Наши партнеры

Prag i august

prague.360cities prag ballonPrag i august. Kultur i Prag hver måned med pavel-helge´s kulturkalender. Brug højre margen for aktuelle links til begivenheder i Prag eller nyheder i Tjekkiet. Du kan også se korte Prag nyheder med vores Twitter.

I august holder mange tjekker sommerferie. Måneden præges som resten af sommeren af utrolig mange festivaler i hele Tjekkiet, læs mere hos prague.tv. Vi vil her blot gøre opmærksom på Hip Hop Kemp i Hradec Kralove 22-24.august med The Roots som hovednavn.

I Prag er der Prague Jazz Week med fokus på unge kvinder i Jazz fra 9.-18.august. Funky Maceo Parker spiller Prague Jazz Week 2008i Lucerna d.17/8 som hovednavn, men der er 6 koncerter med kvinder i AghaRTA Jazz Centrum (nær Prags gamle rådhusplads, Zelezna gaden) fra d.11-16/8. Hver aften kl.21.

Prag byder i august 2008 på masser af rytmiske koncerter. Iron Maiden 8.august på Slavias vinterstadion. Kongrescentret hvor Tom Waits spiller d.21-22.juli huser 12.august Alanis Morisette. Slavia Prags atletik stadion lægger baner til R.E.M. d.17.august. Endelig vil vi pege på Sigur Ros, de spiller i sportshallen, Vystaviste i Prag 7, d.19.august.

rudolfinum prag filharmonienDen klassiske musikscene præges også af festivaler. Statsoperaen har 6.august en usædvanlig opsætning af fransk barok teater med Molieres “The Doctor in spite of himself som en del af “Summer Festivities of Early Music“, sommerfestivalen for tidlig musik. Der er også koncerter 27-31/7 og  8-13-17/8 på smukke scener som Belvedere sommerpalæet i Prag borgs royale haver og Vysehrad borgen.

Statni Opera, statsoperaen holder fra d.22.august for 16.gang festival for italiensk opera med fokus på Verdi og Puccini. Statsoperaen i Prag ligger ved Vaclavske Namesti i Nove Mesto, den nye by. Det var oprindeligt det tyske teater. Der er også mange ballet opsætninger.

I landets bedste koncertsal, Dvoraks sal i Rudolfinum, holdes der fra 16.august Dvorak festival. Dvorak står iprag speedway grandpirx øvrigt som statue foran bygningen. Åbningskoncerten med den tjekkiske filharmoni d.16.august er med den fantastiske slovakiske pianist Ivan Moravec. Der vil være både kammer- og symfonikoncerter. Orkestre fra Budapest, Berlin og London deltager. Dvorak fetsival lukker d.4.september.

2.august holdes der på Marketa stadion, i Prag 6, FIM Speedway Grand Prix. Det er en del de individuelle verdensmesterskaber. De danske kørere Nicki Pedersen, Hans Andersen og Bjarne Pedersen deltager. Der er åben træning d.1/8 fra kl.15. 2/8 begynder Grand Prix kl.19. Billetterne koster fra 300-2500czk.

I august 2008 vil 40års-markeringen af invasionen af Tjekkoslovakiet, natten ml. d.20 og 21.august 1968, fylde meget. Læs om baggrunden eller her om Jan Palach. Vi skriver mere om Prag 1968 i den kommende tid.

Vi vil snart følge op med en side om udstillinger og gallerier i Prag i efteråret. Husk at d.2.august er fars dag, derfor er der gratis adgang for fædre i Prags Zoo, læs mere om Prag for børn her. Senest skrev vi om røgfri steder i Prag.

Send os en mail eller ring: +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk