Наши партнеры

Prag i november

November i Prag byder på mange koncerter. Bemærk f.eks. The Ex d.9 nov. og Skatalites d.21 nov., begge i Akropolis. I efteråret plejer vejret i Tjekkiet at være koldt. Den første sne er faldet.

Prag har mange museer. Priserne er overkommelige og nogle samlinger helt unikke. Det krævede en
amerikansk entrepenør at få et museum over kommunismen. Museum of Communism ligger lidt skjult, mellem McDonalds og et casino. Til gengæld er det helt centralt i strøg-gaden Na Prikope, nær Wenzelspladsen.

Udstillingerne på Museum of Communism er lavet af den tjekkiske historiker Jan Kaplan og viser tematisk opdelt mange genstande forbundet med det kommunistiske Tjekkoslovakiet. Der findes megen baggrunds- information. Oplev både varer, propaganda og indblik i perioden omkring fløjlsrevolutionen i 1989. Adresse Na Prikope 10, 9-21 hver dag.

Staten planlægger et museum over de store omvæltninger i det 20.årh., som vi tidligere har skrevet om. Samtidshistorien og i særdeleshed kommunismen gøres der fortsat op med. I øjeblikket løber en meget omtalt retssag mod den anklager, Ludmila Brozová-Polednová, som i 1950 dømte Milada Horakova til døden.

Følg sagen om Milada Horakova via vores Nyheder i højre margen. Debatten om den amerikanske radar raser videre, senest skriver Economist om de svage amerikanske argumenter og borgmestrene i London og Hiroshima er imod. Det er også blevet en debat om historien kontra fremtiden.

Et af Prags mest spændende huse, Müller Villa, ligger i Prag 6. Villaen blev bygget af den indflydelsesrige Adolf Loos. Villaen blev bygget til industrimanden Müller i 1930 og Adolf Loos tegnede ikke bare den revolutionerende rumdeling med forskudte planer, Loos designede også farver og møbler i hele villaen. Den pegede på mange måder imod fremtiden. Tag sporvogn 1 eller 18 til Orechovka.

Danskere i Prag er mere på marked end nogen andre. Tryk på sidste billede for et indtryk af Prags allerstørste vietnamesiske marked. Skriv kommentarer og forslag nedenunder. Læs videre i kommende blogs, brug Emner, f.eks. Familie, eller arkivet. Læs om vores muligheder for ture i vinteren eller send os en mail. pavel-helge.dk

One Comment on “Prag i november

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk