Наши партнеры

Prag i juni

I juni måned i Prag er der meget at være opmærksom på. Maj måned igennem er det Prags Forår Prazsky Jaro den vigtigste og mest omfattende klassiske festival i landet. Den varer til den 3.juni. Der har i år været meget opmærksomhed om besøget af San Francisco Symphony, de spiller d.24. og 25.maj. D.25. er der en spændende Mozartopsætning i Stænderteatret. Enkelte koncerter er udsolgt og til de mest populære er der kun dyre billetter tilbage. Nogle fås til blot 250czk. Koncerterne finder sted i smukke kirker og landets to vigtigste sale, Dvoraksalen i Rudolfinum og Smetanasalen i Folkets Hus.

Der er i slutningen af maj to teaterfestivaler, den meget omfattende Fringe Festival i Lillesidenkvarteret og Festival Farma koncentreret om Svandovo teatret i Smichov. De har bla. forestilling med Odin Teatret.

2.juni truer tjekkiske højreorienterede med at ville blokere grænseovergange mellem Østrig og Tjekkiet. Det er en modhandling fordi en række østrigske organisationer – mod atomenergi og det tjekkiske værk, Temelín – flere gange har blokeret grænseovergange. Tjekkiske politikere på nationalt niveau har truet østrigske politikere med konsekvenser, hvis ikke de kan holde grænerne åbne. Der er stor risiko for der kan komme flere blokader.

Den amerikanske præsident Bush kommer til Prag d.4.-5. Juni. Han skal diskutere radar og missilbaser. Overordnet er der i Tjekkiet politisk velvillighed overfor amerikanske ønsker, men i befolkningen er der stor skepsis og flere af landsbyerne, hvor det kan komme på tale at stille radar op, har holdt egne afstemninger med et stort flertal mod en opstilling. Bush skal blandt andet også adressere en demokrati-konference. Der kan forventes en del bøvl i byen, seks demonstrationer er nu anmeldt til Prags rådhus.

Respect festival har i år 10års jubilæum. Festivalen har en stor del af æren for at der findes en scene for verdensmusik i Prag. Den finder i år sted på øen Stvanice (mellem Botel Albatros og Prags marked) d.8-9.juni. En billet til begge dage koster 460czk og til en enkelt dag 360czk. Programmet præges i år blandt andet af musik fra Mali. Afel Bocoum er et af hovednavnene. Han udviklede sig med mesteren Ali Farka Toure, i 2002 gav han koncert på Roskilde festival med Blursanger Damon Alburn.

Allerede 2.juni spiller George Michael på Strahov stadion. Der er stadig billetter, de fås online hos byens største bureau, Ticketpro, for 1000czk stående til knap 5000czk. Se byens bedste kulturkalender her.

Har I spørgsmål til kulturlivet i Prag, vores turprogram og guidning eller noget helt tredje, er I altid velkomne til at sende os en mail eller ringe +420 608 081 111. Vi har hentet det opdaterede program på trykkeriet i går – download det her i PDF. pavel-helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk