Oversvømmelser i Tjekkiet

vltava_moldau-b_063009Tjekkiet er ramt af oversvømmelser og i de næste dage fortsætter regnen. 13 er døde i de voldsomme og hurtige oversvømmelser i Moravien, det østlige Tjekkiet. Vandstanden falder d.4.juli, læs hele indlægget.

I Prag er vandstanden i Vltava Moldau høj, men endnu ikke kritisk. Flodbarrierer er installeret og nogle kajer spærret, men eksperterne tror Prag går fri denne gang (Billedet er ved Palackeho broen i Prag 30.juni). Læs videre om oversvømmelserne. Vi linker til nyheder og billeder fra Moravien samt et godt online kort, hvor man selv kan tjekke vandstanden i alle sluser i Tjekkiet. 

moravia-2429009-povodne-jesenikDMI skrev forleden:  “et højtryk over det nordøstlige Europa, der sender varm luft ned over Mellemeuropa, samtidig med at fugtig luft fra Middelhavet trækkes op over Mellemeuropa fra sydøst. Resultatet er blevet kraftige byger både dag og nat flere dage i træk”. I øjeblikket vurderes oversvømmelserne som de værste siden 2002, hvor Prag blev hårdt ramt (billedet er fra Jesenik Nad Odrou – Aktualne.cz).

vltava-tjekkiet-vandstandI dag skriver de tjekkiske medier at nogle byer er truet i Sydbøhmen. Vltava Moldau har sit udspring i Sumavaskovene i syd, på grænsen til Østrig. Flere andre floder løber syd mod nord fra den region.

Vi bruger selv et onlinekort fra Povodi Vltavy >> Som det ser ud nu er Pisek, Prachatice og Ceske Budejovice hårdt presset i Sydbøhmen.

vltava_moldau_063009I Prag er strømmen i dag 736m3/sekund, hvor normalen ligger mellem 100-150m3/sekund. Vi henviser også til vores daglige nyheder fra Tjekkiet med links >> samt vores Twitter beskeder >> for vigtige ændringer.

Opdatering 30.juni: Vandstanden er i dag uforandret i Prag. Vi har sat nye billeder øverst og her til venstre, taget lige før kl.13 i dag. På Twitter lagde vi link til tjekkiske praha_staremesto_070309NGO organisationer som er aktive med øjeblikkelig hjælp til oversvømmelsesramte. People In Need >> er særdeles troværdig, de spillede en vigtig rolle efter de store oversvømmelser i 2002.

Opdatering d.4.juli: Strømmen er faldet markant, i dag er den under 540m3/sekund. En tur i går aftes langs floden viste at næsten alt er tilbage mod normalen. Djævlestrømmen i Kampa er fortsat lukket og nogle kajer endnu spærret, men selv turbådene kan nu besejle alle sluserne. Vores bådtur >> i aften kan derfor gennemføres helt efter bogen. Se flere billeder på vores Flickr-side >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Oversvømmelser i Tjekkiet

  1. Pingback: Tjekkiet | Verdenskronologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. 2 x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-20.10 2019 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2019

Program for ture 2019 1.4-20.10 bliver klar inden 1.1. Her er det endnu ugeplan 2018: UGEPLAN Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2019 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her