Наши партнеры

Prag i maj og juni 2008

Maj og juni i Prag er festival-måneder. Byen blomstrer med udendørs liv i solskinnet, udeserve- ringer og ølhaver er fyldte. Maj slutter med flere festivaler i Prag. Khamoro for Roma musik og kultur d.25-31.maj, Tjekkisk øl på festival d.23.maj-1.juni (vi skrev om det 23/4)

og fra d.25.maj til d.1.juni den omfattende teaterfestival Fringe, 227 forestillinger, 8 dage. Se kortet til højre for teatre i Mala Strana, Prag 1.

Respect festival fejrer for 11.år verdensmusik over to dage i juni. Allerede 1.juni spiller Bassekou Kouyate på Palac Akropolis, Zizkov. Ngoni er en æld gammel, traditionel lut. Kouyate fra Mali spiller en slags vestafrikansk blues. Læs en BBC-anmeldelse.

Selve Respect festivalen finder sted d.27 og 28. juni på Stvanice øen, mellem Florenc og Prag 7. Billetterne koster blot 400czk pr. person, for 2dages koncerter. Bestil dem hos Ticketpro.cz

Programmet inkluderer divaen Oumou Sangare fra Mali. Kasai All Stars genopliver stammeritualer fra Kongo. Tanya Tagag kan den inuitiske strubesang, hun har arbejdet med Kronos Quartet og Björk. Bandet Dengue Fever fra L.A. har den cambodianske popstjerne Chhom Nimol i spidsen i en blanding af tidlig asiatisk pop, amerikansk psykedelia, Bollywood og Etiopisk soul.

Den nigerianske sanger Asa synger skønne popsange på engelsk – der er flere. Respect festival slutter med israelske Toy Vivo Trio i den spanske synagoge, i Josefov. Et af de allersmukkeste rum for en Prag koncert.

Der er masser af andre koncerter i Prag i juni, Metallica med danske Mnemic som opvarmning d.3.juni på Slavia Prags stadion, Kiss d.6. juni og Lenny Kravitz d.23.juni er blandt de største.

Forfatterfestivalen Prague Writers Festival holder møder for 18.gang, 1. til 5.juni. Temaet er i år 1968. I Tjekkiet betyder det Prag foråret og særligt den sovjetiske invasion, natten mellem d.20 og 21. august 1968. Siri Hustvedt, Paul Auster, Tariq Ali, Slavenka Drakulic, Margaret Atwood, Natalia Gorbanevskaya er blandt stemmerne til debatter og oplæsninger.

Prague Writers Festival bruger Obecni Dum, Teater Minor, det amerikanske center og hovedbiblioteket i Prag. Bestil billetter. Fotografen Josef Koudelkas billeder fra invasionen 1968 i Prag er i øvrigt netop udkommet.

Vi anbefaler den udendørs biograf på Skarp-skytternes Ø fra 7.juni. Læs også om danse-festivalen Tanec Praha (mange børne-forestillinger) og koncerterne ved United Islands på øerne i Prag 19.-21.juni i kommende blog om juni.

Læs om ture i Prag med pavel-helge.dk. Vi tilbyder i 2008 som noget nyt tur til Skoda med både fabrik og museum. Vi har endnu ledige dage i Prag-lejligheden i juni, 50 euro i døgnet. Send en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk