Наши партнеры

Påske i Prag 2013

prag paaske aegPåske er både højtid og højsæson i Prag. De fleste tjekker udnytter påsken til at være sammen med familien. Prag er livlig endda, for det er også en af årets travleste perioder med turister. Vi åbner vores sæson for ture i Prag med dansktalende guide 22.marts, derfor inviterer vi til en øl eller kaffe til årets første træffetid! Vi forsøger os her med en liste med god information om Prag til påske: statsfridag, tjekkiske traditioner, kirker og koncerter, lukketider og de meget besøgte markeder i Prag.

Tjekkiet holder ikke helligdage, men statsfridage. Derfor møder du ikke en lukket by. Hvis du vil vide hvorfor, kan vi nå at tale om mange emner på vores faste ture. Begynd dine ferie med en byrundtur (22.3, 24.3, 25.3…) med en lokal guide og få svar på dine spørgsmål direkte. Her følger mere om påske i Prag.

prag paaske andelDet første spørgsmål om påske i Prag, vi møder hvert år, er hvornår åbner markederne og hvor længe bliver de. Det svar er enkelt. De centrale markeder i Prag på Staromestske Namesti /Gamle bys plads og Vaclavske Namesti/ Wenzelspladsen samt det mindre, lokalt prægede marked på Namesti Miru/Fredspladsen åbner alle tre 16.marts og de lukker først igen 7.april. Dagligt kl.9-19 (til 20 i weekender på de to store). Det slutter dog ikke her, du finder nemlig påskeboder flere steder. Området Andel, Smichov Prag 5, har sit eget marked foran indgangen til metroen af samme navn, ligesom du finder boder på Namesti Republiky/Republikpladsen. Hvis påskeæg, pølser og souvenirs bliver for meget, anbefaler vi at besøge de relativt nye fødevaremarkeder – med gode produkter – som er blevet meget populære blandt lokale.sporvogn prag 2013

2.påskedag er i Tjekkiet en statsfridag. Her vil banker og offentlige institutioner samt mange steder uden for centrum holde lukket. Du vil givet også opleve at mange mindre butikker holder lukket om mandagen.Attraktioner og seværdigheder i Prags historiske kvarterer er typisk åbne både 1.april og de andre påskedage. Den offentlige transport i Prag kører efter søndags-køreplan 1.april.

Ture i Prag begynder for 7.år med påskeferien. Vi begynder 22.3 og igennem påsken, inviterer vi dagligt til flere ture med en af vores lokale, dansktalende guider. Bemærk at vi både gentager de bedste ture og har helt nye tilbud i 2013, Urquell og Plzen, Søndagsudflugt, Prag markeder og Vinsmagning. Vores daglige træffetid er kl.17-18! Du kan bestille ture online her: Bestil ture i Prag på dansk,

  • 22.3 Byrundtur I kl.9. Byrundtur II kl.13
  • 23.3 Prag markeder kl.9. Kutna Hora kl.9. Bådtur kl.17.20. Vinbar kl.20
  • 24.3 Søndagsudflugt (Alternativ byrundtur til Zizkov og Vinohrady)
  • 25.3 Byrundtur I kl.9. Byrundtur II kl.13. Fontænetur kl.18.30
  • 26.3 Nizbor glasværk og Karlstejn kl.9. Mikrobryggeri kl.18
  • 27.3 Byrundtur I kl.9. Byrundtur II kl.13. Bådtur kl.17.20. Vinbar kl.20
  • 28.3 Nizbor glasværk og Karlstejn kl.9. Fontænetur kl.18.30
  • 29.3 Urquell bryggeri og Plzen by kl.9. Byrundtur I kl.9. Byrundtur II kl.13
  • 30.3 Prag markeder kl.9. Kutna Hora kl.9. Bådtur kl.17.20. Vinbar kl.20
  • 31.3 Søndagsudflugt (Alternativ byrundtur til Zizkov og Vinohrady)

prag guide danskPåske i Prag præges af at de lokale holder ferie med familien, ofte ude af byen. Midtbyen præges til gengæld af mange gæster. Vi vil altid gerne minde om at Prag har mange flere seværdigheder end Prags borg, Karlsbroen og Orloj, det astronomiske ur. Du vil sikkert finde de steder lidt overvældende med mange mennesker i påskedagene. Tag med på byrundtur og få tip til andet. Helt oplagt tager vi til to forskellige bydele, hvor lokale bor, på søndagsudflugten. Find os flere ideer på vores Prag information side i venstre margen. Undervejs på turene kan vi også nå at fortælle mere om, hvordan tjekkerne fejrer påske. Det bliver ofte en blanding af kristne traditioner og noget hedensk.

Traditionen med Pomlazka, det dekorerede ris af flettede grene er en arv fra hedenske skikke, moder jord og prag paaske pomlazkafrugtbarheden blev fejret i foråret. Påskemandag skal drenge traditionelt gå fra hus til hus og recitere påskevers. I hvert hus venter de unge piger med håndmalede påskeæg. Drengen skal symbolsk ridse/piske pigernes ben – eller bagdelen bliver det populært. Pomlazka kan købes alle mulige og umulige steder ligesom Kralice, malede påskeæg. Her kan du læse om påske i Tjekkiet (ENG).

I vores sidste afsnit i dette indlæg om påske i Prag skal det handle om koncerter. De store orkestre og opera-scener har alle særlige koncerter til påske, samtidig er der selvfølgelig også rytmisk musik. Vi har bidt mærke i fødselsdag guide prag sylva Sasazu i Prag 7, 29.marts og Mick Hucknall i det uheldige kongrescenter 29.marts. Læs mere i kulturkalender for marts i Prag. Vi har selv oplevet en forrygende Bach-koncert med orkestret Collegium 1704, derfor er vores bedste klassiske anbefaling deres passions-koncert 26.3 i skønne Rudolfinum. Rossinis Stabat Mater kan du høre både 22. og 29.3 i Stænderteatret. Har du børn med, vil vi anbefale Laterna Magikas “As Far as You can see” kl.9 25.3, børn fra 5 år.

Savner du noget her? Skriv gerne spørgsmål og kommentarer herunder, eller tag del i debatten på Facebook! Veselé velikonoce, god påske.

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk