver dag. Vi vil selv gerne afsted med chauffør, middag, to drikkevarer og musik netop d.4.marts, hvor “vores” jazzsted har koncert med bigband, 11 mand på Prags mest intime scene. Hør og se det hele! Mandag-tirsdag er mest blues, søndag jam og jazz resten af ugen.

13.marts spiller energiske, ungarske Söndergö meget hurtigt folkemusik med klang af balkan, det er på Palac Akropolis, Zizkov. Bastille er et UK-upcoming band (britaward), de gæster den eksklusive klub Sasazu d.18.marts. Rufus Wainwright giver en aften i teater Hybernia, lige ved Krudttårnet, 25.marts. I marts måned har vi især bidt mærke i klassisk musik og flere dygtige divaer. Franske Helene Grimaud gæster Rudolfinum 5.,6.,7.marts med Brahms første klaverkoncert. Vi er glade for hun er tilbage efter en skandaløs aflysning i sidste øjeblik af hendes koncert i Prag for et par år siden. Parallelt med symfoniorkestre, praler vi gerne i Prag med tre fungerende opera-scener.

dansende hus prag

Et oplagt valg er Mozarts Don Giovanni i Stænderteatret, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren, 10.marts. Den overdådige Smetana sal i Borgerhuset er også et beøsg værd, vi ville gerne til program af tjekken Josef Suk med violinisten Jan Fišer d.16.marts med Prags symfoniorkester. Endnu et tjekkisk program frister to dage senere. Det helt fantastiske tjekkiske barok-orkester Collegium 1704 spiller de tjekkiske komponister Myslivecek og Gluck 18.marts i Rudolfinum. Vi synes selv at komponisten Janaceks operaer er blandt de bedste fra Tjekkiet. Nationalteatret i Prag har en ny produktion af Den fiffige lille ræv, 1. og 2.premiere er 20. og 22.marts 2014. Her vil vi endelig nævne at sangeren Magdalena Kozena gæster Rudolfinum med Monteverdi program 30.marts, men det er tilsyneladende allerede udsolgt.

Vi begynder vores 8.sæson for ture i Prag 1.april. Inden da anbefaler vi en personlig guide til at vise dig nogle af Prags andre ansigter. Vi begynder gerne fra jeres adresse, vi er afsted i fire timer og det koster i alt 2500czk, læs om ture i Prag her. Følg os gerne på Facebook!

Vi svarer altid på dansk. Send e-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Medvind i 2014, Helge og Pavel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk