Наши партнеры

Prag i november 2008

Den ene spændende koncert efter den anden er planlagt i Prag i november, derfor opgiver vi her at beskrive andre dele af kulturlivet. Find udstillinger under aktuelt i Prag – og andre aktuelle begivenheder i Prag. Den Nationale Georgiske Sukhishvili Ballet vil brillere i det lidet charmerende kongrescenter, Prag 2, d.28.nov. Se dem på youtube.

17.november markerer Tjekkiet fløjlsrevolutionens begyndelse. Læs videre om kommunismens fald i Tjekkoslovakiet i 3 tema-indlæg om fløjlsrevolutionen, 1 turbeskrivelse og 1 indlæg om Horakova. 28.oktober er den tjekkiske nations dag. Tjekkoslovakiet udråbte sin uafhængighed den 28.oktober 1918. I kulturkalenderen for Prag i november handler det om koncerter: trance, rock, jazz og klassisk. Endelig anbefaler vi opera på Narodni Divadlo og Statni Opera.

Jon Hassel (US) beskrives sådan “Almost all of the musicians I meet at the moment seem to regard Jon Hassell as one of the God-like geniuses of contemporary music.” af Toop fra The Wire. Hassel spiller i Prag på Akropolis, under TV-tårnet. 8.november banker musikken til Transmission Trance Party. Arrangørerne har ambitioner om at lave Tjekkiets største trance-begivenhed, i 02 arena i Prag 9.

John Scofield er programsat med Piety Street Band til AghaRTA Jazz d.25.november i Lucernas store sal. I en helt anden boldgade finder vi Michael Bolton, han kommer på sin tour med nyt Sinatra-album både til Prag, Århus og København. Han spiller i Lucerna d.15.november.

To dage før, d.13, slår Asian Dub Foundation sig løs på Roxy, de har ofte været i Prag. Tricky skal ligeledes spille på Roxy, Trickys tour rammer Prag 1 d.24.nov. Electric Light Orchestra kommer fra en anden æra, de skal spille i Kongrescentret d.23.november.

Akropolis har en imponerende række fine afrikanske bands på programmet igennem november. Etran Finatawa kommer fra Niger, et land i krydset mellem berber og arabiske kulturer i nord og afrikanske kulturer syd for Sahara. Etran Finatawa betyder ‘Traditionens stjerner”, bandet blev formet ved Ørkenfestivalen nær Timbuktu i 2004, de spiller d.4.nov.

Asa har baggrund i Lagos, Nigerias musikcentrum. Hun spiller også på Akropolis, d.9.nov. Asa beskrives som “nigeriansk soul”, hun nævner bla. Marvin Gaye og Fela Kuti som inspiration.

The Skatalites er næsten et årligt indslag i Prag og på tjekkiske festivaler. De sidste levende fra Jamaicas gyldne periode: Ska, Rock Steady, Reggae, Skatalites var med i begyndelsen. De spiller op til fest i den flittigt brugte store sal på Akropolis d.29.november.

Vi har valgt 3 af mange, fine klassiske koncerter i Prag den kommende måned. Skampa Quartet spiller i Dvoraks sal i Rudolfinum d.5/11. Skampa Quartet vil spille Haydn, Debussy, Fischer og Pärt, en af landets fineste kvartetter i Prags fineste koncertsal. De følgende to dage, d.6 og 7.nov., overtages scenen i Rudolfinum af dirigenten Manfred Honeck og hele den Tjekkiske filharmoni, de skal opføre Mahlers 1.symfoni.  Endelig vil vi pege på en klaver-recital med den russiske stjerne Berezovski d.16.nov., ligeledes i Rudolfinum.

Statni Opera, Statsoperaen, har Dvoraks Rusalka på programmet kl.19, d.21.november. Jenufa er en opera af Janacek, operaen opføres på Narodni Divadlo, Nationalteatret, d.12. og 29.november. En af Mozarts mindre kendte operaer, La Finta Giardiniera, spilles tre gange på tjekkiets nationale scene i november, d.2.,9. og 17.

Nyd koncerten i Prag med pavel-helge.dk: Hotel eller lejlighed nær koncertstederne, transfer fra lufthavn eller banegård, billetter der ligger klar ved ankomst, middag før eller efter… Vi laver gerne et aktuelt tilbud.

Telefon +420 608 08 1111Send os en mail

pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk