Наши партнеры

Prag i Juni – II

Prags Gamle By strækker sig fra Krudtårnet til brotårnet ved Karlsbroen. Det giver den måske allerbedste fornemmelse af den snævre, middelalderlige by, at se det hele ovenfra. Prøv at trykke billederne eller se Prags Informations forslag til tårnbesøg.

I sidste blog om Prag i juni måned, skrev vi en del om koncerter. I forlængelse af den fine Respect Festival i dag og i morgen, er der en rigtig interessant koncert i den spanske synagoge d.13.juni kl.20 med Cracow Klezmer Band. I samme synagoge, i Robert Guttmann galleriet, er der for tiden en udstilling om transporten af tjekkiske jøder til Polen under WW2. Apropos koncerter er Juni måneds mest interessante koncerter med den tjekkiske filharmoni, d.21-22.juni i Rudolfinum.

Den Gamle jødiske kirkegård er et af byens underligste steder. Bemærk muligheden for en samlet billet til alle synagogerne og kirkegården. Kinskypalæet på den Gamle Rådhusplads huser udstillinger af tjekkisk landskabsmaleri. I det enorme barokke Clam-Gallas, mellem den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen, er der fine fotografier af Prag i fortiden.

En af de mest usædvanlige oplevelser i øjeblikket er den mørke cafe. Midt på det gamle frugtmarked Ovocny Trh, bag Stænderteatret Stavovske Divadlo, er der en helt mørklagt cafe, drevet af blinde, hvor vi andre kan få en flig af fornnemmelsen af ikke at kunne se. Der er åbent frem til d.13.juni. Stænderteatret byder i hele Juli måned på en fin produktion af Don Giovanni. Mozart dirigerede i 1787 selv urpremieren her.

Mad og drikke i Prag varierer utrolig meget i pris og kvalitet, men de to ting hænger langt fra altid sammen. Lokale betaler nødigt mere end 30-40czk for en velskænket Urquell. Det er den måske bedste markør af prisniveauet. Her vil vi gerne anbefale nogle steder i den Gamle By, som vi selv holder af.

En af byens smukkeste cafeer med et helt unikt Kubistisk interiør er Grand Cafe Orient, i Huset af den Sorte Madonna, på hjørnet mellem Krudttårnet og Stænderteatret. De serverer god kaffe og meget lækre kager. Den Gamle Bys måske bedste Thaimad findes hos Orange Moon der ligger bare 150meter fra den Gamle Rådhusplads.

I nærheden af Albatros ligger en favorit for mange gæster og lokale, U Sadlu, et af byens bedste steder for kød, uanset om det skal være and, griseknæ eller kæmpe bøffer. Tilsvarende store portioner muslinger og andre lækkerier fås på den belgiske Les Moules, ved den Gamle-Nye synagoge og Hotel Intercontinental. Det danskdrevne Dan-deli leverer byens bedste fisk. I nærheden ligger i øvrigt byens måske bedste bager, også drevet af en dansker, Bakery Mansson.

Sidste billede er fra Karlsbroens tårn mod den Gamle By. Læs videre på bloggen nu, se vores turprogram eller send os en mail.
I næste uge blogindlæg om den Gamle By, Stare Mesto. pavel-helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk