Наши партнеры

Prag i februar

I februar byder Prag på store koncerter, gode udstillinger, ishockeykampe og karneval. Læs om januar i Prag. Her vil vi særligt fokusere på vinterferien i Prag, se også links under “Aktuelt i Prag”. Februar vil præges af præsidentvalget i Tjekkiet d.8.

Læs vores indlæg om Vaclav Klaus (billedet øverst forestiller Klaus på slottet, Hrad) eller hør et grundigt indslag fra Orientering på P1: Vaclav Klaus udfordres på præsidentposten.

Februar begynder i Prag med et andet Karneval. Allerede i de sidste dage af januar går det løs med Bohemian Carneval. Omdrejnings- punktet til karnevalet er det enorme Clam-Gallas palæ i Prags gamle by, lige bag den gamle rådhusplads. Der er aktiviteter hver dag. 5.februar (Mardi Grass) er afslutningsdagen og sandsynligvis den flotteste parade med lanterner (billedet er fra 2007), den vil begynde på Namesti Republiky kl.18.

Divaen Jane Birkin giver en overraskende koncert på Archa d.16.februar. Hendes koncert på Vega i januar er aflyst! I et interview udtalte hun: “Franz Ferdinand says I’m an icon, I feel like I’m made out of wood or something, like a totem. I’m pleasantly surprised by all that even if I know it’s because of Serge (Gainsbourg)”. The Cure spiller d.21/2 i Sportshallen, Prag 7.

I Prag kan man næsten altid finde en spændende klassisk koncert. 20.februar er der matine- koncert (bla. Mozart) i Rudolfinum med Wallinger Quartet. Vi vil også anbefale det fine Beethoven-program d.14+15.februar med hele filharmonien og dirigenten Sir John Eliot Gardiner. Billetterne koster bare 600czk for de bedste pladser. Der er en fin Prokofiev ballet d.17.februar på Statsoperaen, billetter fra 100-1150czk.

Ishockey sæsonen er i fuldt sving. Det danske U20 landshold røg ud af VM for blot en uge siden, i Tjekkiet. Den tjekkiske liga spiller til gengæld hver uge. I Prag er der to dominerende ishockeyhold Sparta Prag og Slavia (logo billedet), som spiller hver anden kamp i Prag. Sparta Prag spiller 17.februar mod Trinec (Sparta slog Trinec 5-2 d.6.januar) og d.25.februar spiller Slavia Prag mod Vitkovice. Det koster under 200czk begge steder.

Vi tilbyder i vinteren individuelle ture, læs om dem her. Nu kulden hærger kan det hjælpe at tage en udstilling på vejen. Se Josef Lada og bla. hans Svejk illustrationer i Obecni Dum, Folkets Hus. Prag slot udstiller skønhed fra Rudolf d.IIs hof, årene hvor også Tycho Brahe var i Prag. Midt i marts begynder vores 2008 turprogram. Send os en mail. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk