Наши партнеры

Nyheder fra Tjekkiet

pave-benedikt_prag_092709Nyheder fra Tjekkiet er emnet for denne korte blog. Anledningen for os er at vi nu på vores delicious har bogmærker og tags på over 3000 artikler med nyheder fra tjekkiske aviser og online medier – samt de sporadiske nyheder fra Tjekkiet i danske medier.

NY SIDE 22/12 (dagligt) : Nyheder i Tjekkiet >> Bogmærkerne af tjekkiske nyheder bruger vi selv til arbejdet med grupper, især studiegrupper. Se vores sider specielt til grupperejser i Prag og Tjekkiet >> I dette indlæg kommenterer vi kort på de hyppigste tags/emner og linker til ressourcer.

entropa-dox3Ikke overraskende topper EU og EU-formandsskab, som Tjekkiet havde i foråret 2009. Lissabon-traktaten scorer også højt, ligesom præsident Vaclav Klaus der fortsat gør sig umage for at sænke traktaten. I denne krisetid overrasker det heller ikke at økonomi, finanskrise og regering er i toppen af listen. Regeringen i Tjekkiet blev væltet midt under EU-formandsskabet og der er nu en midlertidig regering under Jan Fischer.

Roma (sigøjnere) er tjekkiets største, tydelige mindretal. Det er et problematisk emne, især i 2009 med asylsager i Canada. Radar og missilskjold har fyldt meget, men det er vel et emne som er mindre aktuelt, da Obama og USA har lagt planerne døde. Prag er ofte i nyhederne, det giver sig selv som hovedstad i Tjekkiet.

vaclav_prag_tjekkietI dag afslutter pave Benedikt sit besøg i Tjekkiet med at markere Vaclav dag i Stara Boleslav, se for eksempel også alle overskrifter om paven og de ateistiske tjekker. Øverste billede viser paven i sin specielle bil i Narodní gaden i Prag. 2009 er præget af 20-års jubilæum for Fløjlsrevolutionen og kommunismens endeligt. Det vil fylder meget i Tjekkiet.

Vi tjekker i ugedage nyheder fra en række engelsksprogede medier. Vores vigtigste ressourcer for Nyheder i Tjekkiet:

Se alle emner/tags på pavel-helge.dk med nøgleordskuglen >>

Følgs os på Twitter og Facebook for øjeblikkelige, aktuelle opdateringer.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Nyheder fra Tjekkiet

  1. Det glæder mig, at I har fået øje på os. Jeg har lige klikket rundt på jeres hjemmeside, og det ser også rigtig godt ud. Jeg synes helt sikkert, vi skal snakke mere sammen!

    Jeg lader høre fra mig efter weekenden.

    MVH Michael (Magasinet rØST)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk