Наши партнеры

Prag i marts 2009 – tivoli og film

prag_borg_vinter_udsigt_2009Her er kulturkalenderen for Prag i marts 2009. Ud over dette månedlige indlæg om Prag kultur, kan du se links til aktuelle begivenheder her.

Prag har blandt mange tilbud i marts tivoli ved Vystaviste, halvmarathon og de kendte påskemarkeder i Prag åbner d.28.marts på Staromestske- og Vaclavske Namesti.

AC/DC koncerten er udsolgt. Der er til gengæld fortsat sne i bjergene, VM i Liberec slutter d.1. marts. Vi laver gerne individuelle ture i Prag i hele marts. Her er korte beskrivelser og link til begivenheder og kultur i Prag, i marts 2009.

matejskapout1722Matejska Pout eller Skt.Mathias marked er en forårstradition fra det 16.århundrede. I 2009 er Matejska Pout et tivoli. 130 store og små attraktioner, en af favoritterne er en stor karrousel kaldet Loch Ness.

Området ligger ved Vystaviste i Prag 7, lige ved Krizikova fontænen. Den zoologiske have i Prag ligger på den modsatte flodbred. Gå til Troja på 30 minutter fra Matejsky Pust.

Læs flere tip om Prag med børn og unge.

prag-palackehomost-svaneVejrudsigten for marts kan være uforudsigelig. Tjek vejret i Prag den næste uge med DMI. Biograferne i Prag er gode alternativer til våde og blæsende dage, i marts er der to festivaler for film at vælge imellem. Se aktuelt program for biografer i Prag.

One World er en dokumentarfilmfestival arrangeret af den tjekkiske NGO People In Need. One World festivalen har Lucerna, ved Vaclavske Namesti i Prag 1, som omdrejningspunkt  fra d.11-19.marts. En af serierne er officielt arrangement for det tjekkiske EU-formandskab.

Månedens anden festival for film i Prag er Febiofest, som er en stor publikumsfestival med et bredt program – også koncerter. Febiofest løber i 2009 fra 26.marts til 3.april. I 2009 er et af hovedprogrammerne nye danske film. Village Cinema, Smichov Prag 5, er hovedbiograf for Febiofest.

petrske_namesti_pragMarts måneds koncerter i Prag rummer en dansk overraskelse, Susi Hyldgaard og Jannik Jensen hos Lille Glenn i Mala Strana. De spiller d.3. marts, koncerterne begynder kl.21.30 på U Maleho Glena og restauranten er sent åben. Samme dag er der slovakisk og tjekkisk hip Hop på Palac Akropolis, i Zizkov, nabo til TV-tårnet. Bemærk Agharta JAZZ.

Dance-scenen i Prag liver i marts op på Klub Sasazu (ved Prags marked) med besøg af Eric Morillo d.20. marts og 3 dage før Paul Van Dyk. Factory Hall er en nyere klub ved Kolbenova, i nærheden af den store O2 Arena, Let It Roll d.13.marts har 8Dj’s bag pultene, fra kl.20 til næste morgen. Læs om diskoteker og klubber i Prag.

rudolfinum_prag_koncertsal_dvorakPrazsky Premiery optager Dvorak salen i Rudolfinum fra d.14-22. marts, det er ellers  fast hjemmebane for den Tjekkiske Filharmoni, toppen af klassisk musik i Prag. De er i marts værter for en fornem festival for ny europæisk musik, temaet i 2009 er netop europæisk kompositionsmusik fra 2003-2009. Find tip til klassisk musik i Prag med vores kultur links.

De mest markante udstillinger i Prag har løbet et par måneder. Adolf Loos udstillingen på Prags bymuseum fandt vi lidt skuffende, mens Andy Warhol Motionpictures på Galerie Rudolfinum er inspirerende, godt planlagt og ret kort, for vores smag. Udstillingen af Inka-guld på borgen i Prag er åben helt til maj.

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag i marts 2009 – tivoli og film

  1. Vi har forsømt at nævne Prag Hervis halvmarathon. Det løbes d.28.marts fra Namesti Jana Palacha, 500 meter fra den Gamle rådhusplads. De hurtigste slutter ca.1 time senere samme sted: http://www.praguemarathon.com/en/2009/hervis-prague-half-marathon/hervis-prague-half-marathon/about-the-race

    Desuden har vi lige opdaget pis.cz gøre opmærksom på at Lanovka na Petrin, tandhjulsbanen på Petrin højen er lukket fra d.16. marts til d. 3 april. Tag sporvogn 22 til Pohorelec eller bus 187, fra Karlovo Namesti, til Stadion Strahov i stedet: http://194.213.60.4/IDOS/ConnForm.aspx?tt=pid&cl=E5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk