Наши партнеры

Prag i januar 2013

Prag doer sevaerdighedPrag i januar 2013 er emnet for dette blogindlæg. Vi arbejder lige nu på at findpudse vores program for Ture i Prag 2013, vores 7.sæson, så vi kan præsentere mulighederne her d.1.januar. I vinter- månederne har vi i øvrigt lavsæson og dermed gode muligheder for at lave ture med privat guide selv med kort varsel. Vi er altid lokale og fleksible dansktalende guider.

I Prag er den første oplevelse i det nye år byens fyrværkeri kl.18 1.januar. Vi har desuden tip om ishockey med Slavia Prag og Lev Praha, koncerter med den tjekkiske filharmoni, Transmission trance fest for tusinder og vilde diskoteker, to berømte tenorer i Borgerhuset, Hobitten film i 3D Imax og en fin gourmet-festival på mange af byens bedste restauranter. Dette bliver 73. kulturkalender om Prag. Vi er, efter afbræk i 2012, tilbage hver måned i 2013.

Prag nytaar metronomen1.januar kl.18 fejrer Prag by nytår. Det er en tradition som blot var aflyst sidste år. Heldigvis er det store skyts tilbage på dette tidspunkt, så også børn får oplevelsen. De lover 3400 effekter på 10.min! Fyrværkeriet opleves bedst fra Letna bakken eller ved Moldaus krumning omkring Gamle by. Gå fra Karlsbroen mod nord, forbi Manesuv Most/Manes broen, når du ser metronomen på , vil du også kunne se hele fyrværkeriet. Tip om nytårsaften, vil vi de næste dage prøve at nå at dele på Twitter > Den nye film Hobitten vises i 3D i Imax biograf fem gange dagligt i januar 2013. Hvis du kan klare den engelsk-sprogede original er det ligegyldigt med underteksterne. Imax ligger i Flora shoppingcenter ved metrostationen af samme navn.

Prag er fuld af koncerter. Vi synes nok det rytmiske ser lidt slapt ud i januar. Heldigvis er transmisson prag 2013der altid noget, hvis du tjekker grundigt. 28.1 vil vi selv gerne høre den amerikanske saxofonist Donny MacCaslin med sin gruppe på fine Jazzdock. Ellers er det oplagt at søge mod klubber og DJ´s, hvis du har rytmen i kroppen. Transmission 19.1 er vist den største trance event i Centraleuropa, det bliver 9.gang over 10.000 vil feste sammen – med Markus Schulz (D) som hovednavn. Elektronisk musik, fra house til psy-trance, trives på de mange klubber/diskoteker i byen. Vi synes den helt gakkede Cross Club er fed. Publikum er ret ungt og “punket”, stemningen er god og tåget, der er altid DJ og så forandres det heftige interiør bestandigt. I Gamle by ligger en Prag klassiker, Roxy, hvor du selv 1.januar finder en House fest. De har altid gratis mandag. Britiske The Orb 23.1, Lucerna Music Bar, bliver nok passende vinter chill-out.

Bestil en privat guide i Prag til dit januar besøg. Vi er lokale og taler altid dansk. Ture til fods fra 1500czk i alt og fra 3000czk med mini-bus. Vi laver gerne et forslag udfra dine ønsker: info@pavel-helge.dk og +420 608 08 1111

rudolfinum prag collegium1704Tre symfoniorkestre og tre store opera-scener samt adskillige mindre sale og kirker til kammer-musik betyder at du stort set hver aften finder spændende klassisk musik i Prag. Vi er selv særligt begejstrede for at gå til koncerter med den tjekkiske filharmoni i den dejlige Dvorak sal i Rudolfinum. 16.,17,18.1 har de endda både Dvoraks smukke cello-koncert og Schostakovich 5.symfoni på programmet med den argentinske cellist Sol Gabetta kl.19.30. Det meget kompetente og engagerede barok-orkester Collegium 1704 spiller 29.1, i Rudolfinum, “Carnival of Venice”, musik af Monteverdi og Vivaldi. Det overdådige Borgerhus/Obecni Dum gættes af en berømt tenor og en baryton, polske Mariusz Kwiecien synger med Brno filharmonien 14.1 og 24.1 kommer Joseph Calleja. Endelig vil vi pege på den fine, 11., opera festival hvor regionale scener præsenterer deres arbejder.

Prag er andet og mere end koncerter. Hele fem fodboldklubber i Prag prag ishockey halspiller i Gambrinus-liga, Sparta Prag har for eksempel hjemmekampe 23. og 25.1. Ishockey er vel mest oplagt, hvis du vil opleve sport i Prag. Alene de store tilskuertal – over 10.000 til vigtige kampe – giver en helt anden oplevelse end det, du møder til ishockey i Danmark. En ny klub, Lev/Løve Praha, spiller i den russiske liga og afvikler de fleste hjemmekampe i den enorme O2 Arena. Se Lev Praha mod Bratislava 15.1, allerede 6.1 kl.15 spiller Slavia Prag mod Chomutov samme sted. Vil du selv spænde skøjterne, anbefaler vi denne artikel fra den gode blog kidsinprague, skøjtebaner fra Gamle by til forstæderne.

Denne kulturkalender for Prag i januar 2013 slutter næsten med to tip til tørstige og madglade. Først om festival og et storartet tilbud, så følger vores forslag til nogle af de bedste øl i Prag. Grand Restaurant Festival har det fine koncept, at de vil gøre en række af byens bedste – og dyreste med Michelin-stjerne – tilgængelige med tilbud på en-to eller tre retter udfra et af følgende temaer Landmænd og tradition, Chefkokkens specialitet og Den bedste mad min mor laver. Tiden er fast, du får 90.minutter. Nogle restauranter har kun 3-retters tilbud, det koster altid 600czk med et lille glas vin, øl eller vand. Kan du få to-retters oel prag bryggerimenu er det til 500czk og en ret for 250czk. Forsalget begyndte 1.12, så skynd dig at bestille på deres hjemmeside, hvis du er interesseret.

Vi tilbyder som en privat tur i Prag, for mindst fire personer, en aften på mikrobryggeriet Jihomestsky Pivovar. Smag tjekkisk øl af verdensklasse, sug stemningen og duften af humle ind med udsigt til kedlerne og spis en fortrinlig tjekkisk middag med suppe, gulas og konditor- kager. Hvis brygmesteren er i huset, viser vi jer gerne lidt mere. Det koster 1000czk/person inklusive det hele. Har du andre ideér til hvordan netop dine ture i Prag skal se ud, går vi altid gerne i dialog og laver et forslag. Byen Prag er altid åben til ture, på billedet herunder er det en af landets vigtigste renaissance-bygninger, Belvedere. Har du været der?

Endelig vil vi tilføje tre kunst-udstillinger, som vi selv vil se. prag sevaerdighed letohradekBilledkunsten er ellers røget helt ud af denne omgang. Grafitti/gadekunsten er kommet på galleri, se en rost udstilling i Prag bys lokaler. Til 13.1. Nationalgalleriet har åbnet nye lokaler foran Prags borg i et palæ. Se den væsentlige Kupka, hans første berømte abstrakte billeder ændrede kunstforståelsen med Kandinsky og andre i Paris i 1912. Til 3.3 2013. Endelig er animator og surrealist Jan Svankmajer altid en fest, se dele af hans filmarbejde i Huset af Stenklokken midt på Gamle bys plads. Til 3.2.

Skriv gerne kommentar herunder: ideér, ønsker og spørgsmål om Prag, Tjekkiet. God januar måned!

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk