Наши партнеры

Prag festivaler i maj

29Prag præges i den skønne maj måned af en række fine festivaler. Her handler det om de to største, øl og klassisk musik i Prag: Cesky Pivni Festival, Tjekkisk Øl Festival er kun et par år gammel og byder på de tjekkiske øl i verdensklasse 22-30.maj.

Prazske Jaro, Prags Forår, er blevet verdensberømt siden begyndelsen i 1946. Der er koncerter i Rudolfinum, Stænderteatret og Obecni Dum m.fl steder inde og ude, fra 12.maj til 3.juni. Næste mandag følger Prag kulturkalender for maj. Dette indlæg har information om Cesky Pivni Festival og Prazske Jaro.

festival-map-thumbDen Tjekkiske Ølfestival er som sagt ret ny. Sidste år skrev vi om deres arrangement ved Vystaviste. I 2009 er øl-festivalen rykket til større arealer ved metro Letnany, det er sidste station på den røde metro linie >>.

Endnu kendes udvalget af øl ikke præcist, men organisatoren har lovet at der i 2009 vil være flere små- og mikro-bryggerier. I 2008 var det mest de store bryggerier. Der er ingen entre til festivalen for tjekkisk øl. Festivalen laver sin motive-pivni-tolar-01-thumbegen møntfod, en Tolar. Historisk blev en Tolar brugt fra 1519, fra Jachymov, inspiration for Dollar i USA.

20En Tolar til øl-festivalen koster 40czk, man kan minimum købe en pakke med 5. Et krus (man kan tage med hjem) eller en øl koster 1 Tolar og der kan også købes souvenirs m.m. for dem. Det er for at lette service.

Øl-festivalen i Prag vil have 10000 pladser ved borde med servering. Mandag til fredag vil der være åbent fra kl.15-02, mens der er åbent fra kl.12-24 i weekenden. Det er muligt at reservere pladser her. Folkene bag håber på op mod 100.000 besøgende. Læs om værtshuse i Prag >>.

obecni-dum_smetana-hall_2Prazske Jaro, Prags forår, er den største og bedste festival for klassisk musik i Prag, Tjekkiet. Festivalen Prags Forår begynder altid d.12.maj på Bedrich Smetanas dødsdag (1884) og slutter i 2009 d.3.juni.

Hovednavnet er i 2009 Anne-Sophie Mutter, Kurt Masur og Dresdner Philharmonie, de skal spille Mendelssohn og Dvorak 1,juni i Obecni Dum, Folkets Hus.

Prazske Jaro har både symfoni-koncerter, kammermusik, international prazske-jaro-logokonkurrence og alternative koncerter. I 2009 vil vi f.eks. pege på Dave Holland Quintet i Lucerna d.27.maj og Ringenes Herre symfoni i Kongrescentret d.28.maj.

rudolfinum_dvorak-salOpera-opførelser som Don Giovanni og Dvoraks Rusalka på Nationalteatret indgår i Prazske Jaro programmet. De store koncerter bliver med sikkerhed udsolgt, vi anbefaler at bestille billetter online – Se her.

Vi tilbyder selvfølgelig kunder hos pavel-helge.dk at ordne billetter og reservationer til restauranter. Husk at besøge os igen mandag d.27.april for hele kulturkalenderen for maj i Prag. Husk at 1. og 8.maj er fridage i Tjekkiet >>.

Se Prag hotel tilbud – last minute. Send os en mail for mere information om individuelle ture i Prag. Eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag festivaler i maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk