Наши партнеры

Opera og ballet

Prag er en gammel kulturby med lange traditioner. Det mærkes fortsat og symboliseres stadig ved Metronomen (taktslaget) som et af byens vartegn. Byen er med rette berømt for sin opera-scene, der iscenesættes både på Nationalteatrets gamle scene og Stænderteatret samt på Statsoperaen, det tidligere tyske teater. Sæsonen strækker sig over vinteren og der er fuldt program på alle scener i april, maj og juni måned med både opera, ballet og teater-forestillinger.

Mozart dirigerede i 1787 selv ur-premieren på sin Don Giovanni i Stænderteatret der er en af Nationalteatrets to scener. Don Giovanni spiller f.eks. d.10.april, billetterne koster mellem 450,- og 1000,- Czk. for en plads i Kejserlogen. Selv kostumerne er originale. Salen berømmes som en af de smukkeste i Europa, unik i de blå og gyldne nuancer.

Nationalteatrets gamle scene åbnede i 1883 med operaen Libuse, af ”national-komponisten” Smetana. Libuse var den mytiske prinsesse, der siges at have spået Prags grundlæggelse fra Vysehrad-borgen. Teatrets udsmykninger er helt overdådige. Mange af tidens vigtigste billedkunstnere tog del, som det ses til venstre. En af de bedste anbefalinger i April er Rusalka, en opera af Dvorak, landets anden ”national-komponist” fra perioden i slutningen af 1800-tallet, kaldet “den nationale vækkelse”. Moldau og Den nye verden er blandt Dvoraks bedst kendte stykker. Rusalka spiller f.eks. d.13.april på Nationalteatret. Janacek er den tredie, meget berømte, tjekkiske komponist.

Statsoperaens bygninger stammer også fra 1800-tallet, hvor det oprindeligt blev bygget af tysk-talende. I Statsoperaen er der både opera og ballet. I marts har Statsoperaen premiere på en ny opsætning af Svanesøen, den vises bla. d.9 og d.11.april til priser fra 300,-Czk.

Maj måned byder på årets vigtigste klassiske koncerter, når der blændes op for den berømte festival Prags forår. Læs mere på deres egen hjemmeside og book billetterne tidligt. Læs mere om Tjekkisk musik.

Prag er berømt for meget andet i kulturlivet, som det spektakulære Sort Teater, Laterna Magika og Krizikova Fontænen. Læs også om sport i Prag i de næste poster. Vi hjælper gerne. Mail os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk