Nyheder fra Tjekkiet

pave-benedikt_prag_092709Nyheder fra Tjekkiet er emnet for denne korte blog. Anledningen for os er at vi nu på vores delicious har bogmærker og tags på over 3000 artikler med nyheder fra tjekkiske aviser og online medier – samt de sporadiske nyheder fra Tjekkiet i danske medier.

NY SIDE 22/12 (dagligt) : Nyheder i Tjekkiet >> Bogmærkerne af tjekkiske nyheder bruger vi selv til arbejdet med grupper, især studiegrupper. Se vores sider specielt til grupperejser i Prag og Tjekkiet >> I dette indlæg kommenterer vi kort på de hyppigste tags/emner og linker til ressourcer.

entropa-dox3Ikke overraskende topper EU og EU-formandsskab, som Tjekkiet havde i foråret 2009. Lissabon-traktaten scorer også højt, ligesom præsident Vaclav Klaus der fortsat gør sig umage for at sænke traktaten. I denne krisetid overrasker det heller ikke at økonomi, finanskrise og regering er i toppen af listen. Regeringen i Tjekkiet blev væltet midt under EU-formandsskabet og der er nu en midlertidig regering under Jan Fischer.

Roma (sigøjnere) er tjekkiets største, tydelige mindretal. Det er et problematisk emne, især i 2009 med asylsager i Canada. Radar og missilskjold har fyldt meget, men det er vel et emne som er mindre aktuelt, da Obama og USA har lagt planerne døde. Prag er ofte i nyhederne, det giver sig selv som hovedstad i Tjekkiet.

vaclav_prag_tjekkietI dag afslutter pave Benedikt sit besøg i Tjekkiet med at markere Vaclav dag i Stara Boleslav, se for eksempel også alle overskrifter om paven og de ateistiske tjekker. Øverste billede viser paven i sin specielle bil i Narodní gaden i Prag. 2009 er præget af 20-års jubilæum for Fløjlsrevolutionen og kommunismens endeligt. Det vil fylder meget i Tjekkiet.

Vi tjekker i ugedage nyheder fra en række engelsksprogede medier. Vores vigtigste ressourcer for Nyheder i Tjekkiet:

Se alle emner/tags på pavel-helge.dk med nøgleordskuglen >>

Følgs os på Twitter og Facebook for øjeblikkelige, aktuelle opdateringer.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Nyheder fra Tjekkiet

  1. Det glæder mig, at I har fået øje på os. Jeg har lige klikket rundt på jeres hjemmeside, og det ser også rigtig godt ud. Jeg synes helt sikkert, vi skal snakke mere sammen!

    Jeg lader høre fra mig efter weekenden.

    MVH Michael (Magasinet rØST)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. 2 x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-20.10 2019 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2019

Program for ture 2019 1.4-20.10 bliver klar inden 1.1. Her er det endnu ugeplan 2018: UGEPLAN Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2019 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her