Наши партнеры

Prag i november

November i Prag byder på mange koncerter. Bemærk f.eks. The Ex d.9 nov. og Skatalites d.21 nov., begge i Akropolis. I efteråret plejer vejret i Tjekkiet at være koldt. Den første sne er faldet.

Prag har mange museer. Priserne er overkommelige og nogle samlinger helt unikke. Det krævede en
amerikansk entrepenør at få et museum over kommunismen. Museum of Communism ligger lidt skjult, mellem McDonalds og et casino. Til gengæld er det helt centralt i strøg-gaden Na Prikope, nær Wenzelspladsen.

Udstillingerne på Museum of Communism er lavet af den tjekkiske historiker Jan Kaplan og viser tematisk opdelt mange genstande forbundet med det kommunistiske Tjekkoslovakiet. Der findes megen baggrunds- information. Oplev både varer, propaganda og indblik i perioden omkring fløjlsrevolutionen i 1989. Adresse Na Prikope 10, 9-21 hver dag.

Staten planlægger et museum over de store omvæltninger i det 20.årh., som vi tidligere har skrevet om. Samtidshistorien og i særdeleshed kommunismen gøres der fortsat op med. I øjeblikket løber en meget omtalt retssag mod den anklager, Ludmila Brozová-Polednová, som i 1950 dømte Milada Horakova til døden.

Følg sagen om Milada Horakova via vores Nyheder i højre margen. Debatten om den amerikanske radar raser videre, senest skriver Economist om de svage amerikanske argumenter og borgmestrene i London og Hiroshima er imod. Det er også blevet en debat om historien kontra fremtiden.

Et af Prags mest spændende huse, Müller Villa, ligger i Prag 6. Villaen blev bygget af den indflydelsesrige Adolf Loos. Villaen blev bygget til industrimanden Müller i 1930 og Adolf Loos tegnede ikke bare den revolutionerende rumdeling med forskudte planer, Loos designede også farver og møbler i hele villaen. Den pegede på mange måder imod fremtiden. Tag sporvogn 1 eller 18 til Orechovka.

Danskere i Prag er mere på marked end nogen andre. Tryk på sidste billede for et indtryk af Prags allerstørste vietnamesiske marked. Skriv kommentarer og forslag nedenunder. Læs videre i kommende blogs, brug Emner, f.eks. Familie, eller arkivet. Læs om vores muligheder for ture i vinteren eller send os en mail. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag i november

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk