Наши партнеры

Prag begivenheder 2016

prag kalender 2016

Vores Prag 2016 kalender er en samling af vigtige og store begivenheder i Tjekkiets hovedstad. Det er en fast side, du kan se den samlede 2016 Prag kalender her. Den opdateres fortløbende. I dette blog-indlæg vil vi gerne anbefale nogle af de mest udsædvanlige, lokale og største begivenheder i Prag.

Vi udgiver 1.1. nyt program for ture i Prag 2016, 10.sæson på dansk. Inden er det tid at reservere restaurant festival og koncerter. Prags Forår festival har netop frigivet billetter til maj, mezzo-sopran Magdelena Kozena og violinist Mutter med flere sælges hurtigt. Rytmisk er det Slipknot, Tindersticks, Janet Jackson, Black Sabbath, Rihanna og The Cure som trækker mest i 2016.

prag paaske markedEn kort indledning om sæsoner i Prag. Vejret her er ikke så forskelligt fra det danske. Foråret mærkes gerne lidt tidligere, efterårsnætter er lidt lunere og i sommeren har vi typisk varmere august. Vi mener både byen og hele Tjekkiet har forskellige kvaliteter for hver sæson. Nu i vinteren er kulturlivet i fuldt sving og du kan kombinere forkælelse på gourmet-restauranter, bryggerier, til massage eller i din egen loge i operaen med ski- og skøjteløb. Overnatning er samtidig billigt. Vi booker helt centralt 3*** hotel til 23euro/nat/person og lejlighed centralt til 20euro/nat/person. Foråret er smukt med æbletræer på Petrin højen og tusindvis af rhododendron i blomst i Pruhonice haven som Unesco har fredet. Det er også sæson for øl-festivler. Sommeren bliver meget sjovere med tip fra din dansktalende guide. Juli er god til aftener i øl-haver og kanoture på Moldau, de lokaler søger til bjergene i august varme, hvor vi også gerne kører dig hen. Efteråret er især en glæde med vildt-sæson og vinhøst fra september. Vi har fast program for ture i Prag fra 15.marts til 1.november 2016.

tjekkisk oel festivalDet første spørgsmål vi fik om det kommende år 2016 i Prag gik på øl-festival. Den stort anlagte Cesky Pivni Festival / Tjekkisk Øl Festival var økonomisk meget trængt i år, det var også mindre spændende. De har ikke offentliggjort nyt program for 2016, det vides ikke om de overlever. Vi vil egentlig også hellere anbefale andre, mindre og bedre, øl begivenheder i byen. I slutningen af maj og juni måned, læs om 2015 her, holdes både Ølfestival i de royale haver, ved Prags borg, der holdes bryggeri festival ved Naplavka kajen (flyttes måske i 2016) og i Zizkov, i Parukarka parken, holdes festival for små bryggerier.  Din lokale guide giver gerne de bedste, lokale tip på ture. I 2016 ændrer vi vores Prag ølrundtur til at gå fra Vinohrady på bakken og ned af bakke til Zizkov. Vi guider også gerne om øl på ture med privat guide, lad os lave et forslag til dig, vi begynder på din adresse. Se hele vores 2016 Prag kalender.

prag koncert festivalVil du rejse til påske eller de vigtige fri-dags ferier i foråret, er det allerede tid at bestille overnatning. Påske i Prag 2016 er topsæson, det ses på priserne. Kan du rejse i ugen op imod påske, er priserne på hoteller og lejligheder oftest lavere. De kendte påskemarkeder i Prag åbner allerede 12.3 i 2016, påsken falder tidligt. Tjekkiet har den store fordel, at de ikke lukker. Kun 2.påskedage er en statsfridag. I ugen fra 14.-18.marts før påske har vi travlt med studierejser, book endelig hotel og dansktalende guide snarest! Påske i Prag vil til næste år også byde på den store, publikums-venlige filmfestival Febio Fest. Familier som rejser til fodboldturneringen Golden City Cup opfordres også til snarlig bestilling. Janet Jackson Prag koncert falder lige før Store bededag i april. I weekenden til Kristi Himmelfart er Prag maraton blevet hurtigt udsolgt og de 10.300 løbere med familier fylder godt på byens hoteller. I pinse-weekenden midt i maj, holdes der Skt.Nepomuk barok festivitas omkring Karlsbroen med musik og fyrværkeri

prag festival zizkovHvis du gerne vil løbe i Prag og ikke nåede maraton-tilmelding, er der både halv-maraton 2.april og I 2016 får vi ikke så store sportsarrangementer som i 2015 med ishockey VM. Der er dog tig mulighed for at opleve sports-begivenheder. I Prag spiller fire fodbold-hold i Gambrinus-liga (den tjekkiske Superliga), to hold spiller ishockey i bedste række. I januar holdes international hockey-turnering. Allerede i februar er der Prague Snooker Champions. I juni måned i 2016 får vi mulighed for at opleve flere af de bedste danske speedway-kørere til Prague Speedway Grandprix. I juli holdes stort Eurogym i Ceske Budejovice. I en helt anden boldgade vil 700-året for Karl d.4s fødselsdag spille en rolle i hele 2016. Regn især med mange begivenheder omkring datoen 14.maj.

prag koncert kraftwerkPrag ligger koncertsale til en række kendte rytmiske koncert navne i 2016. Motörhead spiller 28.februar, vi er selv mere til The Residents 5.februar. Vi har selv kig på Tindersticks 10.marts, andre vil sikkert glæde sig over Maceo parker i smukke store Lucerna 6.marts. Vi nævnte Janet Jackson i april, vi springer hende over og overvejer Black Sabbath til juni for nostalgien. I sommeren kommer festivaler siden til at dominere. Colours of Ostrava i øst er den største i Tjekkiet. I Prag er det værd at bemærke gratis United Islands. I juli er der desuden både Iron Maiden og Rihanna koncerter i Prag. The Cure gæster Prag 22.oktober.

prag klassisk koncertByen Prag er med rette berømt for sin klassiske musik scene. Hvad enten du vil til opera, symfoni-orkester eller kammer-musik finder du her dygtige orkestre i smukke sale. Øjeblikkets mest berømte sangerinde i Tjekkiet er nok mezzo-sopran Magdalena Kozena, hun er gift med Simon Rattle. I denne sæson har hun en fast koncertrække i Rudolfinum, hjemsted for den tjekkiske filharmoni. 19.januar er ægtemanden med i Dvorak salen, 24.februar med barokt orkester. 27.-29.april får Rudolfinum besøg af violinist Anne-Sophie Mutter, hun skal spille Martinu, Dvorak og Beethoven. 12.maj begynder Prazske Jaro / Prags Forår. Billetterne er netop sat til salg 11.december. Vi har kig på Bruckners massive 5.symfoni med Statskapelle Berlin og dirigent Daniel Barenboim. Academy of St.Martin in the Fields med pianist Murray Perahia 31.maj vil nok også sælge hurtigt. Vi vil endelig gerne anbefale kontra-tenor Andreas Scholl, han synger med de suværene, lokale Collegium 1704 2.juni.

Vi er glade for kommentarer, ris og ros. Har vi overset en interessant Prag begivenhed, tager vi altid gerne imod tip? Se den samlede 2016 Prag kalender.

Pavel og Helge – info@pavel-helge.dk +420 608 08 1111

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk