Наши партнеры

Prag i marts

Prag marts 2015

I Prag vejrer vi forår hvert år i marts. Påske nærmer sig og de kendte påskemarkeder i Prag åbner allerede fra 21.marts. Vi laver en ekstra byrundtur allerede 28.marts og før private Prag ture. Udelivet vågner ved mildt vejr. Gennemsnit i marts er blot 7 regn dag, sneen kan dog også overraske her. Det er ikke for sent til ski i bjergene? Her følger Prag kultur-kalender. Musik, ishockey, atletik EM, filmfestivaler med mere.

prag tyn braheMarts måned i 2015 er præget af sport, filmfestivaler og forberedelser til påske. Påskemarkederne åbner d.21.marts. Det er vejrmæssigt en mild måned, der er fuldt blus på kulturlivet og så er det endnu lavsæson for priser på hoteller. Bed om et tilbud! Vi får travlt med studiegrupper i slutningen af marts. Husk at Skt.Patricks dag d.17 også fejres i byen. Vores faste ture med dansktalende begynder 1.april, men vi laver inden da meget gerne ture med privat guide i Prag og hele Tjekkiet. 28.marts laver vi årets første byrundtur.

ture prag 15aI denne kulturkalender begynder vi med sport. EM i indendøres atletik holdes i den store O2 Arena i Prag 9, den huser også mange store koncerter og ishockey. Atletik EM i Prag begynder 5.marts om eftermiddagen. De billetter til længdespring og kuglestød er sat til salg til 190czk/ca.52dkk per person, 6. marts er der program både morgen og eftermiddag, 7.marts kun eftermiddag. Vi satser på Andreas Hjartbro Bube tager medalje i 800meter løb 7.marts om eftermiddagen. Følger du andre danske håb? Skriv gerne en kommentar (med dag/tid) nederst eller på Facebook. 28.marts kan du opleve Westside Wrestling i Prag 8, Karlin. Kæmperne ser drabelige ud.

Prag udsigt borgHC Sparta Prag gæstes af Trinec d.1marts til 52.runde, inden Extraliga begynder på slutspil. Den bedste række i fodbold i Tjekkiet hedder nu Gambrinus-liga, der er fuldt program i marts. Se f.eks. Slavia Prag hjemme mod Mlada Boleslav 14.marts, de spiller på Eden i Prag 10, 160-310czk for billetter. Samme stadion ligger plæne til europæisk kvalifikation. Tjekkiet møder efter fire sejre i gruppe A Letland 28.marts kl.18. Ståpladser til 590czk og siddepladser til 990czk/268dkk. Tidligere samme dag afholdes Prague Half Maraton. Der er fuldt booket, 12500 deltagere og venteliste. Ruten er ikke offentliggjort dags dato, men det begynder kl.12 på Namesti Jana Palacha med udsigt til Prags borg. Pas på omledt trafik, biler og sporvogne (17 med flere langs floden) må forvente ændringer til Prag halvmarathon.

prag_andel_paaskeAlle generationer synes om at handle. Vi tror de store, berømte påskemarkeder tiltaler forskellige aldre. Påske i Prag begynder med markeder på Gamle bys plads og Wenzelspladsen allerede d.21.marts. Siden breder det sig ud over hele byen. Du kan læse mere om Prag påske i den kommende kulturkalender for april. Vil du se og købe ungt tjekkisk design og håndværk er Dyzajn Market 21.-22.marts uomgængeligt. Det er på piazzetta bag Nationalteatret. Det berømte teater Laterna Magika huses også på Nova Scena / Nye Scene. De har premiere på ny produktion i marts, The Extraordinary Voyages of Jules Verne 7.,8.,20. og 21. 450-690czk.

aero_031013_cFilm er en stor hjertesag og industri i Prag. Den internationalt kendte menneske-rettigheds-dokumentar-filmfestival, One World, holdes fra 2. til 11.marts. Overskriften er “Burst through the Bubble”. Programmet er på vej, det foregår i en mængde biografer over hele byen. I år er det en nyhed at Café Neustadt i Nye bys rådhus huser en særlig “web-serie”. Lån en tablet og se dokumentar over kaffen. Shockproof Film Festival er bogstavelig talt en helt anden genre, alskens “dårlig smag”, splat og horror. Bonus ved denne festival er biografen, Kino Aero i Zizkov, Prag 3 er omdrejningspunkt for kvarteret med afslappet stemning. Blodige dage 3.-8.marts.

cinestar biograf andelScience fiction film er omdrejningspunk for den tematiske film festival Sci Fi Gate. Her er det også værd at besøge Kino Oko, hvor det holdes. Indtag fremtiden fra 12.-15.marts. Febiofest er den store festival i marts, den har et bredt program og internationale gæster. Febiofest film festival i Prag holdes 19.-27.marts. Nye europæiske film og Holland er blandt temaerne. Lokale kender også Febiofest for den gratis musik festival der løber parallelt i kælderen under multiplex Cinestar. Oplev adskillige lokale talenter, fra hip hop 21.3, Jazzfest 22.3 til Ska 26.3. Cinestar ligger ved Andel, Prag 5, metro af samme navn og sporvognsstop Andel.

lucerna prag PassageMusik mangler ikke i marts. Navnet Sexmob fangede os, selvfølgelig. De er jazz (us) soom spiller musik fra Fellini film på gode Jazzdock, det må blive en oplevelse. Sting og Poul Simon koncert i O2 Arena har vakt opsigt., 14.marts til 1990-3590czk. Vi har fået anbefalet koncert allerede 8.marts med The Subways på Lucerna Music Bar. Svenske Jose Gonzales 4.marts samme sted med islandsk support for 640czk var måske også et tip. Samme sted holdes i øvrigt 80-90er disko hver weekend, hvor alle generationer danser igennem! 19.marts tror vi at Tom Waits samarbejdspartner Marc Ribbot vil være spændende på Palac Akrópolis. Telekom holder Electronic Beats 13.marts på Archa teater med Warpaint (US) blandt navnene (380czk).

rudolfinum_2015_pragNationalteatret i Prag har premiere på Musorgskys opera Boris Godunov, 1.premiere 26. og 2. 29.marts. De havde fornylig premiere på en ny produktion af Mozarts Tryllefløjten i den smukke sal på stænderteatret. Den spilles 11.marts. I den samme sal, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren, opføres hans Don Giovanni to gange 8.marts. Wagners Tannhäuser indtager Statsoperaen d.15.marts, den scene tilbyder også Rossini og Verdi i marts måned. Nationalteatret har fine tjekkiske opera-produktioner med Dvoraks Rusalka d.17.marts og hans Jacobin d.19.marts. 24.marts vil vi gerne høre den tjekkiske diva Dagmar Peckova synge om syndige kvinder, Rudolfinum kl.19.30. billetter 450-2900czk. Endelig er vi sikre på at påske begynder ideelt med det barokke orkester Collegium1704 og Bach-messe 30.marts.

bricabrac_tynska_pragUdstillinger i Prag i marts antager meget forskellig karakter. In a skirt – Sometimes i Huset af den Gyldne Ring, lige bag Tyn kirken, ser spændende ud. Det handler om kvindelige i tjekkiske kunstnere i 90erne, efter kommunismen. I det fine DOX galleri i Holesovice, Prag 7, udstiller de – højaktuelt desværre – forsider fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo/DOX. En distinkt tjekkisk kunst med fransk afsæt findes med Alfons Mucha og Art Nouveau i Obecni Dum / Borgerhuset.

Vi ønsker jer alle en varm måned. Ses vi i Prag? Pavel og Helge 

info@pavel-helge.dk og +420 608 081 111

 

 

6 Comments on “Prag i marts

 1. Hej
  Vi er to voksne og et barn på 8 år vi ønsker at se EM inde atletik i Prag
  Kan du klare det for os vi vil gerne bo tæt på stadion og ønsker billetter Til stadion på følgende dage 6-7-8 marts
  Vores favorit er Nick R Jensen dansk mester på 800 ude og inde
  Kan du skaffe biletter til os ? Og være behjælpelig med fly og hotel ?
  Venligst hilsen John Rostgaard far til Nick

 2. Hej John Rostgaard,

  vi prøver gerne at finde jer hotel og også fly. Vi kan være behjælpelig med transfer. Angående billetterne er de udsolgt til jeres dage, kun 5.marts er åben. Hvis I tjekker om det kan lade sig gøre gennem jeres søn, tjekker vi om der er muligheder i Prag. Send os en e-mail info@pavel-helge.dk med jeres datoer/rejsedage, om det er d.6 og og d.8 eller d.5 og d.9, så vender vi tilbage hurtigt. Tak, Helge +420 608 081 111

 3. Her er ekstra link til to festivaler om mad i Prag 28.marts. Seafood Festival i Prag 2: Namesti Jiriho Z Podebrad 28.3 kl.10-20 (metro A), nær TV-tårnet https://www.facebook.com/Seafoodfestival.cz og Suppefestival i Prag 5, ved Moldau/Vltava, nabo til Botel Admiral https://www.facebook.com/events/755795427821952/ 28.3 kl.10-19, 30czk entré Sporvogn til Zborovska. Adressen er Hořejší Nábřeží.

  Desuden forsømte vi at nævne Prag Fashion Week(end). De har mange mindre begivenheder som allerede er i gang http://mbpfw.com/en/schedule/ – Billetspørgsmål: info@mbpfw.com De to dage 21.-22.marts er kulminationen med mange shows på catwalk i en smuk Art Nouveau bygning i Prag 1
  God fornøjelse, Pavel og Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk