Наши партнеры

Marts i Prag

prag_paaske_vaclavskenamestiPrag bugner af kultur i alle former i marts måned 2010. To filmfestivaler, fodbold, tivoli, udstillinger, koncerter og opera er blandt vores tip til denne måned. Vi beskriver også åbningen af de kendte påskemarkeder.

Vi begynder sæsonen med Prag ture d.28.marts med daglig træffetid og ture i fast program. I marts har vi endnu lavsæsonpriser på lejligheder og hoteller i Prag >>

Vejret i Prag kan i marts måned både overraske med forårsfornemmelser og sene hilsner fra vinteren. Pak med lidt af hvert, overvej en paraply og husk i øvrigt altid gode vandresko til Prag. Find mange ideer til kulturlivet i Prag i marts.

vizual_OW10_180x210_en_RGB_mailVi begynder med omtale af de to filmfestivaler som foregår i marts, længere nede kommer vi til påskemarked og tipper videre om musik, tivoli og andet.

One World er en filmfestival om menneskerettigheder, den opstod i Prag og foregår nu i 12.udgave flere steder. I 2010 vises f.eks. fim i Bruxelles i april. I Prag viser One World festivalen 101 dokumentar- film fra 30 lande fra 10-18.marts.

Filmene vises i den smukke Lucerna biograf og seks andre steder i Prag 1. Billetterne koster som sidste år beskedne 70czk, de er tilsvarende populære. Filmen “Green Days” om Iran åbner One World og slår dermed et hovedtema an.1_7879318174b44677d6d88b

Månedens anden filmfestival Febiofest favner bredere med spillefilm, den begynder 25.marts og har Village Cinema i Prag 5 som omdrejningspunkt. Det er i 2010 17. Febiofest og festivalen er enormt populær med regionale gentagelser i andre byer i Tjekkiet i april. Forsalget begynder 10.april og de store produktioner ryger hurtigt. Der kommer stjernegæster som Bruno Ganz og Fanny Ardant og så har festivalen gratis koncerter i kældrene ved komplekset i Smichov.

archa-teater_pragI marts har vi særlig bidt mærke i rockveteraner, som giver koncert i Prag. 9.marts spiller Young Gods deres akoustiske projekt på Archa ved Florenc. Læs mere om netop Archa teater >> Scorpions skal spille stadion-rock i O2 Arena 15.marts. I en helt anden genre kommer 50 cent til Tesla Arena 5.marts.

Hvis du vil høre live-musik i Prag anbefaler vi vores nye Jazztur, en aften med middag, øl og noget af byens bedste Jazz på U Maleho Glena. Oven i købet med egen chauffør. Jazztur i Prag >> I Prag kan der høres opera på tre faste scener. I marts 2010 synes vi særligt Don Giovanni af Mozart på Stænderteatret og Janaceks opera Makropulos Case på Nationalteatrets Gamle Scene er tiltrækkende.

prag-paaske-aegPåskemarkederne åbner i Prag 20.marts og løber frem til 11.marts. I 2010 vil der være påskesjov og markeder i Prag både på de to tidligere  kendte pladser Staromestske Namesti Gamle Bys plads og Vaclavske Namesti Wenzelspladsen, men også på Namesti Republiky Republikpladsen.

De flotteste påskeæg, piskeris og hvad der ellers hører til tjekkisk påske købes ofte af ældre damer på gadehjørner eller ved metrostationer.

Børn og barnlige sjæle vil også synes om Matejska Pout, Tivoli som markerer foråret. Det er opstillet ved Vystaviste i Prag 7. Sportsinteresserede vil måske deltage i Prag Halvmarathon d.28.marts, løb igennem de skønne Unesco-fredede områder. Befinder du dig bedre som tilskuer er der fodboldkampe i Gambrinus-liga hver weekend. 14.marts er der f.eks. topkamp mellem Slavia Prag og Teplice. Læs videre om den mindre, tiltalende klub Bohemians 1905 >>

Prag har fine udstillinger i marts måned. Nationalmuseet har en stor udstilling “Story of the Planet Earth” til alle generationer. “Be Free” er en udstilling om Fløjlsrevolutionen i Nationalmuseets nye bygning, den tidligere parlamentsbygning >> Prag borg har dels stor udstilling om den Bøhmiske Reformation (1380-1620), dels om en moderne tjekkisk maler Dokoupil.

Send os en email. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Marts i Prag

  1. Jena Codex er et ekstrem værdifuldt middelalderligt bogmanuskript, nu en del af udstilling på Prag borg. Ceske Noviny skriver:
    “The rare late-15th-century Jena Codex, part of the Czech National Museum´s collections that is put on display very rarely, can be seen at the Art of the Czech Reformation exhibition at Prague Castle from today until March 30.” http://tinyurl.com/yzjt2as

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk