Наши партнеры

Parker og svømning i Prag

Prag er fuld af skønne parker og flere muligheder for at svømme, end man forventer uden hav i nærheden. I disse dage stråler solen over Prag, temperaturerne vipper omkring 20 og parkerne bliver fyldte. Se en vejrudsigt fra DMI.

Vi vil benytte anledningen til at give nogle tip til dejlige udendørs steder, med og uden svømmemuligheder. Bemærk links om aktuelt i Prag i højre margen. Den kommende weekend i Prag vil blive præget af 1.maj arrangementer.

Vest for Prags centrum ligger det store naturområde Divoka Sarka. Her er vandremuligheder, en stor dam, swimmingpool og flere restauranter. Navnet Divoka Sarka kommer fra legender. Historisk vides det med sikkerhed at der var tidlige slaviske bosættelser i den smalle dal, mellem klipperne. Den skønne Sarka huserede her i hin tider da kvinder dominerede og lå i krig med mændene, inden Premyslid-dynatiset.

I følge legenden, som menes at være skrevet ned i det 11.århundrede og som blev “genbrugt” under den nationale vækkelse i det 19.århundrede, slog Sarka mændenes ledende kriger ihjel med list. Da mændene efterhånden fik overtaget, begik Sarka selvmord frem for at overgive sig. Hun sprang ud fra den klippe som stadig kaldes Divci Skok, eller Pigernes Spring. Komponisten Smetana skrev et symfonisk digt om Sarka.

Sarka-området er skønt til vandreture, cykling og fra juni svømmeture. Prags smukkest beliggende swimmingpool er også kold, da den fyldes af en kilde. Hold til venstre igennem dalen. Der er åbent fra juni og det koster blot 50czk at komme ind, nyd også bordtennis, trampolin til de små og andet. Hele området kan nås med sporvogn 20 og 26 fra byen. Stoppet hedder netop Divoka Sarka. (Billedet herover er fra Troja, Prag 7).

Allerede denne uge åbner Zluta Lazne, det såkaldte strandområde, nær Botel Racek i Prag 4. Lige over gaden ligger Podoli, Prags største svømmehal. Zluta Lazne åbner med hekseafbrænding og børnearrangementer d.30/4. Tag sporvogn 3 eller 17 til stoppestedet Dvorce. På den anden side af floden, i Prag 5 Smichov, ligger “Prags strand”, et område med sand, bar og en lille pool. Bemærk også færgen mellem Podoli og Smichov.

I Prag 10 ligger Slavia Prags sportsanlæg. Her er også en af byens største swimmingpools (øverste billede) med flere bassiner. Hvis I hellere vil svømme indendørs kan Podoli anbefales. Nær Prags filmstudier Barrandov (G.I. Joe filmes lige nu i Prag) ligger byens nyeste badeland, Aquapark med mange faciliteter. Brug sporvogn 12 eller 14 til stoppet Sidliste Barrandov.

Læs om Prag i maj eller om vores ture i Prag. Send os mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Parker og svømning i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk