Наши партнеры

Prag i marts – påske 2008

Påsken falder tidligt i år. Prag og omegn byder i marts på mange påske- arrangementer, gamle frugtbarheds- ritualer, æg, lam, harmonika– festival og 2 filmfestivaler. Det er blevet tradition efter 1989 at der er påskemarkeder på både den gamle rådhusplads og Vaclavske Namesti, Wenzelspladsen. Læs mere om traditionerne med piskeris og æg her: Prag påske 2007.

Krivoklat borg med damptog er en helt speciel mulighed d.22-24.marts. Det historiske damptog kører fra Prag Braník kl.9.24. Brug gul metro og sporvogn, eller sporvogn 3, 17 direkte. Det tager knapt en halv time fra centrum til Branik . Toget kører retur fra Krivoklat kl.11.26 og 15.31. Krivoklat borg stammer fra det 12. århundrede, meget er åbent med billet, blandt andet et berømt fængsel med torturinstrumenter.

Pribram er en anden by sydligt for Prag, hvor de holder særlige påskebegivenheder. Minemuseet ligger oven på skakter fra det 16. og 18. århundreder, hvor man oven i købet kan komme ned med et særligt minetog. Pribram er også første stop på pilgrimsruten, kaldet den gyldne rute, ruten går fra Prag til Velehrad i Moravien. Begynd med at besøge det lille jesusbarn i Mala Strana, Lillesiden, i Prag.

Nær Pribram er der i Svata Hora en særlig koncert til påske, d.24.marts. Prag har også specielle påske koncerter, blandt andet d.23-30. marts kl.17 i St.James, på tjekkisk Sv.Jakub. Det er Prags næststørste kirkerum med et fantastisk orgel. De der har været med på byrundtur kender den ved indgangen til Ungelt.

Der er to varierede filmfestivaler i Prag i marts. One World finder sted d.5-13.marts i 2008, i biograferne Svetezor, Lucerna og Atlas. One World er en menneskerettigheds-festival, i år særligt med fokus på diktatorer. Billedet her er Cafe Slavia, overfor Nationalteatret.

Febio-fest er marts måneds 2.filmfestival, det er tjekkiets største uden konkurrence og festivalen ledsages af et omfattende koncert-program. Febio foregår fra d.27.marts til 4.april 2008. Begge festivaler er meget engelsk-venlige.

Vi ønsker jer en glædelig påske og håber I vil nyde sæsonens specialiteter. Find andre muligheder under Aktuelt i Prag i højre margen. Billederne er i dag fra 360cities arkiver. Vinterbaderne er “fanget” i Moldau, ved Nationalteatret i Prag, i januar 2008.

Se alle Prag ture her. Har du set at vi i år kan tilbyde Skoda fabrik og museum (d.17, 24 og 31.marts), med dansk guide. Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag i marts – påske 2008

  1. Whipping Easter into the 21st century -http://www.praguemonitor.com/en/294/life_in_prague/19963/
    En god artikel om påsketraditioner i Tjekkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk