Наши партнеры

Øl i Prag i maj

prag_oel-festival_2013Det sker året rundt, at vi taler om øl i Prag. I maj og juni måneder går snakken om humle hele tiden, der er både den store Prague Beer Festival som åbner i dag og flere mindre begivenheder. I indlægget vil vi også gerne slå et slag for de bryggerier i Tjekkiet, hvor vi kommer jævnligt og fortælle lidt om alle de andre muligheder. Den store Prague Beer festival er et populært valg både for mange turister og lokale. Hvis du ikke som sådan leder efter festival-stemning med alt hvad det indebærer, kan du finde næsten lige så stort udvalg på værtshuse i byen.

Prague Beer Festival varer fra 16.5 til 1.6, kl.12-14. Oplev mindre festivaler kun for små bryggerier 31.5-1.6 i Nye by. 14.6-15.6 skænker hele 60 små bryggerier øl i haven ved Prags borg.

prag_oel-fest_2013Vi var som sagt til første besøg på Prague Beer Festival i går. Vi synes det er værd at sætte streg under at det er en festival med alt hvad det indebærer. Hvis du gerne vil i stort telt med live-musik og få serveret dine øl i Tuplaky (1L krus), er det er sjovt sted at komme. Vi kom der på åbningsdagen, allerede om eftermiddagen, så måske vil de nå at stramme op efterhånden. Men vi ønskede os selv at komme der for at kunne smage øl fra mange af de bryggerier, vi ellers har svært ved at finde på fad. Imidlertid var de tre mindre telte uden bordservering og med et bøvlet billetsystem for at kunne få en øl. Her kommer de vigtigste pointer fra en ende:

prag oel festivalØlfestivalen i Prag er åben dagligt kl.12-24 indtil 1.juni. Du finder festivalen ved Vystaviste i Prag 7. Tag for eksempel sporvogn 24 direkte fra Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen til stoppet Vystaviste. Hold til venstre for hovedindgangen og gå i kanten af Stromovka parken, cirka 500 meter, så får du indgang til Ølfestivalen på højre hånd. I år har festivalen officielt indført entré, men da Helge var forbi betalte han bare 5xTolar (deres egen møntfod, som i år er kommet på elektronisk kort). En tolar er lig en øl. En tolar koster 45czk og jeg kunne mindst købe fem. Hjemmesiden siger entré på 90czk inklusive første tolar.

prag oel fest 2013Vi bryder os ikke om øl serveret i tuplaky, de bliver jo flade, men det var den eneste måde at få bordservering. I det største telt, hvor musikken også spiller, serverer de kun øl fra K-brewery group. De ejer Lobkowicz, Klaster, Cerna Hora, Rychtar og et par andre. De øl kan imidlertid fåes mange steder i Prag i dag. Imellem teltene er der en del udendørs siddepladser under parasol. I tre mindre telte på række, finder du så øllene fra mini- og mikrobryggerier. Vi fandt guld i telt A og C. Det midterste telt B havde til gengæld kun “fjollede” øl a la hindbær, blandede med sodavand og lignende. Desværre har de også et kommunistisk inspireret system til øl i de små telte. Først skal du til en kasse og debiteres på dit elektroniske Tolar-kort, siden kan du med en seddel i hånden gå til en hane.

prag oel fest_2013Vi synes entré er utidigt når øllene koster 45czk stykket (få hundrede meter fra indgangen kan du drikke skønne øl fra Uneticky Pivovar til 28czk/O,5L, i skygge af gamle træer, i ølhaven Prazcan. Det er i øvrigt her vi spiser på fontæneturen). Vi synes også at hele opsætningen virker meget fokuseret på omsætning og for lidt på kærlighed til øllet. I teltene med små bryggerier så vi slatne øl som havde stået længe som blot blev efterfyldt og serveret endda. Så nytter det ikke meget, at de praler med servering i glas. Den øl var heller ikke kold mere. Hvis vi selv skal vælge tager vi hellere på et godt værtshus, besøg for eksempel Prague Beer Museum eller Zly Casy i Nusle, så finder du næsten lige så stort udvalg, vidende tjenere og bordservering.

prague beer festival 2013Denne lørdag anbefaler vi passionerede øl-drikkere at tage til en hel dag med brygmestre, tøndeflikkere, foredrag og rundvisning på bryggeriet Černokostelecký zájezdní pivovár. Ring gerne for tip til turen med metro og bus. Fredag 31.maj og lørdag 1.juni holder en række mikro- (op til 10HL kapacitet) og mini-bryggerier (op til 20HL) en festival med smagninger på kajen, det kaldes Naplavka, i Prag 2. Oplev øl fra 31 forskellige, spændende bryggerier. En brygmester fra Brevnov vil også koge øl på stedet. 14.-15.juni stiller hele 60 små bryggerier op i haverne ved Prags borg, der kan du smage 120 typer øl. De vil tage 300czk/entré. Det inkluderer til gengæld glas, katalog og så mange øl, du kan nå at få skænket.

prague beer festival 2013Vi minder også om at vi hver eneste uge laver ture om øl i Prag med dansktalende guider. Tirsdage tager vi om aftenen til mikrobryggeriet Jihomestsky Pivovar, fredage kører vi om morgenen til Urquell bryggeri og mikrobryggeriet Berounsky Medved, fredage om eftermiddagen laver vi Ølrundtur i Prag. Vi spiser samtidig helst steder, hvor vi også kan få en god øl. Lørdage kan vi få Opat øl til frokost i Kutna Hora. Mandag og torsdag aften kan du smage øl fra det skønne, lokale bryggeri Uneticky på fontænetur. Når vi laver grupperejser kommer vi desuden jævnligt på Budvar i Ceske Budejovice, på Klaster bryggeri nær Skoda og på fine, lille Kacov bryggeri nær Sternberk borg. Mulighederne er mange, vi laver altid gerne ture med privat guide til de mange bryggerier i Tjekkiet. Send os dine ønsker, så sender vi altid gerne et uforpligtigende forslag.

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk