Наши партнеры

Påske i Prag 2014

prag paaske marts

Påske i Prag er en festlig oplevelse med markeder, bagdele som skal piskes og håndmalede påskeæg. Tjekkiet holder statsfridag d.21.april, men alle andre påskedage er hele Prag åben. Tidligere år lavede vi en kulturkalender for hele måneden med påske, i år deler vi i to, så dette indlæg omhandler kun påskedage, siden følger en kort kulturkalender for alt de øvrige, Prag kan byde på i april 2014. Vi laver daglige ture i Prag alle dage til påske. Vores ture er altid med dansktalende guide og børn under 12 år er til halv pris. Læs om Prag påske og marts 2016. Læs videre om påskemarkeder, særlige tip, tilbud på hotel og så vores program for ture.

paaske_marked_2014Påske i Prag og hele republikken er mest en fejring af foråret, som det blev til under kommunismen. Siden 1989 får påskens religiøse betydning igen lov at spille en rolle. Det ses at de fleste tjekker er ateister, som turister kan vi især glæde os over at seværdigheder, butikker og markeder er åbne alle dage (meget lukker 2.påskedag), da der kun findes statsfridage og ikke helligdage i Tjekkiet. Herunder beskrives traditioner, markeder i Prag, så ture på dansk og sidst hotel i Prag.

prag_paaske-aeg

De vigtigste påske traditioner har dels religiøs baggrund, dels stammer de fra før-kristen, hedensk tid. Det gælder højtidens mest populære tradition. Piger puster og håndmaler påskeæg som tidens fineste symbol på forår og nyt liv, ældre kivnder sælger i øvrigt ofte egne æg fra kurve ved metrostationer og lignende. Imens pigerne maler skal drengene flette piskeris af friske birkegrene og sætter farvestrålende bånd på. Påskemandag vil drenge i grupper så drage rundt og piske pigerne. Det er i bedste mening for at holde sygdom væk og sikre frugtbarhed. Pigerne skal oven i købet bagefter forære drengen et påskeæk og sætte et ekstra bånd på hans pisk. Hvis du vil til gudstjeneste, findes her en liste med katolske messer, en del på engelsk. I kulturkalender for april, tipper vi om påske koncerter og ellers alt andet end påske. Læs der om alternative markeder i Prag, ishockey landskamp og meget mere.

paaske_prag_2013_b

Pisken der flettes hedder Pomlazka, du vil finde både piske og fine æg på markederne. De store påske markeder i Prag åbner i 2014 5.april og de lukker d.27.april. De er åbne dagligt kl.10-22. Du kan tyvstarte ved Andel i Smichov, Prag 5 (metro B, station Andel). Det mindre påskemarked foran det enorme shoppingcenter åbnede allerede d.29.marts. De to største markeder i Prag holdes på Staromestske Namesti / Gamle bys plads og Vaclavske Namesti / Wenzeslpladsen, du finder også et ret stort marked på Namesti Republiky / Republikpladsen. Hvis du også vil se et mindre og fredeligere marked, anbefaler vi at besøge Namesti Miru i Vinohrady, Prag 2 (metro A, station Namesti Miru). Lær mere om påskeæg og andre tjekkiske traditioner på Prag bys Museum, lige ved Florenc.

prag_andel_paaske

Påskemarkederne i Prag er fyldt med æg, piske, broderi, alskens souvenirs og så masser af mad og drikke. Svarak/ varm vin eller kolde pivo / øl er det foretrukne valg. Pattegris på spid, klobasa /frankfurter pølser og trdelnik / sødt brød med flormelis. Enhver kan få brug for at sidde efter ture på markeder. Vi anbefaler terrassen på Hotel U Prince lige over for Orloj / det astronomiske ur ved Gamle bys plads. Drinks fra 139czk og en fabelagtig udsigt, alternativt viser vi dig gerne den skønne Grand Café Orient med kubistisk interiør på Prag byrundtur 1. Hvis du er på Wenzelspladsen, synes vi godt om de sprøde øl på Jama og de fantastiske vine på Vinograf, få hundrede meter fra pladsen. Hvis du har været med på byrundturen, vil du også nemt finde tilbage til snedige steder i krogene i Lucerna pasaz.

Vi åbner vores tursæson 1.april og er derfor allerede i fuld gang til påske:

Prag hotel taurusPåske er relativt dyr for overnatning – som det er i hele Europa. Vi har endnu mulighed for at booke enkelte lejligheder. Senest har en familie bekræftet en luksuriøs lejlighed i Prag Gamle by, det koster dem 310dkk/person/nat. Vi har også enkelte Prag hoteller på hånden endnu. Vi syntes selv en mulighed for at bo i det skønne Vinohrady, Prag 2 (Prags Østerbro) er attraktivt. Hotel Taurus ligger tæt på TV-tårnet, i kort gåafstand til påskemarked på Namesti Miru, lige ved metro Jiriho Z Podebrad (metro A grøn) og kvarteret er desuden fuldt af gode restauranter og ølsteder, hvor de lokale kommer for kvalitet og lokale priser. Hotel Taurus **** koster til påske 2014 41euro/person/nat i double og 75euro/person/nat i single. Få desuden billig og sikker transfer EL parkering, hvis du booker med os, det koster blot 550czk/ 20,5euro per vej for 1-4 personer. Få et tilbud: info@pavel-helge.dk +420 608 081 111

cafe tramvaj prag

Påske i Prag betyder også særligt bagværk, lokale som tager i hus på landet og en midtby med rigtig mange turister. Derfor vil vigerne slutte med en opfordring her, som også handler om vores ture og hotel-tilbud. Søg også væk fra markeder og de bedst kendte seværdigheder, så kan du opleve en helt anden by. Hvis du har set Karlsbroen og det astronomiske ur, vil du måske gerne være fri for at gå i gåsegang. Vi synes Prag har ufattelig mange andre seværdigheder, hvor der ikke kommer nær så mange mennesker. I ugen op mod påske er vi næsten helt booket med alle guider, men i selve påskedagene kan vi fortsat finde guide-timer og lave Prag udflugter for jer med egen guide, hvis I vil helt nye veje udfra jeres interesser – og i jeres tempo. Vi laver udflugter i Prag med personlig guide til priser fra 2500czk i alt (til fods, med offentlig transport i fire timer, fra jeres adresse) eller vores minibus til priser fra 3000czk.

Vi svarer altid på dansk. Send E-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Glædelig påske, Helge og Pavel

One Comment on “Påske i Prag 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk