Наши партнеры

Offentlig transport i Prag 2008

Der er annonceret nye priser i Prags Offentlige Transportsystem fra 1.januar 2008. Billetterne kommer til at koste således:

26czk/13czk Omstigning 75min.
18czk/ 9czk Enkelt, 20min i sporvogn/5 stop med metro
100czk 24timers – Jednodenni
330czk 72timers – Tridenni
500czk 120timers – Petdenni
Priserne er i tjekkiske koruna, kursen er nu ca. 3,6czk pr. 1dkk. (Børn 6-15år)

Vi er glade for at bruge sporvogne på ture i Prag – på trods af billetpris og chancen for at møde lommetyve. Vi begynder den nye sæson med fast program midt i marts. Vi vil fortsat bede jer have billetter med, de er ikke med i prisen. Vi bruger sporvogn 22,23 til Prags slot, linie 24 til U Bulovky og linie 14 til sejlturen. Læs om alle Prag ture 2008

Opdatering d.16.april: DPP.cz har opdateret sin hjemmeside og der er en ny side med ændringer og aflysninger i køreplanen.

Der er flere ændringer undervejs i Prags transportsystem. DPP, Prags Offentlige, planlægger at indføre et chipkort til betaling, samme kort der allerede kan bruges til biblioteker og parkering. Samtidig er Prag en af de få byer, hvor der fortsat findes et ”åbent” system, adgangsfrit uden barrierer. Det ændrer sig måske også. Der er et nyt system for “S-tog”.


Aktualne.cz undrer sig i en artikel over den fraværende analyse af konsekvenserne på biltrafikken og den samlede infrastruktur. Mange analyser har de seneste år påvist en general forværing af luftklimaet i Prag – efter stadige forbedringer i 1990erne.

Forværringen skyldes primært eksplosionen i biltrafikken. Hver dag kører 287.000 biler i og igennem Prags centrale områder. Sammenlignet med 1990 er der 3 gange flere biler i centrum af Prag i dag, stigningen skyldes hovedsaglig private biler. Brug cykler.

23.februar 2008: ABC Prague bragte forleden billeder af de nydesignede billetter. De nye billetter introduceres denne weekend.

Læs et grundigere indlæg om Prags offentlige transport – med gamle priser. Husk billetterne ikke kan købes i sporvogne. Kiosk hedder “trafika”. Der er i øjeblikket ingen større ændringer. Pas på jeres ting. God tur. Send os en mail. pavel-helge.dk

3 Comments on “Offentlig transport i Prag 2008

  1. Så var det da godt jeg lige fik et par billetter til gamel pris…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk