Наши партнеры

Prag december 2008

Læs om december i Prag 2009 >>

December måned i Prag begynder allerede d.29. november. Kl.17 tændes det store juletræ på Prags gamle rådhusplads. Det er også startskuddet til julemarkederne. De vil være åbne helt til d.1. januar 2009. 5. december markeres Mikulas. Det er nationale fridage i Tjekkiet d.24-26. december og 1. januar 2009. Læs videre om både koncerter og udstillinger, julegaver og markeder i Prag.

I decembers guide for Prag, kulturkalenderen, har vi fokus på markeder, juledage og koncerter. Yderligere information om og tip til kulturlivet, kan findes på vores opdaterede liste om aktuelt i Prag. Der er mange store udstillinger at anbefale. Læs her om Inkaguld på Prags borg. Hrad borgen huser desuden en stor udstilling om Slovakisk kunst. Nationalgalleriet har udstilling i Prag 7 om Picassos grafiske arbejde og der er en udstilling om arkitekten Adolf Loos på Prags bymuseum.

Første koncert vi vil anbefale i december i Prag er med Ljiljana Buttler fra Bosnien. Hun kaldes bla. “Gypsy-blues” moder. Buttler spiller på Akropolis i Zizkov, Prag 3, d.3. december kl.19.30. Dagen efter, 4.december, er der re-premiere på Statsoperaens egen balletproduktion af Bedrich Smetanas Ma Vlast Mit Land. Det er et smukt stykke musik, det iscenesættes med fuld orkestrering, multimedie-effekter og hele balletten. Forestillingen spilles også d.7-8. december. Statsoperaen er i øvrigt vært for et af de største nytårsballer i Prag.

Ceska Filharmonie, Den Tjekkiske Filharmoni, har Mahlers store 3.symfoni på programmet d.4-5. december med to kor og hele orkestret. 3.symfoni af Mahler varer 100min og spilles som vanligt i den smukke Dvoraksal i Rudolfinum. 11-12. december har filharmonien i Prag et fint program med Dvorak og Martinu med 5 sangere, dirigeret af Sir Charles Mackerras. 13.december er der kammerkoncert med Martinu, Hindemith og Shostakovich på programmet, i Lichtensteinpalæet i Mala Strana, Lillesiden.

December sluttes med at par berømte jazz-navne. Diane Reeves indtager det uheldige kongrescenter d.17. december. Filmaktuelle Woody Allen bringer for første gang sit New Orleans Jazz Band til Prag d.20. december samme sted. I kongrescentret vil også tenoren Jose Carreras indtage scenen d.15. december.

Vi kan anbefale legenden Tony Allen fra Nigeria, hans sidste koncert til Repect festival var overbevisende. Tony Allen indtager Akropolis d.19. Endelig vil vi anbefale de lokale Roma-helte Gypsy.cz for juleopvarming d.23. december, i Lucerna, den koncert vil med garanti lette.

Starometske Namesti, den Gamle Bys Rådhusplads, og Vaclavske Namesti, Wenzelspladsen huser de to største julemarkeder i Prag. Et mindre marked findes i Havelska-gaden, det gamle frugtmarked der ligger imellem de to pladser. I Vinohrady Prag 2 er der julemarked på Namesti Miru Fredspladsen og der er et stort, folkeligt julemarked ved Vystaviste i Prag 7 (hvor hallen brændte tidligere i år).

5.december er Mikulasdag, læs om den tradition og andre juleting i vores indlæg fra 2007 om december og om jul. Gå ikke glip af julemessen d.24/12 på Rådhuspladsen i den Gamle By. Læs fine sider fra Prags Informations Service om tjekkisk julemad og om tjekkiske juletraditioner. Vi skrev tidligere i år om karpernes vej fra søer over damme til juleborde. Karperne sælges i tønder den sidste uge frem imod jul. Her er der tip om julegaver og shopping i december.

Bestil et hotel i Prag til lavsæson-pris i december eller få en individuel tur tilrettelagt kun for jer.

Vesele Vanoce Glædelig Jul. +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk