Наши партнеры

Prag i januar

Prag er helt stille den første dag eller to i januar. Siden stiger aktiviteten i Prag og resten af Tjekkiet hurtigt. Økonomien brager frem med god vækst og færre arbejdsløse, men dermed også en stærk tjekkisk krone. Den vil forblive stærk i foråret, se kurs her. Der er også stor inflation. Har du læst om nye priser i Prags offentlige transportsystem (dpp) i 2008?

Nederst løfter vi sløret for en ny tur med pavel-helge.dk i 2008. Læs i stedet om Prag i december eller nytår i Prag. Vi har opdateret et tidligere indlæg om missilskjold og amerikansk radarbase. 68% af tjekkerne er nu imod. Regeringen er for.

En mægtig udstilling af en af landets vigtigste malere, Mikolas Ales, er åbnet i ridestaldene ved Prags slot, indtil april. En række andre store udstillinger forsætter i 2008. Udstillingen om Wallenstein blev kaldt 2007s vigtigste i Prag. Den gennemførte udstilling om bamser på Prags bymuseum fortsætter også ind i februar 2008. Nylig er der åbnet en udstilling om Vaclav Havel ved restaurant Hergetova Cihelna, den er permanent og ikke så stor.

I finder Franz Kafka museum i samme gård i Lillesiden, på Prags venstre flodbred. I samme blob kan I læse om de pissende mænd, statuen af David Cerny. Apropos Kafka er banegården Nadrazi Holesovice i det nordlige Prag blevet omdøbt til Nadrazi Franze Kafky. Det er den første station i Prag, hvis I kommer med toget fra Berlin og Danmark. Desværre er der ikke givet midler til at renovere samtidig. Bemærk Prags hovedbanegård til gengæld er under renovering.

I januar bliver billetterne til tjekkiets vigtigste klassiske festival Prags Forår, Prazsky Jaro, frigivet. Vil I have billetter til de bedste koncerter i maj i de billige kategorier, skal I være hurtige. Læs mere i foråret. Se programmet.

Nu i januar er der to bemærkelsesværdige koncerter med rytmisk musik. 14.januar spiller Fanfare Ciocarlia verdens måske bedste hornorkester på det lille venue Akropolis. Der bliver med garanti kog på. Smashing Pumpkins spiller d.30.januar i T-Mobile arena. Skriv en kommentar på bloggen (uden registrering) eller send os en mail med jeres idéer eller spørgsmål.

Vi er næsten færdige med vores turprogram for 2008. Vi vil her gerne præsentere en ny tur. Det bliver til Skoda en gang om ugen, med besøg på fabrik og museum. Frokost i Mlada Boleslav, hvor Skoda ligger. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag i januar

  1. Her er en fin artikel om betydningen af den såkaldte “Tre kongers” deklaration d.6 januar for 90 år siden, 1918. I Folkets Hus, Obecni Dum, underskrev tjekkiske politikere en deklaration der kaldte på tjekkoslovakisk uafhængighed. Læs mere hos Radio Pra: http://www.radio.cz/en/article/99270

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk