Наши партнеры

Prag april 2009

nationalteatret_legiomost_pragPrag april 2009 er kulturkalenderen for denne måned. Her prøver vi at indfange det bedste af koncerter, udstillinger og seværdigheder i Prag. Læs vores indlæg om Marts 2009.

April måned præges i 2009 både af påske, det tjekkiske EU-formandsskab og præsident Obamas besøg d.4-5.april 2009.

I tidligere indlæg skrev vi om tjekkisk påske og påskemarkeder i Prag. Tina Turner og Beyonce giver nogle af de største koncert i Prag i april, Defunkt d.20.april er blandt vores bedste bud. Måneden slutter med Paleni Carodejnic hekseafbrændinger i hele Tjekkiet, d.30.april.

paleni_carodejnicPaleni Carodejnic, hekseafbrændingerne d.30.april opleves godt både på Kampa halvøen i Mala Strana, nær Karlsbroen og på Petrin højen, over samme kvarter. Bålet ledsages ofte af musik og sang, udklædninger og fest. Måske er det et hedensk forårsritual, måske overtro fra det 16.århundrede, tidligere brændte man gamle koste. Nogle hævder det har keltiske rødder, andre ser en forbindelse til Walpurgis nat, skriver Prague.tv.

Carl Nielsen er på programmet hos Den Tjekkiske Filharmoni d.2.april, i Rudolfinum. Programmet består desuden af islandske Jon Leif og finske Aho. Finnen Osmo Vänskä dirigerer og svenske Martin Fröst spiller klarinet. En nordisk aften, må man sige. 7.april huser kirken St.Simon and St.Jude J.S. Bachs Brandenburg koncerter. Det er Prags symfoniorkester, FOK som spiller til påske. Læs om påske i Prag her.

stvitus-katedral_prag_nepomukDer er opera i Prag hele sæsonen, flere stede hver dag. Vi har disse bud blandt Prags operaopsætninger i april: Nationalteatret, som spiller både på Gamle scene og Stænderteatret, har en spændende opsætning af Händels “seriøse opera” Rinaldo d.6.april. Klassikeren Don Giovanni opføres også på Stænderteatret, d.11.april, både kl.14 og 19. Her dirigerede Mozart selv urpremieren i 1787. Dvoraks smukke Rusalka opføres d.14.og 26.april på Statsoperaen, det er altid kl.19 på Statni Opera.

I en helt anden boldgade gæster den berømmede tyske producer og DJ Sven Vath klubben Mecca d.10.april, til klubnat Acapulco med den lokale DJ Lucca. Balkan messingmusikkens ukronede konger, Fanfare Cicorlia, spiller på Akropolis d.23.april, altid en stor fest – de er flere gange, til koncerter på netop Akropolis, endt med at spille på gulvet, med hatten i hånden og fuldt tryk på dansen.

Tre dage før, 20.april, spiller de amerikanske legender Defunkt, i andre beats men også på Akropolis. Tina Turner bringer sit store show til O2 Arena d.27.april, bestil online fra 1590czk. Det amerikanske fænomen Beyonce spiller samme sted d.30.april, fra 1040czk.

palach_memorial_prague_011609-cPrag bymuseum har åbnet en udstilling om kommunisme, udstillingen i Prag 1 hedder “On the Cold War Front: Czechoslovakia 1948 – 1956”, den handler om agenter sendt fra vesten. Apropos kan det anbefales at besøge det privatdrevne Museum of Communism.Vi laver gerne ture i Prag med kommunisme som tema.

Den amerianske præsident Barack Obama kommer til Prag for topmøde mellem EU og USA d.4. og 5.april. Det vides endnu ikke hvor han vil holde sin store offentlige tale. Sladderen siger de leder efter et sted med Prag borg som baggrund.

Pis.cz skriver at Prag borg vil være helt lukket fra d.3.april om aftenen til d.6.april kl.5 morgen – og d.30. marts. Vi skrev tidligere om mødesteder i Prag under Tjekkiets EU-formandskab. 4 og 5.april kan det nok betale sig at undgå dele af Mala Strana, Hradcany og eventuelt området omkring kongrescentret.

Ture i Prag, vores faste turprogram, begynder d.3.april. Send os en email. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk